Showing posts with label rainbow cake
Wehuuuuu.....
Cant believe i managed to make dis....
Serius mcm xcaya kan....


This one i made in jar....poyo ja kan...oklah for first timer....not bad...not bad....clap clap clap...yehaa...

I made a butter cake one...guna instant cake mixture ja...senang...campoq ja butter...eggs...n essence vanilla...

Dis recipe cilok from internet...but for the cake...totally depends on ur instant caje mixture instruction...mcm aku pnya kena add in 5 bjik teloq...n sebuku 250g butter n essence vanilla sdri...
So for butter cake mixture...aku just wat 3 colors..kalau sapa rajen nk wat 7 colors..boleh la asingkan kepada 7 bekas...n buh la coloring ikot suka korang...
N for me...aku tak baking pun cake ni...i steamed them...sbb aku dr dulu lagi mmg fail kalau kena bakaq cake..nnt mst hangus...so kalau steam mmg tak kan ada msalah hangit ya tuan2 dan puan2...dah la lagi cepat masak...senang plak tu...suka2...

For topping...aku guna idea ni...letak butter....mixed together with icing sugar...n cream cheese...but insted using philadephea..i'm using tortura cream cheese...after this mixture mixed wekk...then baru i add on whipping cream yg semboq2 tu...topping dia xdak la rsa manis melampau...rasa cheesy ja lah




Sebenaqnya aku sdri pun xmakn lagi kek aku wat ni...suka ja wat utk jamu org...makan takut muak plak...dua tiga hri ni asik pening n nak muntah ja...nk mkn pelik2 pun mcm fobia...takut muntah...
Tanya husband aku ok ka dak...dia cakap...OK sedap...utk first timer yg baru try...not bad at all...impressed!
Cehhhh...ok...i take it as compliment....wat ni smpai sakit pinggang n belakang la..


Lupa nk amek gmbaq before potong kan...but not bad la kan for first timer....
Hehehehe.....

posted from Bloggeroid

Hungryyyy!

in , , , , , by Alia Farhan, 6:18 PM
Pagi td da bfast da pkul 7.30 kt canteen...ni kui 9.30 perut berkeroncong kencang lagi!baby mama lapaq ehhh....sabaq naa sayang...satg kita mamam k...mama da beli da mknan siap2 tdi..mama tau sayang tak suka makanan kt canteen compny mama ni..tak sedap kan sayang..


Sayang mama nk makan doyan crepe ka?nnt mama suh abah order ag k...jgn nakai2 kt dlm tu...


Hat ni xpa...ada lg kan dlm peti ais kt unah tu ya baby..satg balik petang ni kita mamam k...

Oh ya...doyan crepe n rainbow cake in jar ni tersangat la sedapppp....ni aku order kt hasben aku pnya kezen...kak mam....sedap oi dia wat...aku yang tak brpa gemar doyan pun leh suka kat doyan crepe ni...rainbow cake ni pun sodap...sapa nk order kat dia leh roger aku...order utk org2 skitar perlis n penang ja lah..utk penang pun kena check dulu bila dia balik k....

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS