Senarai makanan yang boleh membanyakkan susu ibu

berikut adalah senarai makanan2 dan minuman yang boleh menambahkan dan memeriahkan susu:
MiloHorlicksSeafood(ikan, sotong, udang, ketam,dll)BarliOatNestumLobak putih.PisangCoco crunchSayur hijau yang gelap(kalian, kangkung, sawi,kucai dll)Gardenia wholemealKismis&kurmaCornflakesSup lob…

Hanya Allah yang Maha Mengetahui

Manusia….mmg sgt bijak lah menghakimi manusia lain…yes…aku dalam fasa berhijrah…so aku mmg kalau boleh nak mngelak dari manusia2 yg negative mcm ni…rasanya tak terlayan kot kalau nk layan kerenah “gila” org kan….so biarkan ja lah….
Psal status2 aku n gambaq2 aku upload psal stock susu pun boleh mnd…

My breastfeeding tips

Alhamdulillah…Adriana mek kenit tu dah masuk 5 bulan…dan Alhamdulillah jugak…Allah masih memberi rezeki untuk Adriana menyusu badan. Seronok bila tengok anak kita membesar dengan air susu kita sendiri…terima kasih Ya Allah, Yang Maha Pemurah… Buat kawan2 kat luaq sana yang masih ragu2..takut2 susu…

Rumble Tuff Duo breast pump review

rasanya macam da lama da kata nk wat review psai Rumble Tuff Duo Breast pump ni...rsanya dis pump mcm sangat savior kot..kalau tak kena la aku beli Medela Freestyle tu kan..dah la mahai...3 or 4 kali ganda harga rumble tuff...depends kat mana beli medela FS tu la kan...
since pump ni sgt bgus....4 …

Untungnya jadi wanita...

pic credit to fb/ibumengandung

Breast feeding checklist

Barang2 kelengkapan untuk breastfeeding da selesai kot rasanya...
So here come the checklist:
1) breast pump....yg ni da amek kt poslaju semalam...


Aku xjdi amek mdela FS...sebabnya pump FS warranty 6mnths ja...n yg kalau aku nk beli tu direct dr US..risau plak aku nnt ssh ka mcm mana...plus rumble…