Showing posts with label skin care

clinique review

in , , , by Alia Farhan, 8:57 AM
as requested by wida before...
tonite i will do some review bout clinique...
as you know clinique has been known as a very established skin care..cosmetics and fragrance world wide...
ya lah ya lah..melalut sudah..
mode nak blogging semua ke laut...

i'm recovering from my allergic reaction...been warded...uhuk2...i hate the feeling of being sick T_____T

so this is what i've been using for the past 5 years....gila loyal kan?!like serious i've been using this product for almost 5 years..since 2008 back then...
why i love this product?
i'd been using this product since 2008 where back then my skin is very oily...and got few problem with acne especially during menstrual momentos...ohhh i miss my menstrual moment!well setiap  kali bila guna this soap..i feel my skin is clear...smooth....n tak rsa sticky mcm ada sabun2 or what...usually kalau other facial wash tu after using 3-4 months mesti da rsa tak best..tapi with this clinique soap..tak pernah rasa mcm tu pun...lagi satu i prefer this soap type compared to gel type tu..tak tau kenapa!
so now..aku da tak guna yg oily dah...da guna yg number 2 kalau tak silap..dat one for combination oily skin...oh ya...clinique ni dia ada numbering dia untuk setiap product dia..aku pun tak ingat dah..sebab sabun ni aku selalu beli yang besaq gedabak ni..tak suka beli yg kecik2 3ketoi tu...kalau yg kecik2 tu cepat ja abeh n luak...kalau yang ni mau dekat 7-8 bulan baru abeh...selalu beli dekat mama ja yg kecik2 tu sebab mama prefer that one...
and for the toner pun...it really works well to wipe away your zits...sat ja korang da rasa jerawat korang tu nak kecut...suka2...yg toner ni pun ada dia pnya numbering jugak..right now..i've been using no 3...selalu kalau kulit aku mcm oily teruk sangat baru la aku sental betul2 guna toner ni...kalau tak selalu aku toner dengan sari ayu air mawar tu ja....hahaha...

so kalau ada sesapa yg rasa ada problem dengan kulit...aku suggestkan korang p la ke counter clinique tu...kat jusco ada..parkson ada...byk tmpat ada kan..let the pro analyse ur skin...n suggest u what u should use...

oklah..gtg...
tomorrow goin back to penang....
start da nak headache bila pikiaq psai kerja...

gud nite...

flawless nya!!!

in , , , , by Alia Farhan, 9:44 AM

Org slalu kalau tgk gmbaq aku..or tgk aku kt luaq...cth p kenduri ka...muka flawless...mmg la flawless....flawless la sbb aku tonyoh naturactor....motif tonyoh?msti la sbb nk kulit aku flawless mcm doll gitewww...xcaya sudah...tgk gmbaq kt atas dah la.dlm aku dok tonyoh naturactor ni pun rmai tnya aku pkai cleanser apa...fyi..cleanser yg aku pkai since 5 years ago is clinique facial soap tu...for oily combination skin..tp msa aku keja...aku pkai garnier for acne ja...sbb apa aku pkai xsama?gila hang aku nk tinggai clinique kt surau compny or kilang tu...jwab dia...esok aku mai tinggai bekas je lah..kalau garnier ni hilang xla ralat sgt aku...sungguh dak?lagi satu org tnya aku..aku pkai moisturizer apa...aku pkai hada labo...sbb mmg terbukti kandungan super HA dia tu sgt moisturize!pkai pun mcm rsa tempek ayaq ja kat muka...n seriously not oily at all..before this i'm using clinique gel..but sometimes i apply it together wif hada labo..not a big problem at all....n after that..
.baru la strt apply naturactor...n copct powder...blusher....bla bla bla....
So now...i' m opening pre order for naturactor....
Price rm38 per jar....
I'm using code 151...suitable for those in yellowish skin tone like mine...dunt worry the color u see mayb a liltle bit darker...but when u applied to ur skin..it suits n blends to ur skin very well...
Oklah...its already late now....better off to dream land now...
Andddd...for those yg nk kawen ka bertunang ka....
N if u guys ni jenis muka yg berminyak n cepat berpeluh...better a nite bfore dat ceremony..better basuh muka dengaq ayaq ais..n the next day tu before make up...sejam sebelum lah kan...pliz put some ice to ur face....it works to slow down a lil bit ur kadar perpeluhan dkt muka tu...so ur make up wont be so shinny with all ur peluh....hehehe...hope dis can help u guys...bcoz it works well for me...sbb aku ni pun jenis kuat brpeluh jgk...oklah...off to bed now...
Gud nite n babai...
Hello dreamland!

Published with Blogger-droid v2.0.8

adakah?

in , , , by Alia Farhan, 10:40 AM

Adakah aku terlalu obses utk removed kn kepala hitam n kepala putih itu?truth is...ya mmg aku bencikan mereka berdua...smpi kdg2 tgk kt muka org len pun aku rsa ehh mai sini...aku nk buang black head n white head kt muka hg....mcm celaka kan kalau berkata begitu...tpi truth is....how can one stand lookin at his or her face cover wif full of this tiny lil annoying things!
Damn i hate them so much...
I didnt born wif a flawless skin...i do nid to help my own skin to b flawless just not by doin make up...but also by doin dis...remember...make up only temporary can hide ur unflawless...ugly tiny lil white n black heads...bila da tak make up kat rumah...laki tgk pun xlalu...omaigod...muka bini aku...idung dia mcm buah stowberry....ada bintik2 itam....bukan yummy ok....tapi yucksss...kena bezakan di situ....huahua....ok lah gtg...dah lewat no...kena tdoq...nnt mata sembam...xcantek pulak...ya ya...mcm la aku ni lawa sgt kan...bleh blah kan...
Bai....

Published with Blogger-droid v2.0.6

what is blackhead?whitehead?

in , , by Alia Farhan, 10:09 AM

Well...it makes sense all d things she said....i love extracting blackheads n whitehead....pantang tgk...geli euhhh tau dak...smpi muka hasben...angah n adek pun jdi mangsa....
Geli nokss ngn kepala hitam dan puteh ni?hampa geli dak?

Nota kaki;3 entries in one nite?yahh...sheikh bloggin tgh dok nek ni....jgn kacau...
Psai bajet p phuket msa hanimun tu len kali aku up...sbb nya...aku kena p brtenet kt mamak...pkai laptop...xleh pkai kot samsung sl aku ni...x ckup hi tech...xleh nk up gmbaq2 yg HD dr dslr...cehh...poyos....

Oklah...blah dlu....
Salam....

Published with Blogger-droid v2.0.6
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS