Showing posts with label homedeco

DIY project

in , , by Alia Farhan, 6:30 AM
Kali ni nak cerita psal DIY project ya.  Actually idea ni tetiba ja muncul ntah dari mana ntah. Aku kan jenis kejap2 ubah deco ni ubah deco nu.

Hasil tangkapan masa kat Eshed Market Fremantle hari tu.

Masa beli tu saja ja beli sebab suka tengok, kiut ja lahai ni. Bila balik tu masa duk unpack barang tu terpikir ehh takkan nak simpan ja berhabuk dalam almari kan. So apa lagi terus la amik menda alah biru tu. Idea sudah datang!

Taraaa...siapppp



Ni pulak reja minggu ni. Selamat da tempek wallpaper tu. Sebab geram tengok cat terkopek2 sebab dinding tu sebelah dia toilet so hari tu ada leaking. Nak cat takmau la, busuk2 lagipun ngandung kan tak elok sangat bau2 cat ni.

Tamay sudah episod DIY kali ni. 
Nanti kalau ada lagi, akan dishare di sini ya.

Stay tune.




Sapa yang ada masalah barang-barang make up ka perfume banyak gilos ka diharap dapat la gunakan tips aku nak bagi ni.

Dulu semua aku main letak ja kat chest drawer. End up bila nak amik yang kat belakang tu susah gila. Lagi parah bila nak cepat main letak saja pastu mula la bersepah. Kemas2 tak sampai 3 hari jadi balik. Ya lah, takdak optimization budak2 engineering kata!

Haaa maka dengan ini otak selaju kilat la came with this idea. Sebenarnya masa p beli barang kt Mydin hari tu ada promo utk rack kasut yang kayu tu untuk member. Tinggal RM9 saja. Haruslah grab dulu baru pikiaq nanti nak hack jadi apa.

Bila balik rumah ada 2 spot memang aku nak letak menda alah ni. Either at kitchen or kat atas chest drawer ni.

Maka decide nak letak ja kat atas chest drawer dulu. Nanti utk kitchen len kali kita beli lagi rack tu.
Kemas 2 hari jadi balik. Sebabnya semua nk secepuk kat situ. Stress bila tengok! Perfume suami banyak...perfume bini banyak. Make up bini xcampoq lagi tau. Make up bini duk dalam make up bag and trolley Raskòg Ikea nu haa.

Bila asyik jadi maciam ni mula nak stress. Bila start stress mula la nak moody. NO NO NO..NOT GOOD OK!

Tapi bila otak da ligat nak hack n diy skit. Maka jadiklah gini....


Taraaa


Haaaa lega tengok!
More space...
Apa yang penting kena bijak hack dan be creative...bila creative ni macam2 menda kita leh hack and jadikan hidup kita senang.

Nanti kita tunjuk pulak kalau dah hack kt dapoq ya guna rack ni. Soon ok soon!

Babai.
Ok...
Sapa ada anak kecik yg suka2 hati duk contiang kat dinding tu..angkat tgan kaih..
Nak marah..xleh..sbb tu kan part of their learning process...
Apa kata korang make over skit dinding korang tu jadi blackboard...
Nak kena cat ke?
Xpayah...
Pakai wallpaper ja nokss...takyah ssh2..


Tgk haaa....suka ja anak2 berkarya...
Aku ni tak sabaq pulak nk tgk Adriana berkarya kat black board dia nnt haaa...
Suka2....



Sesuai jugak kan...utk budak2 yg tgh blajaq n nk wat peta minda ka...practise nk present ka apa ka..
Tak ckup ngan tu...
Korang jgk boleh potong ikut suka korang bentuk mcm mana pun utk korang lekat kat jars ka...feeling2 ala2 Martha Stewart kennnn....
Suka mak jemah oiiii

Ni contoh2 chalkboard labeling kt jars


Nice kan


Yg ni pulak soo suwittttt gituuuu....

So

Apa lagi korang....
Kalau berminat leh whatsapp utk order tau....
WhatsApp kt num ni ya 0133363775

Okeh nak cita psal blackboard wallpaper ni....
Ukuran dia: 45cm x 200cm
Free: 5 batang colorful chalks!
Harga: RM43 ja satu roll....

Kalau berminat....
Leh whatsapp jer k....
0133363775
posted from Bloggeroid
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS