Alaa...ckap ja psal skII sapa yg tak kenal kan?product dri japang ni diprosess melalui fermentation of rice kan...dulu masa diploma n amek specialization in bioprocess...ada la jugak tnya my lecturer...about this skII ni...why d price is a bit high?major n big issue for a student like me at that moment...so...my favourite lecturer en usop cakap..biasa la...fermented product esp cosmetics...the cost to produce is slightly high compared to other cosmetics which only produce by chemical process...
Ya lah...for example...fermentation at first place took longer time...mana nak peram lagi...n then kalau ada enzyme2 yg involve of coz la nk kena tunggu biochemical reaction lagi...so sometimes to get setitis fermented product pun boleh makan masa tau....gigit jari ja lah kalau kena wat project bioproduct yang makan masa tu
Dan disebabkan tu lah masa amek degree hari tu...aku tukaq specialization...instead of chemical engineering major in bioprocess aku tukaq ke chemical engineering major in process..tak sanggup den nak mnghafal enzyme2 lagi...n wat project yg berkurun2...no way...no way...hahaha
Back to my point is....yeah d product review...we should know why dis skII is quite damn expensive for me...i dont know if u guys find it cheap!ya lah aku kan kedekut siot!ehhh...
Sebabnya mcam yg aku cakap tdi lah kan...cost nk wat...masa yg diambil..perit oiii nk wat fermentation process ni....
Tapi serious skII essense ni mmg best...bila korang da pkai seminggu pun da boleh rsa kesan dia...kulit akan jadi firm...dats d best part ka kan...sorry la gmbaq tu tngkap guna fon so...nk zoom lebeh2 pun xleh...
Pro;
~gila best
~kulit rsa firm dlm masa seminggu....weee....
~kulit rsa macam kulit baby-lalala...xcaya sudah....
Cons ~mahai for me-;30ml about rm199...but a good investment
~busuk...wekkk...bau mcm nasik basi....wekkk kan...xpa...nk cantek pnya psai...busuk pun xpa....
I'm still new with dis skII...beli pun trial pack..yg dpt gel lotion n mask skali tu...alaa yg selalu promotion kat tv rm199 tu...ni pun pow laki kan...hewhew...tapi selalu ja sold out set ni...hangin siot!

Xoxo

Published with Blogger-droid v2.0.8
Kali ni segmen product review nak cerita pasal satu produk yang best sangat!

Familiar tak dengan produk Good Virtues Co. ni??? Packaging dia kaa-chinggg betul!


Kalau sapa yang kaki lepak berejam-jam kat dalam Watson mesti akan familiar dengan brand ni. Good Virtues Co. Ni banyak di jual dekat Watson tau.

Yang paling best produk Good Virtues Co. ni berasaskan Habbatus Sauda Organik atau Organic Black Seed yang mana memang sangat-sangat terkenal dengan kebaikkannya.

Satu shampoo satu conditioner. Both for oily hair. Sebenarnya aku ni ada masalah yang kronik jugak dengan scalp aku which is Oily. Bila oily ni paham-paham la ya rambut cepat gugur and once a month memang kena buat scalp treatment. Yang best nya bila start pakai shampoo & conditioner daru Good Virtues Co. ni kan, scalp memang kurang berminyak and rambut pun da kurang gugur. Orang yang ada masalah oily scalp macam aku ni memang selalu kena shampoo kepala supaya kulit kepala tak berminyak sangat. Sebab bila berminyak sangat mula la scalp pores tersumbat n start leading to dandruff and then rambut pun mula la start gugur.

So sebab ni jugak aku kena shampoo rambut aku once every two days. Dan oleh sebab itu jugak la kena pilih shampoo yang baik dan bagus kan. Kena tengok betul-betul chemicals content dia (u'r talking with retired chemical engineer...huhuhu). Harmful ke idok. Ada bahan-bahan yang aku allergik ke idok kan. So far it's claimed as FREE FROM MINERAL OILS, PARABENS, SLE, N SLES. which is good and bonus point to this product!

Also NOT TESTED ON ANIMALS. yeayyy bonusss point!!! Somemore its HALAL!!!+ LAGI LA MAKJEM KASIK A PLUS PLUS OK!

Bau pun wangi. Lepas pakai rasa fresh sangat kulit kepala ni. Rambut pun rasa terurus orang cakap and tak cepat berminyak balik.


Product Info;

Name : Happy&Heavenly Clarifying Hair & Scalp Shampoo for Oily Hair / Helpful & Delightful Clarifying Hair & Scalp Conditioner For Oily Hair
Brand : Good Virtues Co.
Country of Origin : Malaysia
Content : 300ml / 10.1 fl oz
Limited Edition : No
Price : RM12.80


Availability (Malaysia) :
In Store: Watsons pharmacist, Tesco & Giant
Online : Good Virtues Online Store [link], Watsons Online [link], Zalora [link], FashionValet [link]
Link : http://www.goodvirtuesco.com/


Hope this post will help those yang nak cari a "GREEN" shampoo and conditioner for your hair.
Hai...agak ketinggalan kannnn baru nak review Maybelline Fit Me gitewwww. Alaaa better late than nevaa rite? (Brit'ish slangggg plisss)


Will ya Fit Me???!!!


Selalu duk tengok dekat youtube banyak la minah2 salleh duk review best kan... alaaa kita pun sebab nampak macam best ja so apa lagi moh la kita serang Watson untuk beli.

Bila tengok banyak review kata helokkk untuk muka kilats kilats lip lap kat Tzone macam mak ni...harus aku terjah untuk mencoba ya. Mai sini makjem nak tengok lepas piawaian muka kilats makjem ni ke tak haaa.

Bila sampai Watson nah tudia raplahhhh wei sebab ehhhh walawehhh banyaknya shades dia. Ewah ewah ewah. Bisa mengubati kekecewaan aku terhadap Fenty Beauty di mana code aku 180 sudah SOLD OUT!!!

Oh noooo....Mana satu harus ku pilih ini haaaa. Dah la cahaya kat Watson Gurney Plaza tu lampu dia kuning-kuning. Ehhh rimas aku kalau nak mekap ni lampu kuning kuning tauuuu. Ehhh. Aku pun tenyeh la dua tiga shades beige yang seakan-akan nak warna kulit aku.
Setelah aku try n error dan buntu..maka aku masuk ja lah fasa redhooo. Ahhh try je lah code 222 bersamaan True Beige..bukan true bitch ya.


Matte+ Poreless Fit Me.
Fit for my oily skin


Tapi hampa kalau nak try cari shades hampa dengan lebih mudah aku syorkan hampa pi kat website Maybelline ni kat SINI. Ha kat sini hampa jawab la skit soklan dia pastu nanti adalah dia bagi code apa yang sesuai dengan hampa nanti. Tapi sebeluk hampa nak tau code apa yang sesuai untuk hampa, hampa terlebih dahulu kena tau UNDERTONE hampa dulu. Kalau tak tau boleh refer post kami pasal UNDERTONE ni ya.

Dan mengikut website Maybelline aku sesuai la code 220. Tapi macam pungkoq jugak lah bila aku try 220 dan 222 tak banyak pun beza kalernya. Dan mengikut skema jawapan kat Maybelline pun aku jadi macam ermmm sebenarnya dalam jawapan dia takda pun code 222. Kahkahkah.


Code 222...am using this code!



Ni muka aku pakai code 222.


Maybe a lil bit dark for my skin. Tapi bila make up nampak ok ja. Next time I will go for no 220 pulak.

After 6 hours like that...



My T Zone start oily n shinning skit. All i do just dab my blotting paper around there.


Yes lepas da guna blotting paper tu...no more shine shine ok. I still love the outcome. It looks natural on my skin!

BUT ONE THING THAT I HATE ABOUT this product is


Why on earth the packaging is like dis???😏😏😏
Susah kot nak amik..huwaaaa.
Please Maybelline, next time mungkin boleh letak pump perhaps????😉😉😉

Other than that, I don't ecounter any issues using this Maybelline Fit Me Matte + Poreless. Oh for those been asking me what I used, as usual I prep my skin first. 

My normal skin care routines are;

Facial wash--> toner--> water essence -->  serum  --> moisturiser ---> eye cream --> primer --> foundation.

As for this time...i skipped the primer part, saja nak tengok how far and how good this Maybelline Fit Me Matte+Poreless work for me. I must say, I'm in love with this product. Best wei guna. Sumpah best tak tipuuu.

Cumanya, lepas korang letak dekat muka kena cepat ratakan. Sebab dia cepat kering tau. Due to the finishing texture seakan-akan powder, so foundation ni akan cepat kering kalau hampa tak ratakan cepat-cepat. Tapi once dia da rata hampa akan dapat rasa texture dia macam pakai bedak compact or twa way cake tu ja. Tak rasa pun macam pakai liquid foundation. Tu yang membuatkan makjem love gila gila Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Muka setalam ni love sangat-sangat dengan Maybelline Fit Me Matte + Poreless ni.


Dengaq kata Watson tengah buat sales untuk Maybelline Fit Me ni. Half price wei. Cepat-cepat grab tauuu. Benci tauuuu time kami beli hari tu mahai tauuu....Lepas ni nak try dia punya concealer pulak la.


This is a non sponsored post. I buy this product with my own money ok😘






Hellooo hampa semua...

Hari tu ada up gambar mekap kelam kabut nak ke hospital last week sebab suami kita jatuh moto ada kereta banggang kt jalan pegi bukak pintu luas2 tak tengok luaq..bumm kena laki aku...haihhh..tolongla korang2 yang bawak kereta tu please consider orang lain sama...lucky my husband cuma jatuh terhentak saja. But still kesian kt dia sebab still sakit kan. Orang lain yang punya salah..orang lain yang tanggung sakit.

Ok ni gambar nya. Ada orang kata pelolesss...yes peloles elok awak sebab kita tengah pakai mask ni tetiba husband kol kata dia jatuh and ada kat spital. Terus mak tenangkan pikiran sebab dia kata dia ok..tapi as bini yang baik hati da sayangkan lakinya harus lah aku pun pergi bersama-sama anak2 ku ke hospital untuk ketemu dengan laki ku. 

Eh panjangnya mukadimah. Sebenarnya nak cerita pasal My Product Co punya beauty masks ni. Ok serius best gila kot pakai ni.

Kalau hampa nak tau My Product Co ni ada 3 jenis masks tau. Antaranya adalah :

  1. Ginger Gold hydrogel mask
  2. Red Ginseng gold hydrogel mask
  3. Rice sheet mask.

Tapi kalau hampa nak tau yang terrr paling bestnya mask-mask ni bebas dari 8 bahan kimia berbahaya sepertu Formaldehyde, paraben, sulfate amine, mineral oil, benzyl alcohol, silicone, coal tar dyes dan aminal-derived ingredients and paling oenting sekali dermatology tested naa. Dan untuk pengetahuan hamoa semua, My Beauty Mask ni ada 12.5ppm (part per million) which equal to 99.9% gold  sebagai anti oksidan dan berfungsi sebagai mencegah penuaan kulit. Best ke bestttt???

Ok la jom go thru one by one ok.

1. Ginger gold hydrogel mask.

Ok this is my first time using ginger mask. Sebelum ni tak pernah pun guna ginger dekat muka. Turns out my skin feel so fresh n supple n super toing toing after the used. And ni juga adalah pengalaman pertama aku guna hydrogel mask, so tak tau pun yang hydrogel ni cepat terkoyak. Selalu pakai hydrogel mask dekat mata n lip sajia. So u guys need to be extra careful when u guys want to put on ur face. Paling selamat baring and letakkan dekat muka ya.


2. Red ginseng gold hydrogel mask.


Selain mempunyai khasiat untuk kulit, red ginseng juga terkenal dengan kandungan anti oksidan nya. And ada juga studies yang mengatakan red ginseng dapat menstabilkan hormon wanita. No womder la masa pakai ni rasa tenang ja walaupun bau dia agak kuat but it still ok for my nose. Well actually i like herbals n spices smells so this smell is ok for me.

Bau dia me relax kan aku. Sedap ja layan perasan sebelum dapat kol my husband jatuh moto. Pffttt.

Lepas dapat kol from my husband sempat lagi amik gmbar after using it.

Right after using this mask..dap all the essence to my skin and use some serum..then applied my foundation, blusher n lip matte. And there u go!

3. Rice sheet mask.

Macam biasa la kan sebut pasal rice sheet mask korang pun tau kan khasiat beras untuk kulit kan. Selain mencerahkan kulit, beras juga dapat memutihkan kulit disamping memberi kelembapan kepada kulit. And yang ni dalam bentuk sheet. So bentuk sheet ni macam biasa la kan senang skit nak apply.

Nampak basah tu? Aku memang pattern mask apa-apa pun sebelum pakai mesti letak dekat dalam freeser dulu bagi sejuk. Masa pakai tu perghhh nikmat jaaa. 

Perghhh sejuk-sejuk letak kat muka memang best la kan...korang tak nak rasa ka apa yang aku rasa lani????


Harga untuk mask ni adalah

  • Ginger Gold Hydrogel Mask-RM100/5pcs
  • Red Ginseng Gold Hydrogel Mask-RM100/5pcs
  • Rice Sheet Mask-RM28/3pcs.

Kalau hampa  nak tau dengan lebih lanjut lagi or kalau hampa nak beli beauty mask dari My Product Co ni jangan lupa tau check dekat sini www.myproductco.com atau check instagram depa www.instagram.com/myproductco

Bagi pengantin yang nak.make up...sebelum mak andam start make up korang..cuba la pakai ni dulu tau...In Sha Allah ur skin n make up akan jadi sangat glowing tauuuuu....

Ok lets syantikkk uollss..

Babai.my


Lately ni asyik cerita pasal muvies la pasal makan la. Asyik yang tu ja kan.. Untuk kali ni meh la kita update pasal produk pulak. Produk yang aku maksudkan adalah Kiehl's Actually this is my first Kiehl's.

Yang jadi Tertarik nak try sebab masa bulan posa hari tu Muka aku breakout teruk gila. Seminggu lagi nak raya jerawat keluar macam apa ja kat bahagian pipi belah kiri ni. Stress gila aku.


Time tu memang perasan la Muka aku berminyak gila. Ahhh menyampah gila. Bila masuk ja Kiehl's dekat Queensbay tu Tanya la dia untuk Muka yang berminyak and naik jerawat. So orang tu pun suggest la kat aku yang Calendula ni. Since aku memang tak pernah pakai Kiehl's so aku memang tak tau la produk range dia macam mana kan. So OK la orang tu suggest itu ini kat aku.


So aku pun give a try la untuk yang ni. Hence why I took the small size one. To give a try whether the product suit my skin or not kan. Plus the full size one is not cheap at all. Hahahhaha. Dasar cheap skate kan. So for this small size (75ml), the price also bukan lah murah ya. It cost me like RM49.50. Lima kupang lagi nak cukup RM50. Kalau cukup RM50 rasa macam mahal gila kan. Kalau sipi2 kira OK lagi la. This is marketing strategy u olls. Tapi kalau beli on9 lagi la. Everything bawah RM50 rasa macam murah. Gila ka apa ka. Lagi local product kalau harga kalah Yahudi lagi caya lahhhh. Hahhahah.


Aku suka packaging dia yang clean and tak merepek2 tu. 


Untuk product ni, dia kiranya bertindak untuk deep cleansing so kiranya bila hang pakai...boleh rasa la hang punya skin tu macam clean sangat mcm buat double cleansing tau. Serious tak muhung. For my skin la.. Based on what I feel on my skin la kan.



Kalau hampa nak tau Calendula ni adalah pokok marigold. So basically calendula ni kaya dengan antifungal, anti-inflammatory Dan anti-bacterial properties yang boleh menyembuhkan luka, meredakan ekzema Dan melegakan ruam lampin. So basically untuk  jerawat ni jatuh dalam kategori inflammatory la kan.



Kan aku cakap seminggu sebelum Raya Muka aku duk tu buh jerawats baik punya kan. Kiranya by the time nak Raya tu, semua jerawats aku dah clear OK. And masa raya tu make up pun takdak la ada kesan patchy kat tempat jerawat sebab kering ka apa ka. Kiranya menda ni tak mengeringkan langsung kulit aku. Kiranya dia merawat Sambil membetulkan kulit aku yang oily ni.


My first Kiehl's. Baguih siap bagi sample size. Aku duk tengok banyak yang juai sample size ni dekat Shopee. Kot2 hampa nak try dulu boleh la beli kt situ. 


Cara Guna, sama ja macam cleanser lain la. Letak dalam anggaran coin 5 cents tu.. Lepas tu letak ayaq, lepas tu tenyeh dekat Muka dengan urutan membulat. Lepas tu cuci la dengan ayaq macam biasa. 

Pastu hampa try la pakai dengan toner dia bagi sample tu. OK gak toner dia tu pun. Tak la kulit rasa merengsa ka apa ka. Sebab dia takdak alcohol. So gentle la untuk skin kita. 

Will I repeat? 
Holly YES IN FULL SIZE NOKS

OK la. Chow sin chi. 

Disclaimer :

Ni kesan untuk kulit aku tau. Kulit aku maybe sesuai.. Kulit hang maybe tak sesuai.. Satgi duk kata muhunggg la alia ni.. Tak OK pun Kiehl's ni. Aku pun pakai produk ni dekat 3 w baru berani nak review apa yang skin aku rasa for these whole 3 weeks na. 


Yasssss.... The jerawats gone! 






Last week tetiba jeng-jeng dapat parcel from PSK. Seronok bila parcel yang ditunggu-tunggu sampai. 



Size dia yang kecik n compact ni senang kalau nak bawak p travel. Satu bekas ni cuma 30ml saja. 


Siap dapat small spatula lagi untuk pastikan hygiene moisturiser cream ni. Part paling suka, texture moisturiser ni yang seperti gel. Paham-paham la, i don't really like "creamy" texture moisturiser. I have a combination skin oily which this moisturiser is very helpful hence the texture is in gel form. 


After 5 minutes applying to my skin, especially to the dry part (V zone) and the oily part (T zone). I can feel that my skin become supple n moist. 



Added point to this moisturiser cream, I also use it as my make up base. Before applying my primer, I'll go with this moisturiser. I must say that my make up last quite long. As usual, in order to have a smooth and long last make up on your face,  you need to prep your face with a good skin moisturiser.


My rate to this product:
4.5🌟/5.0🌟

Pro:
  • My skin feel so soft, supple n moist after the application.
  • The V zone that normally dehydrate, now become so moist.
  • A good make up base.
  • Also apply it as my night moisturiser as normally I'll go to bed with air conditioning run at 22C.
  • Can both be wear by oily/dry skin.
  • Good hygiene practise (comes with small spatula)
Con:
  • Maybe quite pricey for RM130/30ml for some people. But for me, it's quite OK with the quality itself.

Where can you get the product?







Haluuuu.. Hampa semuaaaa...
Disebabkan tengah bermalas-malasan di hotel.. Short getaway ja pun dekat Penang ni jugak Haa. So mari lah kita merajinkan diri untuk update blog ya.

Untuk kali ni nak story skit ya pasal product dari Mamonde.. Well known Korean beauty brand ya. Kat Malaysia rasa pernah nampak physical store dia kt dalam Parkson Gurney Plaza tu. Dekat yang kiosk2 tu. Sekarang ni not sure if still have or not la kan.

But kalau hampa nak senang, boleh la terjah dekat Althea Korea ja. One stop online for K beauty.



Apa yang best sangat dengan Mamonde Rose water gel cream ni?


*it claims to be suitable for all skin type.
* best for those having dry skin
* water based
*keep skin hydrated.
*calming irritation and inflamatory.
* rose smell
* using high quality Bulgarian Damask Rose.
* rich in hyaluronic acid and trehalose.

So what the keys ingredients actually do?

Bulgarian Damask Rose extract-has anti-inflamatory dat keeps skin hydrated and supple.

Hyaluronic acid- a humectant dat attract moisture to the skin and prevent dryness.

Trehalose - a moisturising agent that help bind water to the skin and prevent evaporation to keep the skin hydrated.

Best ke tak best dengan ingredients dia tu?

As for me... Aku memang gila sangat Menda2 yang boleh keep my skin hydrated ni. Yess kulit berminyak macam aku ni pun perlu ya pakai moisturiser sebab bila Muka aku ni tak ckup hydrated, makin galak la minyak duk keluaq untuk cover konon2 nya Muka aku tak cukup hydrated. Paham tak? Sebab tu la perlu ya pakai moisturiser cuma kena pandai cari yang sesuai untuk jenis kulit berminyak ni. For oily.. Memang kena cari yang jenis water based ya.

As for this Mamonde Rose Water Gel Cream ni, dia memang water based ya. So sesuai la utk oily skin kan.



Overall for me.. 

Best ka Mamonde Rose Water Gel Cream ni? At first upon application aku rasa a bit sticky to my face la. Maybe sebab terletak banyak kot. Maybe la. After da serap ke Muka, OK ja. Maybe sebab terletak lebih kot. It leaves my skin semi matte look. Kiranya kalau nak capai Korean glass skin look tu kira skit lagi la. Memang bagi aku.. OK la... Muka mmg rasa fresh lepas pakai ni... Lepas tu skin rasa toing2.

OK la.. Jom aku bagi details pasal product ni ok

Price
Rm70


Volume:
80ml


Where to purchase :


Will repurchase? 
Yes.. Why not.... 


Glass skin challenge. Using only skin care and lip balm. Jom kita sahut challenge glass skin look. 






Phewwww....
3 hri 2 mlm jaga Adriana kt hospital da membuatkan aku mcm pompuan yg tak terurus...muka sememeh mintak penamporrr....balik terus tdoq tak ingat dunia..dengan Adriana skali aku bg tdoq bwh ketiak aku..sudanya terjaga sbb mimpi ada kuceng mencakar...tgk2 si kenit ni yg mncakar2 mama dia..
Skrg ni tgh pakai mask..rahsia bahagia ja..muka bru lepas scrub n facial bagai...harus rasa bahagia!

Ok lah back to the topic....
Rasanya product ni da mmg well known di kalangan make up artist kan...kiranya one of the favourite la di kalangan MUA semua...segagan la dengan bedak miyami bagai...tp aku mmg pangkah awai2 bedak miyami sbb miyami mmg tak kena lgsg dengan kulit aku...
First time tgk product ni bila aku tgk member aku asik pkai ja bedak pixy ni...time tu aku duk pkai maybelline klau xslap aku...ni zaman kat U dulu...try2 kat dia...wah bestnya! Tp still x beli lg....


Ni design terbaru bedak pixy! Baru ja beli..suka kan case baru ni..ada butterfly giteww....
Aku pkai yellow beige...sesuai utk kulit kuning2 kunyit ehh langsaat ni....*bajet putih la kunun....
Selalu kalau malas nk make up tebai2...aku just basahkan sponge n guna ja ngn bedak...kesan dia mcm pkai BB cream...best kan..tp rasa ringan ja kt muka...
Kalau utk event2 tertentu yg aku maybe need a heavy make up...biasanya aku guna dulu naturactor as foundation. ..bila da ni baru guna pixy ni...kadang2 syang jgk nk guna clinique ngn MAC tu selalu2 sgt...*aku kan cheapskate...

Harga:rm18.50
Refill:rm10
Murahkan? Banding kalau aku nk kena refill MAC ngn clinique memanjang...rabak lah aku....huhu
Apa pun...kena pndai la kalau nk make up ni kan...kena pndai pilih sesuai ke tak dgn skin kita...

Next aku nk try pixy ni pulak


Pixy Ultimate Make up Cake...
On my next list untuk dicuba...

Oh ya..kalau ada sesapa yg nk try Pixy boleh jugak order kat saya..takut tak sesuai...guna la yg refill dulu;)


Ni hasil gabungan naturactor ngn Pixy la ni...flawless n gebusss kannnn...

Oklah gud nite .nk qada tdoq ni...tata

posted from Bloggeroid

Ada sapa2 kat sini yang ada masalah uban tak? Kalau ada..kita gengggg... Stress ok bila selak2 rambut nampak uban merata. Walaupun jenis rambut tebal, and tak nampak pun uban tu.. Tetapi tetap eyes sore bila tengok uban-uban di sebalik rambut yang tebal ni.

Aku memang jenis rambut perang skit. Kalau dekat sekolah dulu memang selalu la kena aimed dengan prefect dan badan dakwah sekolah (sapa duk SBP tau la badan dakwah ni mcm mana)... Asyik la kena ceramah awak dye rambut ka.. Tau dak hukum dye rambut tu apadia.. Yada yada... 

Sekarang tak perlu risau lagi.. Sebab Garnier dah ada pewarna rambut Garnier Natural Color yang dibuat dari bahan-bahan halal dan telus air. Bila dah bahan-bahan halal and telus air memamg no doubt la kita boleh pakai kan. 

Seronok gila hati bila tau Garnier keluarkan product best macam ni. Sebelum ni pakai Shurah and inai ja. Lepas ni dah ada variety.. Senang la nak cover ubanku ini. 

Aku memang sejenis yang jaga rambut. Dari zaman on off tudung.. Jahil time tu. Memang jenis jaga and suka cantikkan rambut. Kejap2 buat rambut curl... Dah straight balik.. Pi curl kan balik... Huuu susah woo jaga rambut curl ni. Rambut straight kejung ni gak senang  jaga. 

Maybe sebab tu juga la rambut aku start develop uban. Sebab suka merapu dengan mencantikkan rambut aku dulu2. 

Ok lah back pasai Garnier Natural Color ni, aku dah lama nampak pasal Garnier Natural Color ni kat Watson n Guardian. Nak beli tak beli-beli sebabnya time tu aku baru ja lepas inaikan rambut aku dekat salon. So aku biar ja lah. Sampai la ujung bulan 4 tu inai pun da pudar and start nampak balik uban-uban aku. 

So apa lagi.. Pantas la aku ke Guardian. Tengok pulak kebetulan Guardian buat sales.. Buy 1, second purchase 50% off. Ajerr gila tak amik kan. Haruslah amik buat stock Garnier Natural Color ni. Boleh la buat pakai untuk 2x. Jimat dah di situ kan. 



Aku beli 2 warna berbeza. Burgundy and golden brown. Saja nak try warna yang berbeza. 



Aku guna Garnier Natural Color-golden brown ni dulu. Memang cantik color dia. 


Diperkaya dengan Colorboost formula  yang diperkaya dengan almond, olive dan avocado oil yang bertindak mempertahankan warna rambut dan membekalkan nutrisi kepada rambut. Yang paling best bau tak busuk ya. 


Sekali lagi dinyatakan, Garnier Color Natural ni diperbuat dari bahan-bahan halal dan telus air ya. Awas kalau ada yang mempersoalkan lagi tentang ke-halalan product dan status telus air dia. 


Biasa kalau guna dye yang tak telus air ni.. Rambut lepas dye akan jadi kembang semacam. Dia macam coating rambut hampa dengan color tu. Kiranya ala-ala celup tepung.. Memang boleh rasa different antara yang telus air dengan tak ni. 

Paling best bila guna Garnier Color Natural ni rambut lembut and wangi ja. Takdak la rasa rambut keras kejung macam aku pernah pakai pewarna rambut si terlajak laris tu. Keras kejung rambut aku macam pakai wig. Hareys betui rasa. 


Baru boleh geng dengan Ecah rambut ala-ala Lailersss. Rambut mek ni memang lagi perang dari aku n Adriana. Nasib ko lah dik nanti kalau kena marah dengan cikgu ka pengawas. Tadah la telinga dik sambol buat muka Lailerss shenduls awak tuuuu... 


So sesapa yang tengah cari altenartif untuk cover uban korang.. Boleh la mencuba Garnier Color Natural ni.. In Sha Allah puas hati... Boleh la berambut raya baru.. Wehuuuuu




Hai korang. Kali ni nak cerita pasal CC Cream Rosetyara tau. Korang tau tak CC Cream tu stands for what? Untuk pengetahuan korang CC Cream tu stands for complexion correction cream. Kiranya kakak la kepada si BB Cream tau. CC Cream ni kira...all-in-one makeup and skincare formula lengkap dengan SPF, moisturizer, and anti-aging properties. Siap berfungsi sebagai pelembap, primer, serum, krim pelindung matahari) tetapi special nya CC Cream ditambah dengan kelebihan terhadap penjagaan kulit. SPF dalam CC Cream lebih tinggi daripada BB Cream . 




Kiranya CC Cream ni bersifat lebih full coverage kalau compared dengan BB cream tau. Yang paling best bila CC Cream RT ni bau dia macam vanilla. Sedaaaapppp ja bau. Pastu boleh guna as make up base tau before apply foundation. Tapi kalau korang nak pakai dia saja pun boleh untuk daily make up yang light-light.


Ni kami guna CC Cream dari Rosetyara ja tau as daily make up look untuk nude / natural look. Warna dia akan blend ikut kulit kita tau. Memang wowww tau sangat-sangat.



Lepas apply semua blusher dan segala mak nenek, maka kami pun touch up dengan Rosetyara Radiance Powder. Radiance powder dari Rosetyara ni dia sangat-sangat wow tau sebab dia bagi finishing glow-glow gitu haa tanpa mentepung gomakkan muka kita.



And final, kami spray muka kami dengan Rosetyara Bling Bling Spray. Terus muka glow glow merelip merelap. 

Paling best sebab Rosetyara Beauty ni local product and dah makin banyak range ya. Selaku agent/ VIP Rosetyara yang antara terawal memang aku berbangga sangat bila ada produk Bumiputera yang setanding dengan jenama antarabangsa.

 

Bermula dari satu kod foundation, kini Rosetyara Beauty dah ada macam-macam produk kosmetik dan kecantikan.

Korang kalau berminat nak dapatkan produk dari Rosetyara Beauty jangan segan-segan whatsapp ja kami. 

Jom whatsapp RT:

0133363775

*CALIT-CALIT JELITA*





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS