Showing posts with label diy

DIY project with our kiddos

in , by Alia Farhan, 8:00 AM






















Jom mommies...kita wat ni ngan anak2 kita jomss

posted from Bloggeroid

diy used bottles ideas

in , , by Alia Farhan, 11:22 PM
jom cuci mata...

save kan byk2 dalam ni...

sebab tgh byk ideas for my herbs garden ni










































boleh hack ideas2 ni utk next diy project...
maciamm2 dalam otak ni...

stay tuned
posted from Bloggeroid

cool box

in , , by Alia Farhan, 11:15 PM

nampak mcm normal box ja kan

wait until u open it



















nah amikkkk...lengkap satu bilik kauuu...
posted from Bloggeroid

diy organizer sendiri kat rumah

in , , by Alia Farhan, 3:29 PM
gmbaq2 ni semua ihsan en google tau...
tgh browse cari idea nk diy brg2 utk organizer rumah n tmpt keja baru kan...ehem ehemmm...kofff kofff..sakit tekak ai okeyyy

jom jamu mata


yg ni balut ngn wrapping paper pun omey..cuma utk pemegang dia tu guna felt paper...tahan lasak skit ye dak???



hat ni cara...aku mmg suka sgt kumpui tin ni smpi laki den pun marah...tp bila dia tgk aku diy tin2 ni utk simpan pen..sudu garpu bagai dia tak jadi marah...guna letak brushes make up and brg2 make ip mcm lip liner ka eye liner ka cara gak ni



kreatip kan???



kalau rasa byk sgt bangle tak guna tu..silakan wat mcm ni...nmpk organize gils kot



ni sma mcm hat ataih td tp ttp nak upload gak kecomelan tin2 ni...mak suka nokss



comelkan...just be creative ja..



byk sgt kasut?nasib aku bkn tahap kronik lagu ni...beli hanger mcm dawai tu then wat ja mcm ni...super space saving!!



ni pun leh diy jd organizer korg nk letak menda2 kecik korg



hat ni aku tgh kumpul jgk...nnt senang nk tagging plug2 aku tu..xdak la silap p tutup decoder astro nk tunggu dia on blim hazabkebedah...

ok lah....
chow...
Assalamualaikum

nak tdoq dlu
posted from Bloggeroid

DIY nude/pink lipstick

in , , , , by Alia Farhan, 2:55 PM

Can try it home...but instead of using wax or crayon...maybe can replace it with vaseline...vaseline has been known can act as moisutrizin agent....
Happg trying angels....

Published with Blogger-droid v2.0.10
what u need?
1 egg, 
1 tbsp. vinegar,
 2 tbsp. olive oil



mixed all the ingredient...and apply all over to the hair ans concentrate at the hair root.......
use comb to distribute the mixture...
massage the scalp and let it be for 15-20 mins.
rinse...
and wallah....
ur hair become smooth and silky!



Yogurt...

in , , , by Alia Farhan, 7:21 AM

Talking about yogurt...i guess semua orang mst suka makan kan...ada ka yg dislike yougurt ni?
Xmungkin kan..
Not only eating yogurt can improve ur digestion system...but yogurt nii ada byk jugak kegunaan lain dia...
Contohnya...byk Indian or Pakistan cuisine pkai yogurt dlm masakan depa..bcause yogurt can make their food or cooking taste better....
Tak caya...cer try sdri lah kn....
Well...i'm not gonna talk bout recipe tonite...what i want to share is bout yogurt masker which we can DIY at home by ourselve...simple...n cheap!
Mcam aku ni selalu jugak makan yogurt...so yg balance sket2 tu aku amek la campoq dgn stock collagen jelly yg aku da msak tu...selalunya aku ska makan strawberry yogurt...so mcm kira a bit cerdik la kn...u know kan ka strawberry tu high in vitamin c...vitamin c tu utk apa ya kwan2?of course la for our skin...yeayy...gaul yogurt ngn collagen jelly tu...pastu pkai ls dlm 15 minit mcm tu...
Pastu rinse la muka korang ngn air sejuk...fuhhh..besttt...refreshing sgt rsa..tak caya cuba try k

Muka msa pkai mask nk feeling2 mcm ni...
Oklah...
Heppy trying...
posted from Bloggeroid

DIY wood pallets

in , , , by Alia Farhan, 9:58 PM
tak sangka kan wood pallets bleh jadi mcm2 kegunaan kan...
kalau la aku ada 4WD da lama aku cilok kat mana2 tpt yg buang ja wood pallets tu...
jom tgk what we can do with the wood pallets....

as coffee table

 as sofa?sofa ker...boleh la..stack up then put some cushions

as rack...cun jugak!cat puteh pun lawa 

 as bed frame...

kids bed frame...ala tomey2 

 rack/cabinet

bla bla bla 

as tempat tanam sayoq...ko hado?

all pictures courtesy to homedeco2u.com

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS