Showing posts with label naturactor

Barbie doll look...

in , , by Alia Farhan, 8:23 AM

Sapa kata kita takleh ada kulit ala2 barbie doll?
Buleh ja kalau kita pandai pilih product kan...sekarang ni mcm2 product juai kat pasaran mcm goreng pisang panas....up to u guys nk pilih yang mana....pandai2 lah nilai....review balik baik buruk product tu kan...



Nk kata barbie doll tu idak lah kan...make up pun cenggitu ja....tapi rahsia aku satu ja...mmg aku pkai naturactor pun...so dat make up aku long lasting...dan nmpk flawless n moist ja skin aku ni....
Yang best nya psai naturactor ni...makin berpeluh..makin make up kau jadi well blend...sebab tu aku suka sangat....


So ni lah code2 naturactor...mcm aku pnya skin...xgelap n tak la puteh so aku pkai la code 151...
So kalau ada sesapa yang nk order kat aku...boleh la berbuat demikian...
Satu bekas RM40 ja....
Bleh whatsapp aku kat 0133363775


Ni make up smalam...nmpk mcm tanned sket sbb guna bronzer...

posted from Bloggeroid

Before vs after?
So different right?
Its me..wif no make ups on...n the other one...wif make ups...
My secret?
~naturactor code 151
~MAC studio perfect
~benefit blusher~coralista
~rimmel lipstick~shake up pink
~silky girl eye liner in black
~maybeline mascara cat eye
~benefit highlight~high beam...used to point out my nose n cheeck bone
Those are my essentials make up babies....how about u guys?!
For naturactor infos... Please click here n read about my review

Published with Blogger-droid v2.0.8

flawless nya!!!

in , , , , by Alia Farhan, 9:44 AM

Org slalu kalau tgk gmbaq aku..or tgk aku kt luaq...cth p kenduri ka...muka flawless...mmg la flawless....flawless la sbb aku tonyoh naturactor....motif tonyoh?msti la sbb nk kulit aku flawless mcm doll gitewww...xcaya sudah...tgk gmbaq kt atas dah la.dlm aku dok tonyoh naturactor ni pun rmai tnya aku pkai cleanser apa...fyi..cleanser yg aku pkai since 5 years ago is clinique facial soap tu...for oily combination skin..tp msa aku keja...aku pkai garnier for acne ja...sbb apa aku pkai xsama?gila hang aku nk tinggai clinique kt surau compny or kilang tu...jwab dia...esok aku mai tinggai bekas je lah..kalau garnier ni hilang xla ralat sgt aku...sungguh dak?lagi satu org tnya aku..aku pkai moisturizer apa...aku pkai hada labo...sbb mmg terbukti kandungan super HA dia tu sgt moisturize!pkai pun mcm rsa tempek ayaq ja kat muka...n seriously not oily at all..before this i'm using clinique gel..but sometimes i apply it together wif hada labo..not a big problem at all....n after that..
.baru la strt apply naturactor...n copct powder...blusher....bla bla bla....
So now...i' m opening pre order for naturactor....
Price rm38 per jar....
I'm using code 151...suitable for those in yellowish skin tone like mine...dunt worry the color u see mayb a liltle bit darker...but when u applied to ur skin..it suits n blends to ur skin very well...
Oklah...its already late now....better off to dream land now...
Andddd...for those yg nk kawen ka bertunang ka....
N if u guys ni jenis muka yg berminyak n cepat berpeluh...better a nite bfore dat ceremony..better basuh muka dengaq ayaq ais..n the next day tu before make up...sejam sebelum lah kan...pliz put some ice to ur face....it works to slow down a lil bit ur kadar perpeluhan dkt muka tu...so ur make up wont be so shinny with all ur peluh....hehehe...hope dis can help u guys...bcoz it works well for me...sbb aku ni pun jenis kuat brpeluh jgk...oklah...off to bed now...
Gud nite n babai...
Hello dreamland!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Yeah...as u guys know...i started to sell naturactor at a cheap price...i must say...n i've got few more stock wif me...
If u guys want to give it a try pliz contact me...
I also sell beauty mask from bird nest collagen n mud mask especially for pore treatment....
One box only at rm45....
And for black head or white head extractor...i would like to offer u at rm49 only....my supplier been telling me that i can use this extractor up to one year...berbaloi kan?
Kalau nak skin yang cantek mulus semua tu kena la rajen2 mask kan...extract black head n white head..no need to spend at spa when u can do it at home at more reasonable price right.....lagi satu supplement mcm vut c and e jgn la lupa amek...dat one i tak jual la...u can buy it from drug store

Published with Blogger-droid v2.0.6

naturactor..lai lai lai

in , , , by Alia Farhan, 10:39 PM
well..i bet many of us da well known about dis foundation or make up base...naturactor ni kan..
well lagi2 kalau yang suka make up make up tuh..(ckp gaya  n nada nyahh)...
well for me..eh brpa byk well la kan...i had been trying a lot of foundation...but since i have combination skin which is oil at T zone n dry at V zone...must say it's quite hard for me to find a great foundation or make up base...try stage mcm tak best...nmpk mcm oily la plak kdang2 tu...at first application mmg nmpk perfect..but after few hours...i was like urghhh...berminyak n it did not blend so well wif my face...oh i hate u!then read lots of review about other foundations yg mahai2 mcm christian dior la..shisheido la..apa la...mmg kdang2 terpengaruh nk beli..but think again dah la mahai..iz it work well for my skin?hahaha....dasar kedekut...so last time masa aku kawen..my MUA who is my lovely kezen...used naturactor as my make up base...rsa mcm ehhh..suka nya suka nya...muka ku glow2...flawless mcm korean girls  nyahhh..auwww...so tnya lah dia...which foundation yg ok...krayolan ka naturactor...so she suggest me to use naturactor since my skin is a lil bit oily kan...n a lil bit dry...kalau krayolan ni dia pnya texture a lil bit thick...n tak macam naturactor...both are great...but it's all depends dgn msg2 pnya preference kan...and for me..i prefer to use yg light...since naturactor as not oily..but krayolan a lil bit oily lah...which is NOT really good for me...but maybe i can try one day...
kalau compare pun naturactor ni lagi murah dari foundation2 lain kat luaq tu..
dlm rm40-60 da bleh dapat..
so  naturactor ni pun ada dua jenis..ori dari Jepun ori dari China...
dua2 kualiti sama...bezanya Jepun cuma ada 4 or 5 colors..tapi dri China ada 10 colors...
 ni ori dari Jepun.
ni ori dari China

ni make up masa nikah.

ni masa make up sdri jer...flawless dak?
huahuahua..perasan nyahh

so kawan2..apa tggu lagi...
u can orders them from me now at ONLY RM40.
choose ur right color shades...

for orders and inquiry:
call or sms-0133363775
e-mel-aliafarhansaid@gmail.com

~LAI LAI LAI~

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS