How to make ur own hispter coffee like cafe

 Assalamualaikum

Ada dekat sini penggemar kopi ka? Aku xla gila sangat kopi sampai kena hari2 minum kopi.. To be frank.. Aku ni more to tea person. Paling aku suka teh o n fruity tea. Tu memang fav aku sangat-sangat.

Tapi aku paling suka buat kopi cantik2 ala2 kopi hipster dekat cafe2 tu.. Sebab anak aku yang number dua Si Aishah tu suka minum kopi..


Aesthetics tak kopi aku 😜😜😜


Haaa gituuuu.. Berbuih2 noksss... 

Nak buat dia hampa boleh tengok video aku buat ni... Senang ja... 


Kalau tak jelas... Meh aku terangkan... 
Aku guna nescafe yang dapat free dari hotel yang selalu duk pi stay tu... So aku masukkan dalam botol yang ada penutup.. Lepas tu masukkan air sejuk.. Jangan banyak n sikit sangat air tu.. Lepas tu tutup n goncangkan... 
Lepas tu  whisk kan susu dan masukkan ais dalam gelas dan masukkan susu dalam gelas cantik. Lepas tu boleh masukkan kopi yang berbuih2 tadi tu... 


Ni pulak aku buat kopi cantik guna kopi Vietnam. Aku memang suka kopi Vietnam ni.. Sedap and tak sakit kepala aku minum kopi dia. Lagi satu aku suka kopi dari Ausie.. Barista Bro dengan Dare favourite aku kalau pi sana. 


Taraaaaa... Siap dah kopi Vietnam aku yang cun melecuns ni... 

Kopi Vietnam dengan penapis dia tu aku beli dekat Shopee ja.. Dulu ada satu..pastu masa pindah ada satu part went missing.. So terpaksa beli lain... Gelas-gelas lawa pun beli dekat Shopee jugak. Shopee tu apa ja takdak.. Minyak pengasih dengan saka pun silap-silap ada juai dalam tu 😂😂😂









3 Comments

  1. Suka minum kopi, tapi taklah selalu. Susah nak tidur kalau dah pekena kopi.

    ReplyDelete
  2. sedap kopi vietnam.. dh ada mesin kopi kt rumah senang la nk buat mcm2

    ReplyDelete

Post a Comment