Showing posts with label DIY/DECO

Baik betul nenek ni...

in , , by Alia Farhan, 7:35 AM
Ni cita nenek kt negara omputih la..
Tak ingat la kat mana..
Tp amazing la kan..dia bg umah yg dia duk tu kt anak bongsu dia..anak pompuan dgn 5 org cucu dia rumah yg dia duduk...sbbnya anak dia tu bru ja kehilangan rumah dia...n disebabkan rumah tu cuma ada 2 bedrooms ja...dia decided utk bina satu cabin la konsep umah ni kt blkng yard dia...n jangan taktau dia buat sdri tau without hiring any contractor. .yg tlg dia cuma cucu dia ja...


Kecik ja 8 x 10 ja...n dua tingkat ok!


Ada dapur yg just nice


Ada tmpt nk letak pinggan mangkuk dia


Siap ada sofa lg ok!


Tv pun adoooo


Just nice!


Tangga nk ke atas


Ada walk in closet n rack skit


View kt ats!


Katil nenek tu..


Pndai dia organize kan..

Sumber: http://www.viralnova.com/grandma-tiny-house/
posted from Bloggeroid
Aku nk request husband cat kaler baby blue or mint green kt living hall lah...
Baru mcm tenang ja skit kan..kan..kan..
So jom cuci mata ngn deco shabby chic for small apartment like mine..
Xpa kecik..yg penting heppy n ceria kan..


Sweet ja kan...


Ni pun sweet sgttt


Nmpk luas n elegan...


Ermmmm...


Tin2 jgn buang...boleh tanam herbs mcm ni...

All pictures courtesy to Mr Google!
posted from Bloggeroid

look

in , , , , , by Alia Farhan, 2:40 AM
my new look
suddenly fall in love with shabby chic deco....old furniture but with soft touch can definitely turn my eyes ON!














some ideas on how to deco in shabby chic style!
super nice rite?!


DIY nude/pink lipstick

in , , , , by Alia Farhan, 2:55 PM

Can try it home...but instead of using wax or crayon...maybe can replace it with vaseline...vaseline has been known can act as moisutrizin agent....
Happg trying angels....

Published with Blogger-droid v2.0.10
what u need?
1 egg, 
1 tbsp. vinegar,
 2 tbsp. olive oil



mixed all the ingredient...and apply all over to the hair ans concentrate at the hair root.......
use comb to distribute the mixture...
massage the scalp and let it be for 15-20 mins.
rinse...
and wallah....
ur hair become smooth and silky!



Yogurt...

in , , , by Alia Farhan, 7:21 AM

Talking about yogurt...i guess semua orang mst suka makan kan...ada ka yg dislike yougurt ni?
Xmungkin kan..
Not only eating yogurt can improve ur digestion system...but yogurt nii ada byk jugak kegunaan lain dia...
Contohnya...byk Indian or Pakistan cuisine pkai yogurt dlm masakan depa..bcause yogurt can make their food or cooking taste better....
Tak caya...cer try sdri lah kn....
Well...i'm not gonna talk bout recipe tonite...what i want to share is bout yogurt masker which we can DIY at home by ourselve...simple...n cheap!
Mcam aku ni selalu jugak makan yogurt...so yg balance sket2 tu aku amek la campoq dgn stock collagen jelly yg aku da msak tu...selalunya aku ska makan strawberry yogurt...so mcm kira a bit cerdik la kn...u know kan ka strawberry tu high in vitamin c...vitamin c tu utk apa ya kwan2?of course la for our skin...yeayy...gaul yogurt ngn collagen jelly tu...pastu pkai ls dlm 15 minit mcm tu...
Pastu rinse la muka korang ngn air sejuk...fuhhh..besttt...refreshing sgt rsa..tak caya cuba try k

Muka msa pkai mask nk feeling2 mcm ni...
Oklah...
Heppy trying...
posted from Bloggeroid

DIY wood pallets

in , , , by Alia Farhan, 9:58 PM
tak sangka kan wood pallets bleh jadi mcm2 kegunaan kan...
kalau la aku ada 4WD da lama aku cilok kat mana2 tpt yg buang ja wood pallets tu...
jom tgk what we can do with the wood pallets....

as coffee table

 as sofa?sofa ker...boleh la..stack up then put some cushions

as rack...cun jugak!cat puteh pun lawa 

 as bed frame...

kids bed frame...ala tomey2 

 rack/cabinet

bla bla bla 

as tempat tanam sayoq...ko hado?

all pictures courtesy to homedeco2u.com

DIY project..

in , , by Alia Farhan, 8:53 AM
Diy simple2 ja...
What u need?

Botol sos yg da abeh digunakan....cuci n keringkan...
Ribbon
Flowers.tak kira la fake ka real ka.up to u...for me..dua2 suka...but save bajet beli la yg fake one...
Glue gun...ni utk lekatkan ribbon or bows kt botol sos tdi...

So hasilnya....
Tadaaa.....

Senang ja kan....no nid to spend ur money to buy bekas or pasu bunga bgai...using botol sos pun da menarek kan....

Sejak dua menjak ni backpain makin mnjadi..ya lah...nk enter 7months of pregnancy da pun...any tips to reduce my pain?
Esok weekend...ada DIY yg lain pulak...nk try deco rumah ala2 shabbychick...cess....shabbychick la sangat kan...
Gtg...

Xoxo
posted from Bloggeroid

deco deco...

in , , , by Alia Farhan, 11:06 PM
ckp psai deco...
aku tgh cari idea mcm mna nk deco bilik aku tu...ruang tamu tu nnt dlu la aku pikiaq
sbb duit lani pun duk keluaq mcm ayaq ja
adoiyaiii
la ni tgh cari2 idea lagi...
yg pasti aku suka konsep white furnished ni...
nmpk mcm class kau jahhh....
hahahah...
banggang....
tapi kalau kalerful pun aku suka jugak...
lagi suka kalau ada ijau2...
ijau kan faveret kaler aku nyahh....
ehhh....
da merapu ok...
focus2...
nk bagi bilik nmpk luas harus lah guna yg putih2...
solid white baru nmpk omputih..english stail...
ohh wuteva!



ni mcm gegirl sgt la..pinky nk mati..
geli haihhh



nice kaler huh?!!
suka makkk


nais kan?!


ni serius kool kan..simple n elegant!
tgk katil tu..mau la kalau aku tdoq tu gerak ke sana sini..

wowwww....super nice....kalau la bilik aku tu besaq mcm ni!
i make it all white n green...no black2...
ni mcm tompok2 anjing plak..haihhh...
tpi kompem cpt gila kotoq...
sebab aku ni dasar pemalaih..
jenuhhh
sighhhhh~~
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS