Update dari urban garden

Haiiiii

Dah lama tak update apa jadi kat kebun balcony sekangkang kera aku tu kan.

Jom layan mata dulu naaaa



Bunga peria kata sekarang tengah galak berbunga. Fuhhhh tak sabaq nak makan hasil dia.




Sama jugak dengan tomato aku. Galak jugak tu. Sukanya dalam hati ni




Bunga rose aku. Sayang gila kot.




St…

Buncis ku

Yahuuuu
Setelah sekian lama menanti buncis renek ni keluarkan hasil.


Finally



Tadaaaaa
Wehuuu da keluarkan hasil.
Yang ni kita simpan kasik wat benih pulak untuk future ya.
Banyak lagi bunga dia duk keluar.
Seronok tu Allah ja yang tau.
Yang gila berkebun ja akan paham. Walaupun secara kecil-kecilan…

Update on my urban garden

Update kat my urban garden di balcony sekangkang kera kuuu...


Ni project re plant ngn my sister...
Akan masuk dalam next project....
Orang penang klau nak beli English Herbs dengan harga murah pasni leh roger ai...okeh?



Batu tak ckup lagi...kena tambah skit



Ni pokok kacang panjang renek...cepat ber…

Jom jadi urban gardener

Sejak2 da keja dari rumah ni...aku memang suka explore banyak menda...contohnya gardening...

Mula2 aku pun macam...ishkkkk...mau ka hidup pokok kat tangan aku ni...ishkkk...macam mana kalau tangan aku panas(heee memang la panas sebab aku manusia-mamalia kan)

Tapi bila da join group kat Fb..to name…

my lovely....

my lovely japanese rose....
kesayangan hakak ni......
suka sangat2....
posted from Bloggeroid

Lagi di urban garden ku

Jom jamu mata tengok urban garden kat tingkat 6 ni...
Ada yg kat corridor...ada yg kat balcony































Seronok bila tengok hasil2 cucuk tanam diri sendiri....
posted from Bloggeroid

Urban gardener kata nya

Hasil harvest di kebun urban ku...
Ewahhhh...
Seronok kemain lagi kan..
Ya lah...dapat makan hasil yang kita tanam...kita jaga n belai lain woo feel dia..

Nak daun kari...nak daun ketumbar jawa..nak daun limau purut...nak daun bawang...daun selasih...semua main petik ja kt balcony n kat corridor r…

My current obsession

Jom layan gmbar2 urban garden aku ni....
Actually ni dekat balcony aku ja....
Stress release kot tengok2 pokok2 ni....


Japanese roses ni aku beli 1 bekas/pasu ni rm8 sajaaaa...puas hati nyahhh...nanti kerat batang dia cucuk kat pasu2 lain...sangat senang dijaga....tak perlu ait banyak sgt because t…