Showing posts with label kerja

work and dot dot dot

in , , , by Alia Farhan, 8:20 PM
yeah i've been busy lately wif works and all the kerja kawen thing of cos...mama kept callin me for updates...boss kept came n see me for some of equipment "faulty" as they claimed..yeah a bit stress week ahead before my big day:(
fuhhhh...yeahhh how i wish i can take a week of before my big day..do all the pampering things to my body...face..ya know all d spa things...and for coz to ease angah n mama burdens as they had been helpin me a lot wif my wedding stuffies ya know...Ya Allah..how i wish i can do that...
but right now i'm gonna settle my works first before i can proceed wif my a week of for my big day n hubby side reception..or else "they" will kacau me during my special moment wif hubby...okai...see ya...

babai...






Ehh pehal

in , by Alia Farhan, 8:57 AM

Kekadang kan dlm hidup ni kan...pernah dak korang rsa mcm unfair gila gila...well cthnya....

First scenario....bila kau dapati colleague kau yg berstatus engineer....bukan lah budak yg amek engineerin tetapi hanya lah budak yg mngambil course environmental science...

Mcm Ehhh....pehal plak....course tu snang ja tpi senang senang plak dpt status engineer...

Kalau korang nak tau...beza nya budak yg amek engineerin n science adalah subject subject tu sdri where we as engineerin student have to study all the engineerin matters in details....cthnya...thermodynamics...mass transfer....heat transfer....all in details....bukan surface surface ja jang...pastu mcm chemical engineerin student...kau kna Ada basic electric...mechanical la..biochem la bla bla bla...all dis things make u tougher....n above all we also studyin engineerin ethiques...

I mean like wut d hell...science student can be an engineer just like dat?patut la process asik hancoqqq....sbb lack of engineering skills....i mean life sometime can be unfair...i mean people being unfair to others...i mean like how the management manage to hire people like dis to become an engineer...i mean it s like ruining ur reputation...wut kind of qualitification u r seeking when searchin for d rite candidates rite?plus...it s like tutup periuk nasik orang yg amek engineerin courses la kan....

Sighhhhhhh.......

Fuhhhhhhhhhhhhhhhh.......

Nsib la Xdak mana mana private hospital or clinic yg banggang gila hired health science student as doctor or pharmacist....Kalau dak.....mmg jahanam la kan


Just remember...when u tutup periuk nasik org lain just bcoz u want to give oppurtunities to ur "people",God will pay u back later....


Ok lah...gtg...

Tomorrow nk kena mngadap lagi few morons...

Hopefully it wil not ruin my day...

Gud nite...

Assalamualaikum


Published with Blogger-droid v2.0.4

salah aku ka?

in , , , by Alia Farhan, 6:25 AM
smlm aku mc...
so satu hari aku tak amek port lgsg la hal2 kilang...
mcm..g mampos la...
aku sakit..aku nk rest kat umah..buleh?
so tdi pun after da mndapat tdoq yg seperti baby...
dlm kul 11.30 tu aku smpai la kilang...
then terus la dgaq cita2 yg tak best...
HR complain aku nya orang byk masuk lewat la...
attendance problem la...
absent la apa jadah la...
aku rsa naik berbuih kot mulut aku ni suh mai awai...
tp tak jugak2 reti makan saman...
kesudahan nya aku yg kena balik
demmmm.....
vavi....cilaker!
and aku pnya bos yg tak berapa nk bos sgt tu suh aku amek action utk depa2 ni...
okei...so aku pun kena la isu counseling letter...
okei puas hati...
pasni sapa lmbt...aku isu ja counseling letter...
aku malas...aku jaga korang...tpi korang da wat aku mcm ni...
so lpas ni...korang lmbat ja aku isu counseling letter okeh!
nk benci aku ka apa ka...
aku tak kesah...
so sama2 la kita benci membenci okeh...
aku tau ada ja yg depan aku baik bukan mainnnnn....
tapi belakang aku back stab aku!
bukan aku tak kenai sapa...
aku tau sapa yg boleh pakai sapa yg tak boleh pakai...
so kalau korang rsa nk wat perangai silakan...
bonus korang performance korang smua nn kalau tak mncapai target sila lah jgan nk complain...
malu sket okei...
yg duk wat perangai ni PEREMPUAN!PEREMPUAN ok...bukan nya lelaki...
punctuality takdak...absent memanjang...
apa korang ingat kilang tu bapak korang one of the CEO ka?
korang bising bila cha-ya-nun-alip tu dok kacau....tapi attitude korang tak reti ka nk berubah...
mmg korang nk buktikan ka yg Melayu kita ni mmg ada penyakit M?
tolong lah...orang mcm ni lah smpai bila pun dok mngharap ehsan dri orang...sket2 hak2 ketuanan melayu...podahhh...sendiri pemalaih lagi nk cakap itu ini...
tolong ehhh?
kalau hampa2 ni pemalaih....aku ka yang salah?
aku ka yg salah didik hampa?
hampa da umoq 20-an dah pun...
xkkn la hari2 aku nk kena ckp...
before kul 8 kena ada dlm production...
byangkan lah perasaan orang2 yg x pernah mai lewat...hampa tak kesian ka aku nk drag depa skali...
lani cukup la aku kata...
aku da malaih...
so pasni aku malas da nk jaga hampa...
hampa jaga la diri hampa sdri naa...
ingat hampa tu pompuan....
malu aihhh kat kawan2 yg lelaki bleh mai awai...

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS