Showing posts with label home deco

Scandinavian Home Style

in , , by Alia Farhan, 9:08 PM
aku ni tengah cari idea nak make over skit hall apa la... paling aku minat lani...SCANDINAVIAN style....dinding putih..polos...banyak main ngan color kat sofa..rugs n etc.. jom layan gambaq dulu lah... aku save kan blog... senang nnt nak wat reference
ok puas hati sangat2 tengok home decor diorg.... SUKA-SUKA-SUKA SANGATTTT

My so called SOHO ideas

in , , , by Alia Farhan, 10:40 AM
hewwww.....
sejak2 nak ni kannnn
asik mencari ja ideas utk my SOHO...

ermmmmm
SOHO tu amenda?
SOHO tu stands for Small Office Home Office.....

ohhh kebetulan aku kna share SOHO aku ngn amir...
so it wil be quite packed...
jenuh pengsan....
dengan all his hardware stuffs n my bf stuffs kan....
phewww

but stil...
i need ideas....

ni yg aku save kan gmbaq2...

so senang aku nk refer nnt


















konsep aku?
ikut suka kot...
mix n match...

tgk ja lah nnt kan;)
posted from Bloggeroid

Playroom ideas

in , by Alia Farhan, 1:01 AM
Since blik blakang tu akan digunakan sebagai playroom n jgk bilik dia nnt...

Maka....

Dengan ini....
Haruslah mula mencari idea2 yg cun n cute...
Sesuai dengan Adriana ni..




Must be colorful okeh!




Blackboard wallpaper ni mmg dalam otak aku dah nk letak dia



Colorful n cute!



Haaa tudia....nala punya besaq....buh baik punya



Senang nnt Adriana n adik2 dia conteng2 kt situ..their art master piece...wahhh adik2 gitu....



Owlie wallpaper ni pun cun gak...haihh

So korg mcm mana?berguna tak klau wat playroom?aku rasa mcm perlu ja...xdak la living hall tu brsepah ngn menan dia ja kan....

posted from Bloggeroid

Nampak ja kecik....tapi...

in , , by Alia Farhan, 7:50 PM
Ni aku dpt dr emel...
Nampak ja kecik kt luaq ni...
Tapi meh tgk dalam...
Idea gila bapak la gempak...
Rumah ni Andrew n Gabriella Morisson punya..depa ni couple..xsure la kawen ka dak...
Tpi depa ni xmau idup berhutang...
So depa decided nak wat rumah sndri..

Lagipun si lakinya tu contractor n involved dlm constructions....
So kira senang la kan....

Ehh laki aku pun contractor!!
Tapi dapoq aku da 7 bulan delay...asyik dahulukan customers ja....
Dapoq mak jemah ni duk delay jahhh

Hangin betoi haaa

Apa pun meh layan dulu gmbaq2 ni






Macam cabin bodo2 ja tgk kt luaq kan...






























Kagum tak???
Aku tahap melopong da msa tgk emel ni..
Gila syiok..
Org mai klau wat makan ka apa..wat kt luaq sudaa...wat ala2 garden style...open concept....

To my husband,
Kalau kanda baca post dinda ni..bila la kanda nak wat dapoq dinda?menci aa uneven part kt sinki tu...ayaq bertakung...

Tak suka....
Tak suka......
Tak sukaaaaaa.....

Ehhh tunjuk perasaan sat...

posted from Bloggeroid

suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style!
super nice rite?!


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS