Showing posts with label MUA PENANG
Yes kali ni nak share pasal make up kahwin / bertunang yang IN sepanjang zaman. Maksudnya kalau korang tengok 20 tahun lagi gambar kawen korang, korang cakap wowwww...bukannya Erkkkk what is this😣😣😣

Jom kita tengok gambar-gambar make up kahwin yang valid sepanjang zaman u olls.


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber  Pinterest

And kami nak tunjuk juga make up pengantin yang smoking hot dari local MUA yang kami sanjungi. Tak lain tak bukan sifu kami dua orang; Si Yana/kak Love n Farra/Ferrarosa


Credit to my sifu Shazreeyana @yana @ kak love yang tengah meletop sekarang




Aku memang suka gaya Yana make up sebab tu la aku join class dia dengan adik dia Farra or Ferrarossa


Look macam ni memang valid sepanjang zaman.


Sama jugak dengan Yana, Fara dengan Yana memang ajar kami untuk make up natural untuk para pengantin sebab tu adalah look sepanjang zaman uolls.


Cantik kan.. i liokkee


Effortless but the look is so damn hot.




Credit to Saidatulnisa Aminudin

Make up wedding Tunku Tun Aminah pun antara yang kami suka.


Sebenarnya kami nervous ni nak make up orang sebab lama da tak amik job mekap orang kan. Doakan kami naaa. Kawan kami tu request nak make up ala2 TTA ni. Harap-harap ok la esok ni kan. Nanti kami share hasil dia. Tangan pun da keraih ni nak make up orang. Make up muka sendiri tu biasa la kan. 


Yeah..i know dis kinda late to update what look i got for my 1st Day of Eid. Yes, normally first day ja beria make up with color lens bagai, 2nd day there u go bla bla bla...

So let see how my 1st day of Eid face looks like.

Yeah illusion.
I'm still fat and my cheeks weight like 3kgs each sideπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


This is what I've been using for my make up.

Color lens - Freshkon in Misty Grey
Lip- lipmatte from FAME Cosmetics in Glam.
Mascara- Mixiu ( d best mascara ever for my bulu mata pendek and tak nampak macam ada bulu mata ni)
Highlight-Nars Copacabana
Moisturiser- Honey Bee Venom
Eyeshadow-FerraRossa in Red Velvet
Serum- Honey Bee 
Primer- Benefit Cosmetics.

Not in d pic
Foundation- Rosetyara foundation in code Rose.
Eyeliner- from my Althea haul (forgot the name oreddy...sory)
Shading- Bronzer bought from Chemist from my last Perth visit...also forgot the brandπŸ˜‚
Blusher- Nars Orgasm
Loose Powder-Chanel Transculent Powder

For those interested to get half of the product I'd been using like forever, don't forget to check on :

Insta:


Facebook:

https://www.facebook.com/Makeupglam_makeupjunkie-460320687425094/

Or you guys kalau nak terus ja beli boleh terus ja whatsapp tuan tanah

0133363775

Baru-baru ni kan kecoh pasal isu banyak sangat orang request nak mekap RM50 la RM30 la apa la.

Haiyohhh pitam mak dengar nak...pitamsss. Beginner make up class aku pi pun dah RM350...macam mana orang boleh slumber badak ja mintak make up RM30-RM50, lain la kalau orang tu sendiri offer kan nak make up for RM50 kan.



Untuk 2 make up look di atas yang nampak sahaja natural kata kauuu...simple sajaaa kata kauuu.....

Ni haaaaa bahan-bahan yang digunakan oleh mak2 andam tau.


 Ni belum masuk eye liner, bulu mata pelesuuu lagi tauu

So tell me, gamak lagi nohh hampa nak mintak mekap RM50 zaman2 mcm ni...nak beli pondesyen pun tak lepas nak oiii. Tu belum kira terbongkok2 lagi nak mekap hampa sejam tau.

Pada yang bertanya aku, tak wat dah ka mekap...aku stil buat make up. Tapi aku da tak travel ke rumah org utk wat make up. Sebabnya, satu hal aku nak kena drive cari rumah org...satu hal lagi dah sruh kita p make up kat rumah...mintak murah pulak tu....dah mintak murah tu tanya pulaj kita pakai make up amenda....ewahhh....adoihh agak2 ler derrr. Minyak byar pakai duit dik, setakat ni bulu mak ni tak laku lagi kalau nak byar minyak tu😁😁😁

Kepada yang nak mintak aku mekap kan...boleh...tapi silalah mai ke rumah aku. Dont worry bilik belakang yang aku guna untuk wat make up orang tu ber ekon lagii haa..takdak isu peluh keti tauuu.

So bagi yang nak make up utk dinner ka, brtunang ka, sanding ka apa ka semua bagai tu. Boleh la roger2 hakak. Sila la mai ke rumah and jangan la banyak songeh pulak ya. Yang pasti sejarah hidup akak ni, tak pernah lagi tenyeh MAC pelesuuu kat muka akak sendiri apatah lagi kat muka orang tauuu...

Meh wassap kalau nak ya 0133363775

Sekarang ni trend orang nak make up yg soft and natural gitu...
Kalau aku pun sama...mmg prefer macam tu...takdak la mata hijau..kuning oren ka apa ka....
Semua more to earth tone kaler gitu....

Bila aku upload gmbaq ni...ada yang tanyakan aku...aku pkai foundation apa ..

Biasanya....aku suka kalau untuk make up pengantin..aku lebih prefer gunakan MAC prolonged wear...


Boleh cari kat kaunter MAC...mcm ni..utk skin tones mcm aku..aku pkai NC35...untuk prolonged wear ni..texture dia lebih pekat...n tahan dalam 12 jam...sebab tu sesuai utk pkai kat pengantin sbb diorang kan nak kena outdoor bagai...
N one more thing yang aku suka la psai MAC ni...texture dia pun soft ja..ko tak rasa pun macam cakey gitu...or tepung gomok giteww haaa...



Ok..yg studio fix ni pulak biasa aku guna kalau make up nikah ka...yg tak lama sangat pengantin nk kena hadap...sebab tahap ketahanan dia up to 8hrs...texture tak la sepekat prolonged wear...tpi stil coverage tu mantop haa...

Yang lain2 tu macam eye brow semua tu..aku prefer guna yg beli kat Sephora brows kit tu...memang terbaik sgt2...

For contouring semua tu...
Aku pkai compact powder NYX yg mmg utk kulit tan...tan yg ala2 kulit negro tu...mmg best utk wat contouring...tapi apa pun kena pndai blend la ya...

N for eyeshadows...i prefer using my Naked 2 eye pallets and Make Up Revolution eye pallets...memang best..kaler pun pigmented gila2....tapi dengan syarat..kena la pkai eye primer dulu kat eye lids tu..macam aku..aku guna MAC paint pot...so eye shadow aku akan stay longer dekat eye lids tu...

Untuk lip color pulak...aku prefer gunakan NYX soft matte lip colors tu...mmg best kaler2 dia....



Yg ni pun best utk finishing look....just dab2 skit ja utk bagi make up korang stay like forever...

And kalau korang da rsa make up mula da tak best boleh la spray2 kan muka korang dengan MAC recharged water...actually untuk recharged water ni pun ada banyak jenis jugak...boleh la pilih ikut kesukaan koramg sendiri nak yang macam mana...




Yang ni aku pkai studio fix pnya foundation....sebab bukan lama pun nak g jejalan kan...sebab tu klau nak pkai foundation pun aku pilih ikut keadaan...cuaca dan suasana(jalan kat tengah panas ke..dalam mall ke...kenduri ke)

So...what is ur fav foundation so far?

posted from Bloggeroid

salam

dear readers....
bagi adik2..or kakak2 yg nak dapatkan oservis make up....
untuk dinner ka...tunang ka..nikah ka..sanding ka...photo shoot ka...outdoor ka...
boleh roger2 hakak hokeyyy...

harga serendah RM100...
terms and conditions apply la kan...

tapi uolls jangan risau yer...
barang2 hakak guna semua originals yer...xdak grade2 AAA ke...BBB kee...hapa ka....antara barang2 yang digunakan MAC, Benefit Cosmetics, Chanel, Clinique, NYX, Urban Decay- Naked , dll....

kenapa murah???
sebabnya...hakak kan stil baru...so ni kira hrga promosi pengenalan gituuuu...

kalau berminat untuk booking tahun depan 2015...boleh la whatsapp
0133363775



make up for ain



make up for tein



make up for adik sha



make up for sha



make up for sha..nikah n sanding

bagi yang nak dapatkan my touch...boleh la roger2 ok....

make up trick

in , , , by Alia Farhan, 8:17 AM
hari ni main make up trick...
apa yg trick nya???
trick nya bila aku jadikan ini....


foundation from NYX ni....as a bronzer or contouring powder...

tapi...


kena lah amik kaler yg paling gelap....



so aku pilih code in nutmeg ni....
sebabnya ni kaler yg pling gelap....



tgk..cantik kan kaler dia kalau nk wat countouring or shading kat jaw line...batang idung and dahi korg tu....

ni pun aku dapat idea from Sephora pnya promoter...dia suggestkan aku wat mcm ni...mmg awalnya aku duk cari bronzer nyx...so dia la pndai2 ja suggest kat aku...kahkah...pandai2 sangat...tapi mmg berhasil dan berkesan



cun dak kak ton punya outcome guna trick ni????



suka.
.suukaaaa....
sukkaaaaa......



oh kak ton mmg in love la ngn trick ni....

oh btw, eyebrow using pallete from Sephora, foundation from Naturactor, eyeshadow from Stage, lipstick from Matte Lipstick By NYX (hippie chic)

sesapa yg teringin nak kak ton contiang2 muka hampa mai la tadah muka....
kak ton is sukaaa okeyyy

posted from Bloggeroid

MUA IN PENANG & KEDAH

in , , by Alia Farhan, 9:05 AM
salam guys...

if korang stil tercari2 MUA for ur dinner...engagement...nikah or even reception....

boleh roger2 aku ya...




















if looking for natural make up esp for engagement n wedding....
boleh la cpt2 roger ai ok...

50% discount okeh...

oh em geee....

ni num ai ok
0133363775

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS