Showing posts with label deco rumah
hadoihhhh....
memang macam salah orang ja nak bagi tips ni...
sebabnya....
tips aku kemas rumah...adalah kemas rumah time Adriana tengah duk lena tuu....

tapiiiiii.....
aku kemas dalam 30 minit...akan bertahan lah sampai dia bangun dari tdoq...
bila dia bangun...disaster balik....kadang2 geram...grrrr....tapi nak wat mcm mana kan...sel2 otak dia tengah pesat berhubung tu...

biarkan...

tapi at the same time ajaq dia mana nak simpan balik toys2 dia semua tu...bubuh dalam raga balik sebelum tdoq or keluaq ka....

and biasanya sebelum aku tdoq...which means dia dah tdoq lama dah...aku akan kemas2 skit apa yang patut...

esok repeat jadi balik disaster...

so macam tu la keadaan rumah aku....

hari-hari jugak sapu sampah sebab biasa lah nanti sampah makanan tumpah la..rambut la...maciam2 adaaa

sekarang ni pun wat satu tempat untuk SOHO aku ngn amir...kt dalam bilik ketiga kt rumah ni....ok lah.bilik kecik...just nice...kat situ letak segala stok bagai...
ni meja aku kat dalam SOHO...
JUST NICE....spread the posutive vibes...wehuuu

sebelum buat kerja boleh la macam ni...dah wat kerja mmg takdakla rupa ni...

ni pulak laundary zone aku...sempit...biasa lah..nama pun apartment...mmg sekangkang kera ja lah....nnt ingat nak letak shelf kt atas tu utk susun detergent bagai...tapi tak tau la boss nak tolong drill bilakan...biasa kalau rumah sendiri mmg la lambat...kalau rumah org cepat ja kan encik amir kan???

okla...tu aja tips kemas mengemas dari aku...

macam tak berapa kena ja...apa pun...for safety purposes...rumah memang kena selalu apply konsep 5S...baru la kita selesa dan safety pun terjamin...

till then....

babai






suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style!
super nice rite?!


deco deco...

in , , , by Alia Farhan, 11:06 PM
ckp psai deco...
aku tgh cari idea mcm mna nk deco bilik aku tu...ruang tamu tu nnt dlu la aku pikiaq
sbb duit lani pun duk keluaq mcm ayaq ja
adoiyaiii
la ni tgh cari2 idea lagi...
yg pasti aku suka konsep white furnished ni...
nmpk mcm class kau jahhh....
hahahah...
banggang....
tapi kalau kalerful pun aku suka jugak...
lagi suka kalau ada ijau2...
ijau kan faveret kaler aku nyahh....
ehhh....
da merapu ok...
focus2...
nk bagi bilik nmpk luas harus lah guna yg putih2...
solid white baru nmpk omputih..english stail...
ohh wuteva!



ni mcm gegirl sgt la..pinky nk mati..
geli haihhh



nice kaler huh?!!
suka makkk


nais kan?!


ni serius kool kan..simple n elegant!
tgk katil tu..mau la kalau aku tdoq tu gerak ke sana sini..

wowwww....super nice....kalau la bilik aku tu besaq mcm ni!
i make it all white n green...no black2...
ni mcm tompok2 anjing plak..haihhh...
tpi kompem cpt gila kotoq...
sebab aku ni dasar pemalaih..
jenuhhh
sighhhhh~~

aku suka...

in , , , by Alia Farhan, 2:54 AM
aku suka....
kalau brang2 perabot kat rumah aku..kaler puteh muteh...
tp sampai la pun xdak rumah lagi...
tgh kumpul sket2 dlu all the puteh pnya ni
slow2 kayuh alia...


bestnya kalau ada shuz closet mcm ni!






pendek kata puteh tu nmpk suci kan?!
n penting skali mcm aku ni ala2 innocent....

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS