Showing posts with label organizing

Nampak ja kecik....tapi...

in , , by Alia Farhan, 7:50 PM
Ni aku dpt dr emel...
Nampak ja kecik kt luaq ni...
Tapi meh tgk dalam...
Idea gila bapak la gempak...
Rumah ni Andrew n Gabriella Morisson punya..depa ni couple..xsure la kawen ka dak...
Tpi depa ni xmau idup berhutang...
So depa decided nak wat rumah sndri..

Lagipun si lakinya tu contractor n involved dlm constructions....
So kira senang la kan....

Ehh laki aku pun contractor!!
Tapi dapoq aku da 7 bulan delay...asyik dahulukan customers ja....
Dapoq mak jemah ni duk delay jahhh

Hangin betoi haaa

Apa pun meh layan dulu gmbaq2 ni






Macam cabin bodo2 ja tgk kt luaq kan...






























Kagum tak???
Aku tahap melopong da msa tgk emel ni..
Gila syiok..
Org mai klau wat makan ka apa..wat kt luaq sudaa...wat ala2 garden style...open concept....

To my husband,
Kalau kanda baca post dinda ni..bila la kanda nak wat dapoq dinda?menci aa uneven part kt sinki tu...ayaq bertakung...

Tak suka....
Tak suka......
Tak sukaaaaaa.....

Ehhh tunjuk perasaan sat...

posted from Bloggeroid


Gunakan ujung penyodok yg cenggini utk tadah ayaq korg..lg2 musim catuan ayaq kan..nak pulak sinki mcm gini...jenuh..



Guna kan coke kalau pencuci toilet korang da abeh...very acidic ni..patut la yahudi buat bgi kaum2 lain mnum...cuci perut korg skali oi yg suka mnum tu



Gunakan lemon utk cuci water stains



Gunakan dry sheet utk cuci glass



Hang ja korg pnya pencuci tu kalau ada rail mcm gitu..nmpk tersusun kan...



Ni utk yg bela.kucing yg byk bulu2 bagai tu..guna glass scrapper..In Sha Allah bersih carpet korg



Gunakan garam kasaq utk removed pan's stains



Gunakan penyapu n towel kecik utk cuci bhgian yg pyah nk gapai



Lap tv screen guna coffee filter...ermmm...aku xpernah jmp pun coffee filter...
Wakaka



Gunakan old tooth brush n cotton buds utk bersihkan keyboard korg tu...lgi2 utk keyboard warriors kan...mesti da berdaki n keladak kan korg pnya keyboard...aku jarang on kot lappy hatta surface sekalipun...byk guna note 2 aku ni ja..so aku bukan keyboard warrior...ehhh



Guna cuka utk cuci stains kt celah2 ni..aku selalu gak guna cuka utk cuci dlm2 peti sejuk aku tu



Kt malaysia ada dak menda ni?kalau ada kt daiso..dah lama aku beli!!



Guna sarung teloq tu utk jdi pelapik mustard or mayo mcm kewpie yg dlm tube tuu



Dah apply ni utk baju Adriana...senang nk pilih baju...baju aku ngn laki aku masih guna method kuno yg cepat gila sepah...menci!!!



Owh mcm ni ka cara lipat dia...muahaha



Guna razor atau tape utk tarik keluaq kesan kotoran kat baju or seluaq hitam korang



Guna vacuum plastic mcm ni utk simpan baju2 lama korang...aku ada jual..sapa nak beli angkat tangan!!!



Hangkan pkaian korang dalam keadaan terbalik...bila da pakai...alih hanger tu ke depan..tgk dlm masa 6 bulan...pkaian mana yg tak beralih ke depan hanger tu...maksudnya da boleh p antaq kt charity ka juai preloved ka apa yg patut

Sumber:cilok dari internet

posted from Bloggeroid

iHeart organizing

in , by Alia Farhan, 8:58 AM
Suka keadaan yg organize...
Tp selalu tak ter organize...
Ada ja yg brselerak kt mata...

Maciam mana tu nak wat....

Adriana pulak suka "kemas" cara dia...

Mama kemas mainan dia...buku dia..toys dia....nnt dia tolong "kemas" jgk...

Pitammmm

Lani...mama start organize mama pnya make up dulu lah...

Nnt mama pikiaq len nak wat maciam mana segala toys..menan Adriana bagai tu...

Nnt mama akan pujuk papa wat bilik belakang tu playroom aka bilik tdoq Adriana skali...walaupun tau...lmbt g kot Adriana nk tdoq lam blik tuu...



Guna bekas putik kapas tu...
Buh segala maskara...
Berus...
N cotton face(ni tiru konsep kat Sephora hari tu)




Lippies...segala mak nenek lipsticks...lipgloss bagai semua dalam ni...beli bekas ni kat ikea..dah lama...ada 3 color semuanya...tpi tak ingat la hrga dia brpa kan



Pastu yg belakang bekas lippies bagai tu...segala mak nenek serum...serum muka...rambut...toner bgai la dalam tu...yg tu guna bekas ferero rocher ja...niat dlm hati nk beli clear vinyl organizer tu xtercapai lagi...maheiii nya lahhh...tak koser makkkk...



Ni pulak bekas letak perfumes n eye pallets bagai....
Guna kotak kasut...balut...siap...guna!



Yg ni plak.drawer yg rona roni td tu...
Dlam ni ada foundation....tak tersusun lgi sbb still serabut



Yg second drawer...ada blusher ngn eye shadow...



Yg ni pun blusher ngn foundation jugak...main letak ja ni...

Caca marba lagi utk drawer comels tu...

Pastu tdi mula la wat project utk label kan...


Tetiba pulak mek.kenit ni.kacau mama dia ajak main...layan lah dulu...
Projek tergendala....


Ermmmm....korang....
Aku ada nak letgo make up aku yg aku tak pakai sgt....

Ada yg nak tak?
Bgi free ja...
Malas nak.semak2

Nanti aku gtau mcm mana ya...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS