Showing posts with label keja kilang

thanx boss

in , , by Alia Farhan, 5:28 PM

Finally bos...u can see what i've been through...

Wif all these irresponsible persons...

Finally u can see how irresponsible they are...

Well...i admit last two weeks i a bit tense wif what u said to me...

But i know my patience wil be paid one day...

N today u came to me and admit how irresponsible they are...

Fine by me if they want to resign...

But pro lah wei...

Nk blah pun agk2 la...

Kompem ker ko pnya cuti yg lama gila tu boss da approved?

Yg lagi satu pulak....

Keja 4 hri tinggai shari ni apa cita wei...

Lu ingat kompeni ni bapak lu pnya?

Orang mcm lu org p keja mana2 pun nyusahkan orang lain saja...

Baik duduk rumah servis laki lu

Tgk....pagi2 aku da tersenyum sbb finally boss da bleh nmpk sapa yg salah kt sni...

Ok bos...

U made my day..

Bye...

Nk siap kan SPC ni...

Adios


Published with Blogger-droid v2.0.1

wowww

in , , by Alia Farhan, 9:15 PM
ok...
tdi msa tgh boring kt dlm production...
blogwalking la kan..n mcm biasa la kan bukak la arni's blog
and tak sangka la pulak kan nama aku yg naik utk giveaway tu
thanx so much Arni sbb pilih i...
hahaha....
mcm tak percaya...
mst susah dia nk pilih sbb byk org yg komen n kiranya aku ni d lucky one lah kan...
okei...bersyukur2...



ok lah..get back to work...
rajen2 kan diri...
kan da nk bonus ni....
tingkatkan prestasi....
bubbye....

aku keja kilang ja

in , by Alia Farhan, 2:16 AM
penat aku..
hari2 boleh dikatakan kui 10 mlm bru sampai umah....
bleh kira ngn jari ja bila msa blik smpai umah kui 9...
penat weiiii
sabtu pon kdg2 kena keja sbb ada lot la apa jadah la...
heee sabaq ja lah....
aku la supervisor..aku la engineer...aku la technician..aku la super operator..aku la cleaner...aku la segala2 nya...
cuma aku bukan manager ja lg...
nk wat mcm mn..ni la lumrah kalau keja kt kilang...
asal keja kilang ja..msti org ingat jd operator...
otak sempit tul lah kan...
hahaha...
aku x slahkan diorg...
besa lah...
tp keja kt kilang ni fun sebenaqnya...
tp penat lah kan...
dah tu bidang yg aku pilihkan...
kalau aku pilih medic...awai2 lg tmpat aku keja kt hospital kan..
so mcm tu lah..
sapa suh p amek engineering kan alia..pdan muka hg...
xpa lah..selagi boleh keja..keja lah...
kilang pun tgh masyuk jugak kn...
wat PWB utk iphone 4 n comin soon iphone 5...
so kira dlm 5 years ni boleh survive lg la...
tp kalau nnt da xleh nk survive...
awai2 aku akn twarkan dri utk VSS..
hahaha
boleh bukak bisnes sdri kan...
actually aku mmg minat bidang bisness ni...
tp tu la kan....
kena la rsa ssh dlu keja..time management tu penting..
kalau dak mcm mna nk run bisnes kn...
mmg la keja sdri..ikut suka hati msa sdri..tp kalau xdak disiplin pun ssh jugak kan
apa2 ja lah alia wei...
yg penting...mmg satu hari nnt aku akan involve kan dri aku ngn food bisnes...
hopefully mnjadi kenyataan...
AMIN
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS