Showing posts with label dating

ombak rindu...

in , , , , by Alia Farhan, 6:47 PM



Weee....


Smlm...pagi2 en amir sms....

My amir: posa ka hr ni...

Me: tak..i nk blik awai hr ni...nk p tgk wyg sorg2...ada org xmau temankan i...

My amir:hehehe...cita apa

Me:ombak rindu lah...

My amir: best ka

Me:bestla..smua dok review best!

........

...

.


Ok fine dia xmau tgk cita ni..temankan aku...

Ohh demn.....

Dia ni mmg jenis bangsa yg x romantic lgsg...adoiiii....

.............

.................
Time lunch tu aku kol dia...last chance...kalau dia takmau...fine!aku p sorg2...aku tak kesah.lol..
Dia ni pehal plak....aku kol byk kali tak angkt...nk mati apa....
Last2 aku sms sbb tension

Me:bagusla...i kol byk kali x angkt...

Dah la kt tmpt aku tu line celcom tu hrp maklumlah....spjg msa xdak line...tension aku....

Terpaksa lari p toilet....nk cri line...

Ok kol lg skali...

Ok angkat...


Me:apa ni kol x angkt?

Him: sori..td duk ada ngn owner rumah ckp psal renovation ni...

Me:yalah..alasan....b,jom lah...temankn i tgk ombak rindu...u kan berlakon cita tu

...saja lah aku puji dia nk bgi dia suka n then bru la dia temankan aku...yayyy....

Him:best ka?jiwang...malas la...

Me:bestla...jom la...puhlizzzz....

Him:ha la ha lah....mai sni...nk tgk kt mana
Me:1st avenue

Him:ada ka kt 1st avenue
Me:ada.....i da check dah...
Him:ok mai lah...satg kita tgk...tp i nk tdoq kt dlm tu

Ptg tu terus shoot p ke island....1st avenue....
Beli tiket lu sblm apa2....
Pastu trus serang sakae sushi...
Yehuu..skrg opening promo...buy one red plate...free one...ok kenyang!

Then trus p msuk wyg dgn kekenyangan....
Ehhh...kata nk review ombak rindu...tpi aku da melalut...soriii pakkkk...
Overall...two thumbs up la...
Mmg best....best mcm novel jgk....
Tak mcm lagenda budok setang...menghampakan aku..
Kira nya wif dis ombak rindu amir yg kata no tdoq dlm cinema pun xjdi tdoq la...
Ok....mmg best!aku suka....nnt kalau boleh nk tgk lgi...
Lakonan maya bgi aku ok la sedeh jgk..tpi dia pnya slang tu aku tak brapa nk brkenan sbb mcm omputih sgt...Yg si lisa tu plak mcm kelakar la jugak bwak watak pompuan camtu...kembang kempis idung marah2 haris...hahaha...Sumpah lawak!psaipa la depa tak bgi watak mila tu kt fasha ka or maybe maya karin sdri...N izzah ganti la dgn fazura....Hahaha....tp fazura pun mcm tak sesuai jdi org kpg kan2?...Ahhh whatever la...cita ni da sedap kot...just nice...cuma pndangan aku ja lah

the one

in , , by Alia Farhan, 11:01 PM

D one n only guy dat can stand by me at my best n at my worst...

D one dat can stand when i want to be treated like a princess...

D one dat can stand when my inner monster control me...huhh?!!


Published with Blogger-droid v2.0.1

picnic

in , , , by Alia Farhan, 9:00 PM
hari ahad tu kan...setelah tunjuk perasaan yg mendalam setelah berkali2 plan picnic aku cancel sbb en amir malaih nk mandi laut...akhirnya aku brjaya jugak memujuk dia..yahuuu...
mampoih la kan...aku ni jenis suka laut...suka swimmin...snokerling...and maybe InsyaAllah nnt nk amek licence diving...erkk?!
tapi wut d heck la dia ni plak xsuka...kata belengas la mandi laut..wut de kan?
sapa org pulau ni sebenaqnya...
bru ja aku nk sponsor honeymoon kt phuket nnt......
siap sebelum smpai kt miami beach tu kan dia bleh cakap kat aku...
"i tgk...kalau pantai ok..xdak selut..clear..i mandi"
"yelah2..abeh tu sapa nk wrestling ngn i dlm ayaq tu nnt?!"
"u lompat la sorg2"
apake banggang la dia ni...
lepas setting smua...makanan n amek port yg teduh sket...pas dia londeh2 seluaq tinggai seluaq pendek dia...
alih2 dia dlu yg p masuk dlm laut tu...

oiiiii....ke main hang kan...
aku dok ajak hg dua bulan dah hang xdak pun kesedaran nk mai beriadah n swimming ngn aku...
bila da smpai...hang yg over kan...kan?

ni la hat yg over sgt tu

podahhh

tu dia tu....
todiaaa
over dri aku...




ni hat aku msak...
butterscotch cheese cake tu ja aku msak kt tesco

kasik up close sket sambai udang petai tu...

wordless thursday

in , by Alia Farhan, 9:40 PM
suka hg ja kan en amir...blurkan muka aku!


muka sememeh...xmake up apa lgsng..straight away dr kilang nk jmpa yg tersayang...

pasta i cooked for him...

my bestfriend...my <3 ...my fiance...my future hubby and my soul

Dating-Day 1

in , , by Alia Farhan, 4:24 AM


2.45pm:arrived at Park Royal, Batu Ferringhi Penang for faten's engagement.



4.45pm:way back to Gurney...amir have to checked his job at his grandma condo-located in Gurney Drive



it's me...salin baju sat...xkkan la nk pakai kebaya nyonya p Queensbay kot...

the view from his grandma's condo...
along Gurney Drive...

6.15pm:reach Queensbay....terus attack Jusco...becoz Mr Amir lapaq..msa kt Park Royal td dia xmakan(dia kata dia kenyang sbb da lunch sblm tuh)...
trus attack unagi bento tau(mine+Mr Amir's fav!) n some sushi-s...
then makan kt food court Jusco tuh...
not only dat Mr Amir bought me my fav Aunty Anne's pretzels-sour n cream....tenkiu so much syg....then borak2 bla2.....


7.20pm mcm tuh terus gerak jalan2 p GSC kt ats tuh...motif...apa lg...Sex n D City 2 la...d muvie is 9.10pm...so decided to go to surau first as Mr Amir nk perform his solat...

then at 8.00 like dat...go foot massage....ok noted dat dis is my 1st tym doing foot massage n i was like kegelian yg melampau2...but Mr Amir relax jer...sbb dia tu da regular customer kt ctu...smp staf kt ctu pon tnya where's ur ayah n adek...n org yg urut i tu tnya...husband ker bf ni?erkkkkk.....dia pakcik saya...lantas aku mnjawab...hihihi....(lupa la nk tgkap gmbaq kt cni)...i love dis place...nx tyme saya mau blanja mama wat foot massage kt sni la



dlm 8.40pm mcm tu dua2 pon mcm lalok2 sbb br pas kena urut kan...then we decided to for some coffee at JCo....not for d fames donut...but for it's coffee only hehe...donut kt ats tu free ok...i sorg ja yg mkn...Mr Amir ckp dia kenyang ag...(ishkkk...aku jugak yg mkn byk ni!)



9.05pm:menggelabah cpt2 jln nk msuk GSC to catch my fav muvi...Sex n D City 2...
hehehe...lawak gila wei...sapa xp tgk lagi..p la...syiok sgguh...spt biasa,character yg aku plg ska mst la Samantha(org penang kata...mangkaq gila dia pnya perangai)....kiranya...cita ni berbaloi2 la lawak nya...tp yg tak best nya mcm dia ada kutuk sket la psai Muslim...about d hijabs,etc....

p/s:Mr Amir:imnlysm~~
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS