Rutin seorang mama | Aku Supermama

Bunyi macam seronok kan tak kerja duduk rumah. Mengadap main fon. Kahkah. Hakikatnya Allah saja lah yang tahu betapa men-yotong nya supermak2 sekalian. Kannnnn???

Cerita aku  bukan seorang  Supermama

6:00-6:30am : Bangun n solat Subuh. Siapkan bfast (ni kalau tak terbangun lambat la kan)
6.40am: H…

The powerful milkbooster!

Saja nak share...
Lately ni Aishah macam refuse nak direct feeding sebab maybe tak puas and prefer bottle feeding (but still bmilk). Yes diakui, memang susu drop. Maybe due to pola pemakanan yang tingtong. Makan ikut dan, kadang2 tak sempat makan. Kadang-kadang makan pun macam tak makan. Ohoiii...…

Cepat gile!

Hi korang...
Apa ntah yang cepat gila kan....
Korang tak perasan ka...masa sekarang ni makin cepat ja....
Baru ja aku rasa 2015...now its already August....
Yeah 4 months more before the comin year....
Fuhhhhh
To many targets & wishlists yang tak di full fill lagi...

And how bout u guys?
Nama j…

My breastfeeding moment...

Talking about my breastfeeding journey...I must admit it is tough...esp for those working moms...lagi2 kalau keja hg jenis kena entertain org ker...keja kt production side mcm aku ni ka..pendek kata...keja kau bukan la sekadar duduk di meja..sambil mnghadap pc n sambil2 tu boleh mngepam selang 3 ja…

My pumpkin marshmallow

So now confinement leave aku da abeh...so kena la aku masuk kojer balik...huwaaa sedeh oiii nk kena tinggai anak....
Kalau tak pikiaq psai commitment yg byk...dah lama aku resign aku rasa....hoihhh...
So Adriana ni aku hantaq ke rumah babysitter...blok sebelah apartment ni jer...nasib dpt xjauh...…

Untitled...

Sorry sbb da lama x updat3...s3babnya p3nat giler....0enat jadi seorg mama....ni pun nk tdoq da...s3mpat jenguk ke blig yg bersawang tu.....
Penat oiiii....
Tapi hilang penat bila tengok budak tecik2 tenet2 ni....
Haih laaa









Adriana..if u happen to read dis when u grow older n of coz me too....mama …

halba as natural milk booster

BAGI IBU-IBU YANG MENYUSUKAN BAYI, HALBA MEMBANTU UNTUK MENAMBAHKAN SUSU BADAN.

Bila saya terbaca sebuah hadis, Nabi s.a.w bersabda yang bermaksud ” Sekiranya umatku tahu akan kelebihan halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas” (Books of Sufi Healing m.s.58)

Rasullullah…

Online shopping

Kenapa saya suka online shopping?
Sebab ia bestttttt sangat.....
First sebab senang...di ujung jari ja...
Boleh wat comparison price hanya di ujung jari...xyah pun nk kena p msuk kedai sana sni...dlm erti kata lain xyah penat2 berjalan...sepppp lomak denn yuu...
Lpas tu kadang2 online shop lgi mura…

Aktiviti rangsang si manja

Menurut pakar, bermain membantu perkembangan bayi dan kanak-kanak. Bayi baru lahir mampu melihat, mendengar serta berupaya mengenal bau ibunya. Lakukan aktiviti sesuai dengan usianya. Anda pasti terkejut melihat kemampuannya memberi tindak balas.

Jom ayah dan ibu sama-sama lakukan beberapa aktiviti …

Tip pantas untuk mama2 yang bekerjaya

Bergelar ibu berkerjaya memang mencabar. Banyak yang hendak diuruskan, keperluan suami, anak-anak dan rumah tangga semuanya sama penting. Pasti setiap ibu punya cara tersendiri memastikan semuanya terurus rapi.

Semoga panduan berikut mampu membantu ibu-ibu berkerjaya menjadi bertambah hebat dalam pe…

Cloth diapering....

So hari ni da start bg alAdriana pkai her cloth diapers....bygkan beli pnya ka byk...about 24pieces jgk..strt day she was born aku pkai kn dd (disposable diapers ) ...ye lah satu sbb aku cser...n mmg aku ngaku aku tak ckup kuat utk nk bsuh n change her diapers semua...so I just let my husband bough…

breastfeeding....

cakap psal breastfeeding ni...aku da rasa aku ni da semakin matang..ehh cehhh matang ker?kena la matang....dah ada anak sorg dah pun..xkkan la nk stay mcm dulu2 kot....
oklah back to topics...aku suka angat breastfeeding ni...lagi2 bila si Adriana ni duk tgh nyonyot aku main2 pipi dia...ehhh makin …