Showing posts with label Review
Dah lama duk cari nak tengok cerita ni. Sekali baru perasan dah ada kt Netflix. So apa lagi. Marilah kita menontonnnnn.

Cerita ni biasa lah dalam genre romantic comedy. Best jugak. Not bad. Lawak2 Pastu ada musical skit kan. Sesuai la dengan aku yang suka tengok cerita santai2 ja ni. Dah 3 series ni malas nk tengok cita2 yang membebankan otak ni.



Cerita ni mengisahkan Natalie yang berbadan gempal/gemuk macam aku ni yang bkerja sebagai arkitek. Macam biasa la stigma selalu kalau orang gemuk/x cantik ni macam x deserve la appreciation gitu. Selalu dianggap coffee lady la apa la... Natalie ni tak percaya la dengan romantic love story ni. Kiranya semua tu semua sampahhhhh and tak wujud pun.



Sampai la satu hari tu dia pengsan sebab terhantuk kepala dia dekat besi masa kena rompak dekat subway. So start dari situ dia wake up to a different new world. No more New York smell shity. Pendek kata dia sedaq dia macam duk ada kat the whole new world la.. Macam dalam love story love and dia watak utama dalam cerita tu.


Dah la masa dia kat dunia love2 tu siap Liam Hemsworth tangkap syiok dekat dia. Pastu kawan baik dia yang laki yang selama ni duk syiok kat dia.. Yg selalu kena friend one dengan dia tanpa dia sedaq plak bercinta dengan Priyanka Chopra. And start dari situ la dia mula sedaq something.



Biasa la. Kalau kt real world tu. Orang gemuk and tak lawa ni biasanya selalu akan ditindas. Dah ditindas orang under estimate pulak hang punya qualifications. Shit betui. Apa ingat orang gemuk ni tak pandai and tak layak ka nak ni.. Ehhh emo pulakkkk.

Nak tau last dia macam mana.. Hampa kena tengok lah naa. Best cerita ni. Si Rebel Wilson ni punya baju lawa2 dalam cerita ni walaupun dia kategori plus size tapi baju dia serius lawa2... Aku suka tengok baju2 dia dalam cita tu.. Pastu si Liam Hemsworth ni pulak first time aku tengok dia berlakon. Duk pikiaq macam mana la dia ni boleh kawen dengan si Pelik Miley Cyprus tu. Tapi aku suka lagi abam dia Si Chris Hemsworth tu... Auwwww Thor kesayangan­čśŹ

Rating:

4.5 / 5.0

Aku selalu ada masalah dengan kulit muka aku ni. At one time dia boleh jadi berminyak, pastu kering dekat bahagian pipi..xleh nak kata V zone sebab dekat dagu can be oily...dekat T zone memang harap maklong masalah berminyak. Kejap jadi combination...sat2 jadi oily nak mampus satu muka. Dahhhh pulak pening nak cari skincare.

Dulu aku pernah pakai Clinique face soap tu. Pernah pakai yang untuk oily and then change to yang combination tu. Sekarang ni dah lama jugak tak pakai Clinique but still I love Clinique products. Cuma saja sebab nak try other skincare kan aku pun stop dengan Clinique. Now aku pakai cleanser dari Safi Rania Gold yang micro cleanser dengan Garnier Matcha Detox ni(penat nak taip nama menda alah garnier ni). Normally aku switch in between antara Garnier Matcha Detox ni dengan Safi Rania Gold Cleanser tu. Tapi bila muka aku terlebih berminyak memang aku akan guna cleanser yang ni lagi-lagi kalau jerawat menyerang.

Kalau hampa nak tau matcha tea atau teh hijau ni ada banyak kebaikkan untuk kulit kita. Antara kebaikkannya adalah;


Sumber google


1. Mengurangkan risiko kanser kulit disebabkan kandungan antioxidant nya.
2. Menyingkirkan sel kulit mati dengan cepat.
3. Melembabkan kulit.
4. Mengurangkan penghasilan minyak berlebihan di muka.
5. Percepatkan penyembuhan jerawat.
6. Mencegah penuaan kulit.


Perkenalkan sahabat baik kulit saya ketika kulit saya buat perangai merembeskan minyak dan jerawat.


Boleh digunakan for everyday use. Ikut korang lah ye. Macam aku suka switch in between tapi bila muka berminyak teruk n jerawat keluar memang aku pakai ni ja. 


Warna hijau favourite aku. Bau dia pun best. I liokkkeee sangat. 


Cuci jangan tak cuci. 


Tadaaa. Lepas guna Garnier Matcha Detox tu. Kulit rasa fresh. Tak oily dah. Tapi kulit rasa toing-toing moisturized gitewww. 

*** untuk pertama kali, aku beli trial size ja sebab yang ni aku jumpa masa aku pi Pak Bara, Thailand hari tu. Terjumpa dekat 7E depa and kebetulan time tu aku tak bawak cleanser. So aku beli yang kecik ni dulu. Bau macam best. Kaler menarik..kaler favaourite kata kan. Terus cekau ja.

So wajib repeat beli or tak?
Bagi aku harus ok. Harus. Sebab aku suka effect after cuci muka aku yang sekarang ni agak kuat berminyak maybe due to hormone and weather sama kan. Walaupun dia wipe off minyak-minyak dari muka aku, tapi dalam masa yang sama dia tak keringkan muka aku malah moisturised kan lagi muka aku ni. 

Sapa yang sesuai pakai ni?
Orang yang ada masalah kulit berminyak dan beejerawat. Korang kena give a try to this product. Tak kira la laki ka pompuan ka sajad ka saffiey ilias ka siti kassim ka...selagi mana korang nama manusia yang berkulit berminyak macam telaga minyak dan berjerawat...boleh la cuba ya nyahhhhh...auuuuu nyahhhh.

I really hope Garnier can come out with Garnier Matcha Detox mask pulak. Yang macam ala-ala clay tu. Mesti best nyahhhhh....

Ok nyahhh...mak nak tidur....






Krim Honey Bee Venom 
Sapuan Krim Khas mengandungi racun lebah, propolis dan royal jelly untuk melegakan masalah kulit
Mengandungi 5 % racun lebah racun , ekstrak madu , ekstrak propolis dan ekstrak jeli diraja yang meremajakan kulit , krim ini melembabkan kulit yang kusam dan kurang bermaya.


Semua dalam satu krim menjaga keseimbangan kulit yang kompleks dan bermasalah jerawat dan kekeringan
Penjagaan untuk pelbagai masalah kulit seperti kekeringan daripada rangsangan udara kotor, kekurangan air dan perbagai masalah jerawat.


Ia menjadikan kulit licin , berdaya tahan dan berseri kulit dan penuh dengan kelembapan. Asid hyaluronik meningkatan kolagen dan kandungan kelembapan pada kulit untuk kulit terus lembut dan tegas ringan , preskripsi untuk melegakan kulit jerawat.
Ia adalah selamat untuk digunakan kerana ia tidak mengandungi paraben , minyak mineral atau benzophenone - 4.

Mampu menjadikan kulit lebih glowing disamping merawat kulit.


Sesuai juga dijadikan make up base dan membuatkan make up tahan lebih lama.




Makin menjadi pilihan ramai disamping harga yang murah dan kualiti yang bagus. 

Rugi tak dapatkan produk best ni

Harga: RM78
Berat: 150g
Dikilangkan/diformulasi: di Korea

Boleh dapatkan di


Atau;

Whatsapp: 0133363775
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS