Kulit Kekal Bermaya Dengan IMBZ Face Mask

Hai hampa semuaaaaaa..... 
Monday blues ka tu?
Dah breakfast ka belum?
Aku baru tengah pikiaq nak masak apa untuk brrakfast ni... 
Orang lain dah nak pi reja.. Aku baru pikiaq nak masak apa pagi ni.... 
Well... Biasa la bila work at home mom... Memang mcm ni kannnnn... 


Muka togel dont care gitchuuuuu

Dah namanya pi pulau kan.. Takkan nak tempek foundation 5 inch kan? 😅 😅 😅 

Tapi yang paling penting sunblock jangan tinggai ya. Nak2 kita ter exposed dekat UVA n UVB light yang berbahaya dan boleh merosakkan kulit kita. Taknak la kan, kulit kita tua dari usia sebenar kita kan. 

Masa kt Pulau Perhentian hari tu... Aku apply skincare routine aku macam biasa jugak. Lepas cuci muka.. Spray toner.. Lpas tu pkai essence / serum, eye cream, moisturiser and last but not least sunblock that contain SPF 105++ to protect my skin. 

Gambar dekat atas tu lepas snokerling pagi tu. Ni feeling2 amik gambaq laki bini menggeletis tepi pantai berdua. Almaklumlah anak2 tak heran dah kat mama n papa sebab bukak2 pintu terbentang pantai depan mata. 🤣🤣🤣



Paham-paham la kan bila dah snorkeling ni... Time panas-panas tu.. Memang boleh rasa la kulit kalau kita tak jaga dia kan. 

So lepas ja balik dari snorkeling tu lepas mandi balik semua... Bermula lah ferfeeling Spa session dekat dalan bilik... 


Taraaaaa... I always carry my favourite sheet masks whereever i go. Letak pulak dalam peti sejuk tu kan... Panas-panas tempek ni... Perghhhhhhh.... 

Untuk sheet masks ni.. Aku guna jenama IMBZ sheet mask. They have the best ingredients in their sheet masks. What else kalau bukan Hyaluronic Acid.. Ohhh okkkk.. Lupa aku memang obses dengan Hyaluronic Acid ni. Hyaluronic Acid ni penting untuk kulit kita ya. Untuk ensure kulit kita moisture enough. You don't want ur skin become so thirsty. Sebab tu penting for people to use a skincare products that high with Hyaluronic Acid. 

Ada dua jenis IMBZ sheet face mask yang aku suka sangat-sangat:

  • Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask
  • AquaGenius Coldmed Mask
Dua-dua face mask dari IMBZ ni sangat-sangat lahhh best ya korang. 

Jom aku share skit pasal each of the products. 

Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask

Dalam mask ni ada 8 jenis Hyaluronic Acid, which are:
  1. Hyroxypropyltrimonium hyaluronate
  2. Sodium hyalutonate crosspolymer
  3. Sodium hyaluronate
  4. Potassium hyaluronate
  5. Hydrolyzed hyaluronic acid
  6. Hyalorunic acid
  7. Hyrolyzed sodium hyaluronate
  8. Sodium acetylated hyaluronate

Function fo every HA:

1. Hyaluronic Acid

Increases fundamental moisture inside of skin by promoting generation of Aquaporin3. 

2. Hyrolyzed Hyaluronic Acid

Improves moisturozing level inside skin maintaining moist skin. 

3. Pottasiun Hyaluronate

Drags water from inside of skin to the surface part, supplying moisture constantly. 

4.  Sodium Acetylated Hyaluronate 

Non-sticky, better affinity to the skin surface and moisture retention ability. 

5. Hydoxypropyltrimonium Hyaluronate 

A cationic hyaluronic acid thst keeps water to skin by forming moisture film

6. Sodium Hyaluronate 

Atrracts water around skin preventing water evaporation and forming a moisture film. 

7. Sodium Hyaluronate Crosspolymer

Keeps and store water in skin prevents wtinkles by forming moisturizing curtains. 

8. Hyrolyzed Sodium Hyaluronate 

Able to penerate deep inside of skin due to to its small-sized molecules through hyrolysis of Sodium Hyaluronate



My experience using IMBZ face mask


Suka sebab sheet dia tak terlalu tebal. And senang nak bagi lekat dekat muka... 


My skin feel so supple n super moist after using it. Memang best sangat after pakai mask ni. Sebabnya masa pi bercuti dekat Perhentian hari tu pun even duk mandi laut lama pun.. Kulit tak kering pun. Memang bercuti ke mana-mana pun angkut dia ni la kan... Sebab best... Letak pulak dalam chiller.. Pastu pakai.. Perghhhhh best nyaaaa... 

 



❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

HARGA : RM 168 ( 1 KOTAK 10 KEPING)

Untuk korang yang nak dapatkan mask ni boleh terus ke link di bawah ni ye

Facebook 




Laman web : 
















0 Comments