Riang Ria Raya Moments

in , by Alia Farhan, 8:16 PM
Sedar tak sedar dah masuk hari ke 11 Syawal. Wahhh sat ja kan. Baru rasa macam puasa hari tu...lepas tu raya..ehh tup-tup dah Syawal hari ke 11. Memang betul la orang cakap akhir zaman ni memang sat ja masa berlalu. Kita ja yang selalu amik sikap sambil lewa kan.

Dan bila sebut pasal raya, seriously aku dah lama hilang feel raya tu sejak-sejak arwah tok aku takdak. Ya lah, sebab kami empat beradik arwah tok yang jaga kami. Yes tok duduk ngn family kami. So kami membesar dengan adanya tok di sisi kami. Mama ngn arwah abah bekerja. So apa-apa bila time mama ngn arwah abah reja, arwah tok yang will look after us. Rindunya dekat arwah tok. Then bila abah takdak and pi secara mendadak, tu lagi pukulan untuk aku. Sebab aku ni memang anak manja abah. Memang rasa sakitnya tu..undescribeable. yes time heal. But bila kenang tu..hati sayu sangat... menda paling kuat bermain kat fikiran aku...what it abah ada lagi...what if abah itu...what if abah ini... Macam tu la dia. Sejenis perangai sangat kan.

Dan bila dah berkahwin and ada anak-anak sendiri, mainly raya is for them. Let they have a good memories to be remembered like I did. I have a beautiful childhood riang ria raya moments and I hope they will too.

Moments of hari raya is not about ketupat and rendang...it's about how well u spent it with your loves one. It's none like other ordinary and boring day...well I hope u guys have a well spent day with ur love on during Hari Raya.


Bermaaf-maafan. It's a tradition.



Husband n wifey selfie.


No proper raya photo for 4 of us.


Aishah i dont care face!


Mak Jah's clan.







Cucu-cucu Mak Jah.



Papa n her daughters. Sadly, I dont have pics with my daughters like my husband did.

So how is your Hari Raya?