Pre Wash Cloth Diaper

Semua cloth diaper baru (apapun jenis dan materialnya) perlu dilakukan prewash sebelum digunakan (dipakaikan) pada bayi anda. Tujuan prewash? 1. Tujuan pembersihan: untuk membersihkan CD daripada sisa2 pembuatan fabrik dan juga ketika proses pengilangan CD itu. CD dibuat daripada material bar…

Kebaikkan Cloth Diapering

Salam korang.... sebenarnya...dah lama nak share psal cloth diapering ni tapi asyik tak ter-share ja kan..dari start preggy Adriana lagi mmg dah nioat nak CD kan dia...ni pun sebab ter-isnpired dengan my make up gurum, Yana...memang dari dia la i tau skit2 psal CD ni...pastu dia yang suggest aku…

Cloth diapering...

Heee....well...not only I'd been obsessed with breastfeeding. ..I'm also a fully cloth diapering mama...
See...I always go for GREEN!
Who said working mama cannot go for cloth diapering and breastfeeding? I always believe...when there is a will...there will always a way for sus to work on i…

Cloth diapering....

So hari ni da start bg alAdriana pkai her cloth diapers....bygkan beli pnya ka byk...about 24pieces jgk..strt day she was born aku pkai kn dd (disposable diapers ) ...ye lah satu sbb aku cser...n mmg aku ngaku aku tak ckup kuat utk nk bsuh n change her diapers semua...so I just let my husband bough…

Preparation for my lil one...

Done doin laundary things for my baby's cloth....cloth diapers...n etc...bleh tham jugak penat ya nk jemoq satu2 baju2 kecik tett tu...tapi comelnya Ya Allah...bila da kering tu...lipat masuk dalam kotak...haihhh
..da byk rupanya baju2 baby A aku ni ya..hee...so comellll...mama love it sk much.…