Kari Sembilang Sedap Di Kedai Kak Laila Kuala Juru

Sebut Penang ja da sinonim la dengan kari kan... Actually dekat belah utara ni kami memang geng2 kari... Atau orang utara panggil gulai. Kalau dekat utara ni gulai dia kari la. And tak silap aku setiap negeri gulai dia lain2 kan... 

Tapi kalau dekat utara ni pun ada dua jenis gulai.. Gulai with santan n gulai without santan... Biasanya yang without santan tu kari mamak la kan. Macam aku mrmang prefer makan kari mamak ni... And aku pun jenis suka masak kari mamak. 

Ok enuf with all those introduction.. Disebabkan blog ni pun dah bersawang... So mari lah kita update kat mana port kari sembilang BEST IN D WORLD! 

TARAAAAA.... 

DEKAT SINI YAAA 

👇👇👇👇👇👇

⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️⤵️



Terletak di Kuala Juru ya. 


Kedai ni dekat dalam ceruk-ceruk kampung ya. Memang kalau orang tak tau akan tak tau la ada kedai yang sedap dekat ceruk kampung macam ni. 

Aku paling suka kari semilang dia... Goreng kapis dia.. Ayam kicap dia. Tapi kali ni aku tak order la banyak2 sebab aku 3 beranak ja yang makan kan. So kita order pun yang menu penting la kan. 



Tara kari sembilang. Aku request kat Kak Laila nak bahagian ekoq dengan isi kat badan tu. 



Ayam goreng tu sebab Adriana nak. Sedap ayam goreng nya pun. 



Pakej nasi kari dia mai dengan hat ni sekali... haroiiii...kena plak tuang toyu manis skit.. Perghhhh nalerkeee... 


Untuk makanan dekat sini memang tekak aku approved la.. Kamon la tekak aku ni dia punya cerewets ni kalah Gordon Ramsay tauuuu. Kalau setakat biasa2 bukan level tekak aku approved memang aku tak rekemen la kan. 

Dekat sini... Goreng2 dia pun sedap.. Contoh macam nasi goreng ayam dia sedap.. Nasi goreng daging dia sedap.. Kueytiaw goreng pun sedap.. Bihun.. Mee goreng pun sedap. Sennag cita banyakkk la yang sedap nya haa. 

Sekali lagiiiii.... 

Aku nak tayang.. MUST EAT DEKAT SINI tak lain tak bukannnnn.... 


Aduiiii terlioq pulak tengok malam2 macam ni... Aduuuuuuuuuiiiiii

Hampa yang nak tau location kat mana.. Hampa kol la number kat dalam gmbaq kt atas tu.. Tanya minta pedoman kedai tang mana... Aku malas nak explain panjiang lebiaqqq... Cuma nak habaq hari AHAD depa KATUP.... 

Oh ya lupa nak habaq..lauk2 ni dimasak dengan penuh kasih sayang... Hampa request baru Kak Laila masak ok.. Cuma hari Jumaat ja depa sedia masak lauk2 ready made sebab hari tu biasanya ada geng2 kilang pi semayang jumaat berdekatan dengan kedai dia.. So untuk mengelakkan jemm dia bahagian order.. Kak lela telah biat lauk ready made.. But don't wory stil sedap jugakkk haaa... 

Ok la tu ja nak cerita... Sapa tekak premium macam aku boleh la pi try makan tang sini...

Babai







1 Comments

Post a Comment