Showing posts with label products review
Kalau cakap pasal brown rice mesti teringat nasik untuk orang sakit diabetes. Dat was what across my mind. Yalah kan, sinonim kot brown rice ni dengan orang kencing manis.

Selalu kita-kita ni memang nan hado la kan nak makan brown rice untuk replace white rice kita tu kan. Sebab selalu dimomokkam cerita brown rice ni tak sedap dan tak puas makan gitu. Honestly,  kalau tanya aku pernah makan or tak brown rice ni memang serius cakap la tak pernah.

Tapi, macam mana yang kita tau brown rice ni kandungan gula dia memang lebih rendah dari white rice biasa tu tau. Sebab tu la orang yang diabetic one of the way nak control gula adalah dengan consume brown rice. Yalah, kita kan orang Malaysia ni makanan ruji kita nasi kot. Kalau aku tak makan nasi, boleh mengigil kot.


Brown rice anatomy vs white rice anatomy.


Cliche kot orang cakap brown rice ni tak sedap kan???? Selalu kot duk dengaq macam ni. Hmm brown rice tu tak sedap la bla bla bla. TAPIIIII hampa tak try lagi satu produk yang berasakan brown rice ni. Kalau hampa nak tau, Nutri Brown Rice ni menyediakan a few selection of brown rice instant beverages.

Jom tengok antara kebaikkan Nutri Brown Rice ialah:

  • Mengurangkan kolestrol dalam darah.
  • Mengurangkan tekanan dalam darah.
  • Melindungi jantung
  • Membantu sistem penhadaman
  • Mengawal berat badan.



Antara selection Nutri Brown Rice.


Senang! In scahet saja. Koyak-koyak bancuh and minum.



Dah la rasa sedap, pastu of course la lagi sihat kan. Yang penting lagi pantas nak disediakan. Ya lah, zaman lani harus la semua nak pantas kan.

Jom kita tengok khasiat in every selection tu.


Nutri Brown Rice - Original (No sugar added)




Untuk selection ni, Nutri Brown Rice in Original ni disediakan tanpa gula tambahan tetapi diperkaya dengan INULIN yang bagus untuk mengawal kandungan gula di kalangan pesakit diabetic. Sesuai diminum begitu saja.


Nutri Brown Rice - Chocolate



Mengandungi zat besi dan kalsium yang penting untuk kesihatan tulang. Sesuai juga diambil oleh kanak-kanak kerana kandungan zat besi dan kalsium nya.



Nutri Brown Rice - Inulin



Made special for pregnant mommies. Ibu-ibu mengandung disyorkan untuk mengawal kandungan gula di dalam badan semasa mengandung. Kandungan inulin membantu untuk perkembangan good bacteria( prebiotic) di dalam colon. Antara kepentingan prebiotic adalah:

  • Help increase calcium dan mineral absorption dari pemakanan kita.
  • Healthy immune system.
  • Mengurangkan masalah usus.



Nutri Brown Rice - Honey



Didatangkan dengan 100% natural floral honey secara berasingan.

Madu berti dak sebagai natural sugar with low sugar ditambah berasingan. Madu dipercayai promotes better sleep dan meningkatkan memori.



Nutri Brown Rice - Oats & Soy Lecithin



Soy lecithin membantu improves brain function, lower cholesterol level dan essential for liver health. Orang yang tak suka telan oat, pasti suka telan yang ni tau!

Kami da try kelima-lima selection ni tau. Sedap wei. Macam kami yang kelam kabut forever ni memang sesuai sangat la ada product hat baguih lagu ni. Dah la on the go sangat, berkhasiat pulak tu!


Dijamin halal dan low sugar content!


Hampa kalau nak tau info lebih lanjut tentang produk-produk Nutri Brown Rice ni boleh la ke:

Website : 



Facebook:



Rugi betul rasa tak kenal produk Nutri Brown Rice ni masa preggy dulu. Kalau kenal mesti dapat elakkan GDM hari tu kan. Takpa lah, next pregnancy kalau ada rezeki lagi boleh la try kan ambil Nutri Brown Rice ni as one of the diet kan. Kata orang lebih baik dari mencegah. Seksa wo kena GDM masa pregnant. Tak larat ulang alik ke klinik tau. Apapun, memang suka sangat dengan produk-produk dari Nutri Brown Rice ni sebab berkhasiat.


Hai kali ni nak cerita psal lipstick and make up remover (eyes&lips) yang dapat sebelum ni masa Althea 1st birthday gift tu. Boleh tengok sini untuk baca entry psal Althea 1st birthday gift tu.

1. POPO Lipstick

So untuk lipstick kali ni saja pick something yang nampak macam nude tak nude gitu kan.

Cantik kan kaler ni. Nampak sweet2 ja.

Nampak mcm orange tone bila swatch kan kt tangan. 


Haaa... actually macam2 warna ada. Tapi aku try dulu 1 sebab nak tau best ke tak texture dia. Keringkan bibir ke tak? Jawapan dia tak. Dia pnya effect pun mcm glossy n shimmering skit. Tak matte tapi ok la warna tu tahan lama jugak.

Harga:
RM27


2. It's My Eye n lip make up remover.

Untuk eye n lip make up remover dari jenama It's My from Korea ni pun sangat bagus. 
                            
Ada 2 layer, oil n watery based liquid. So before guna kena goncang-goncang untuk mix kan dia to form emulsion form.



Ni guna lipstcik, eye liner n eye shadow utk swatch kat tangan.



Taraaaa. Sekali lap ja da keluar. Memang best betul.

Harga:
RM10


Will i buy this two products in future?
Well2...of course la. Cheap stuff at good quality must be purchase in future!

Btw, thank you Althea.kr for sponsering this beauty stuffπŸ’•πŸ’•πŸ’•




Hai semua.

Kali ni kita nak cerita dulu pasal penjagaan wanita khususnya. Pernah dengar pembersih kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu tak? Actually ni memang fav pembersih Miss V kami. Sebab suka bau2 sirih dia tu. Kami kan traditional skit! Hahahha
Ni 3 rangkaian Sumber Ayu yang kami cuba.

Jom kami cerita sikit ya pasa Pembersih Kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu.

Sebahagian erti menjadi “dewasa” adalah mengetahui dan memahami keadaan . Serta keperluan tubuh badan. Kebersihan tubuh badan amat penting terutamanya pada kawasan intim.

Bahagia intim wanita merupakan tempat tinggal jutaan flora dan bakteria. Bakteria yang membentuk sebuah ekosistem semula jadi ini memberikan keseimbangan tahap pH serta melindungi kawasan tersebut daripada sebarang jangkitan dan ancaman bendasing. 

Bertentangan dengan kepercayaan umum, membersih kawasan intim dengan menggunakan sabun dan air akan mengganggu keseimbangan semula jadi, serta mendedahkan kita kepada risiko jangkitan.  

Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU, Diformulasi Dengan Bahan Semula Jadi 


Lengkapkan rutin penjagaan peribadi dengan Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU, diformulasi dengan bahan semula jadi. Agar kawasan intim wanita sentiasa dalam keadaan sihat dan bersih serta bebas dari bakteria jahat, kegatalan dan juga bau yang kurang menyenangkan. 

KENAPA PERLU MEMILIH PEMBERSIH KEWANITAAN DAUN SIRIH SUMBER AYU


Antara rangkain Pembersih Kewanitaan Sumber Ayu.


  • Kawalan pH paling ideal pada pH3.5 agar ekosistem Miss V berada dalam keadaan baik.

  • Kaya dengan ekstrak Daun Sirih. Ianya kini dipertingkat dalam Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU bagi membekalkan perlindungan tanpa bakteria berbahaya

  • dengan wangian semula jadi yang memberikan kesegaran berpanjangan.

  • Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU wajah baru yang lebih segar. 

  • Mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita, pembersih kewanitaan ini tampil dengan rona yang lebih menarik bagi membezakan setiap varian di hiasi dengan kemasan yang lebih sofistikated.

  • Halal oleh JAKIM bagi manfaat para pengguna Muslimah.

  • Sesuai bagi semua wanita di setiap peringkat umur
  • MURAH dan JIMAT !! Rangkaian Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU berharga RM 3.60 (90ml) dan RM5.80 (200ml).
  • BANYAK PILIHAN !! Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU mempunyai (6) enam pelbagai rangkaian dan wangian yang menarik.

Dan ni antara 3 daripada 6 rangkaian yang kami dapat untuk dicuba. Selalu pakai yang floral tu je. Kali ni dapat yang lain rasa best nyaa.


Pembersih wanita Daun SirihSumber Ayu FRUITY - Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari.Pilihan terbaik bagi si gadis yng ceria,lincah dan sentiasa bersedia serta yakin dalam apa jua keadaan.




Pembersih Kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu ORCHID - Haruman segar dari kuntuman Orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Amat sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunannya dalam pelbagai cara




Pembersih Wanita Daun SirihSumber Ayu MUSK - Aroma semulajadi kasturi yang ringan yang menyuntik kesegaran optimum agar kekal segar sepanjang hari. Varian ini sesuai dengan wanita yang sentiasa ke hadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun


Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Mawar– Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis 


Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Floral– Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.



Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Gambir – Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan



Sebenarnya, kesihatan Miss V bagi seorang wanita tu sangat penting sebab dari situlah kita akan berasa selesa sepanjang hari. Bila selesa kita akan rasa boost confident tu. Yes, sebagai seorang "DIVA"..kita kena confident ok!

Kalau nak travel pun senang sebab Pembersiha Kewanitaan Daun Sirih Sumber Ayu ni ada size yang kecil jugak kan, so tak payah la nak risau bila travel tu nak angkut-angkut yang besar-besar kan. And yang paling penting, korang akan sentiasa rasa selesa ja bila gunakan Pembersih Wanita Daun Sirih Sumber Ayu ni.

Tak percaya? Korang kena cuba sendiri baru korang boleh tau dia punya best tu. Kat rumah, memang aku sentiasa buat stok Sumber Ayu ni. Harga pun reasonable sangat-sangat. Orang cakap tak cuba tak tau kan. Lagi satu nak cari pun senang, dekat farmasi-farmasi yang femes dan supermarket semua ada produk Sumber Ayu ni. 

Jangan lupa dapatkan tau😊😊😊




Sakura Scented
3 packs for RM5.90
6 packs for only RM8.90
1 pack consists of 10 wipes...
Alcohol free
Gentle&mild


ni muka make up....


close up skit muka make up


2 wipes application...

AFTER...


WALLAAA....
okla...for travel mmg bagus la...takkan la nk bwk make up remover pegi mall kan..kalau nk kena p solat tu..guna 2 wipes dah ckup utk tanggalkan make up kt muka...

smell?
okla..takla bau kuat sgt...

repurchase?
of coz...it works for me...harga pun murah...why not kan?

ok lah...
adios.....

posted from Bloggeroid

look

in , , , , , by Alia Farhan, 2:40 AM
my new look
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS