Al-Fatihah 2 kak nozy

by Alia Farhan, 2:57 AM
29th july 09

sedey sgt2 2day..a gud fren of mine..kak nozy...dah kembali kpdNya...terkejut sgt pg smlm fiza msg ckp kak nozy da xder..br jer hr tuh teringat psal kak nozy n told amir about her..Ya Allah...mcm x caya ja..tp Allah lebeh sygkan dia...teringat gila tyme dlu2 ngn arwah...msa 2 berapa kerat ja org yg ada kt bumi micet tuh...dia la antra golongan kakak2 fcet yg sgt baek ati...frenly gila...hepi go lucky...suka sgt dpt kenai ngn dia...sedey gila rasa..lg sedey bila tgk baby irfan nanges pggil mama kt jenazah kak nozy..bergenang air mata aku..mengalir jgk...takley nk than..rmai aku tgk nangeh msa baby irfan nangeh tuh..mungkin diorg pon mcm aku sedey pkir baby yg tak taw papa tuh...irfan br jer umo 10 bln when kak nozy leaves us..abg alon, sedeh gila aku tgk dia...da kering air mata rsa nya..yelah...diorg tu da lama gila brcinta...konpem2 syg gila kt arwah..tp nk wat mcm mana kan..Allah lebey menyayangi kak nozy....setiap manusia pasti akan kembali kpdNya jua...
Ya Allah...Kau tempatkan la arwah kak nozy d kalangan org yg beriman...Kau permudahkan la dia di alam sana..sesungguhnya Kau Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani...amin...
seriously tetiba aku tgk abg alon n baby irfan...aku tingat kan amir, abah dia n munir...amir was four at dat time when his mom died...sedeh gila...aku ngat aku org yg plg malang bila abah meninggal tp at least aku sempat kenai abah...n umo aku 20 msa tuh...mcm2 dugaan Allah boleh uji kita...tp kita sebagai hambaNya kena la redha n pandai2 nk handle idup msg2...

Apapun..Al-Fatihah to Abah,Kak Nozy,Mama Amir n Tok

by Alia Farhan, 8:08 AM
Miss You Myspace Comments
MyNiceSpace.com

in 4 years...

by Alia Farhan, 11:11 AM
heee...in 4 years...apa aku akan ada?impian n cita2 hopefully tercapai la hendaknya!!
so ni menda yg aku target aku akn capai in for years from now....

1)keja yg best...jd engineer yg ebat..cewah2...
2)lancer 10..kaler merah menyala tuh sebijik...
3)stat my own famili...en amir(heee)
4)amek lesen diving
5)nk bukak ladang kecil2 lan ngn mama tersyg...mama,acik mmg btul2 minat ngn bussiness plan mama 2...nnt kita wat..ok ma?
6)invest sket share dlm mama pnya bkal restoran..hee..mama nk bkak restoran pas dier pencen nnt...
7)plan 2 do a cupcakes bussiness kt penang sana...
8)melawat smua pulau2 yg chantek2 kt dunia neh
9)bwk mama p umrah ngn angah n adek skali
10)jd wife yg baek utk dia..n ank yg baek utk mama...n menantu yg baek utk abah dia..heee...

bila la nk tercapai smua neh?4 years to go..common alia..u can do it....

diet2...

by Alia Farhan, 11:08 AM
ermmm..so da janji ngn en amir...so kena la tunaikan ..ishk...bila la nk kuruih neh...sob2...sedey la...
tp kt bwah neh ada tips2 yg berguna...amalan pemakanan Rasulullah...so i will try to bear in my mind from now on!!!

aturan pemakanan...

  • Jangan makan Susu + Daging
  • Jangan makan Daging + Ikan
  • Jangan makan Ikan + Susu
  • Jangan makan Ayam + Susu
  • Jangan makan Ikan + Telur
  • Jangan makan Ikan + Daun Salad
  • Jangan makan Susu + Cuka
  • Jangan makan buah + susu ; cth : Koktel
  • Jangan makan buah selepas makan nasi, sebaliknya makan buah dlu baru makan nasi.
  • Tidur satu jam selepas makan tengahari
  • Jangan sesekali tinggal makan malam. Sesiapa yang tinggal makan malam dia akan dimakan usia dan kolestrol dalam badan akan berganda.

Nampak memang agak pelik tapi untuk mengetahui kenalah mengamlkannya. Dalam kitab juga ada melarang kita memakan makanan laut bercampur dengan makanan darat.

Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama ayam, dikuatri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti oleh Saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tindakan biokimia yang terhasil yang boleh merosakan usus kita.

so..alia..pls inagt yer menda2 neh smua...en amir...tlg la sya sama yer...
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS