Unplanned Trip To Cameron Highland

OK lah... Since da boring kt hospital asyik tidoq ja kan... And ni tengah duk neb gas pulak. So mari lah kita up satu entry untuk hari ni ya.

Kalau ikutkan plan Asal nak masuk ke Siam sebab nak beli beras etc. Tapi ntah macam mana kami laki bini rasa mcm malas plak nak masuk. Tanya Adriana nak pi Ke mana.. Dia cakap nak pi tempat sejuk. Yasss tempat sejuk mana lagi kan.. Tak Cameron.. Genting ja lah.. Tapi Genting tu aduh serba serbi mahal makanan dekat atas nuuu Haa. Baik la Cameron ja.

Kul 11.30 pagi decide nak pi Cameron Highland, pukul 12.30 baru kami gerak dari Penang. Memang unplanned gila2. Hotel pun tak book lagi time ni. Hahhahaha.

Cameron Highland ni tahun lepas rasa mcm tak pi. Kalau dak tiap2 tahun wajib naik ke sini. Tapi jarang la naik Time weekn... Selalu naik Time weekdays ja. But bila anak dah sekolah ni terpaksa la kan.


Mohon duduk diam2 ya kat belakang di cat seat Masing2. 


Mama jadi driver sat. 


Berkabusss yeayyy. Maksudnya kt atas sejuk gila la kannn... 

Finally sampai CH dalam pukul 4+ mcm tu. 


Besar2 kemain kan... Tapi sedih bila balik nak makan dekat hotel tengok half of it tak elok. Ni bukan beli yg murah OK. 


Budak2 la suka menda ni. 


Tengok si kakak tu.. Fav dia la stoberi choc ni. Adik dia tak suka Sgt stoberi sebab masam. Masa kt Perth hari tu ja dia makan stoberi sbb stoberi kt sana manis gilaaa... 


Scones.. Tak tau apa rasa sebab tak beli pun. 


Bergambor jap. 


Bergambor 4 beranak pulak. 


Nak kutip stoberi


Buah nya nanhado sangat... Bengkek betul aku. Ya lah kalau nak buat petik2 stoberi pun at least tinggal la buah yang semenggah skit kan. Ni haaa... Aduhh


Ni la kot paling elok aku rasa.. Buah Elok2 besar diorg (owner) kutip awal2 dlu


Ni kat luar kat tepi Jalan kat Kampung Taman Sedia tu. Geram aku part ni punya la BERLAMBAK stoberi yang Elok2 tak dikutip. Nak buat biz kutip stoberi is good. Tapi biaq la nampak ikhlas skit boleh takkkkk? 

Lepas da habis lepak kat Taman Sedia ni kami pun gerak nak ke hotel tapi sebelum tu singgah dulu makan steamboat. 



Sila jangan tamak ya. Ni aku order mushroom extra konon2 takut xckup. Sekali nahhhh.. X bersentuh pun.. Sayang ja





Not bad sos dia. Tapi laki aku kata sos steamboat jhonnys aku sedap lagi. Kahkahhhhh 


Makan dulu... 

Lepas makan ja steam boat dekat area Tanah Rata ni kami gerak ke Brinchang sebab kami book hotel dekat Brinchang. 

Kenapa tak stay Tanah Rata? Dah selalu sangat stay dekat area Tanah Rata. Kita Cuba la tempat lain pulak kan. And masa kami nak turun ke Brinchang tu Ya Allah jem dari arah Brinchang nak ke Tanah Rata tu. Masing2 nak ke pasar malam. Untuk orang macam kami yang tak suka crowded2 ni.. Memang pasar malam kat Tanah Rata tu tak koserrrr langsung la nak pi kannnn... 

And akhirnyaaaa.... 

Check in.... 



NOVA HIGHLANDS HOTEL dekat Brinchang. 

Nanti la sambung cita ya pasal hotel ni. Hotel ni not bad tapiiii...... 

Bersambung nanti



3 Comments

  1. Hotel tu cantik..tapiiii..bab tapii tu nak tau...hahaha...rasa nak pi naik CH lagi la..tapi cuti sekolah plak...sure jammed

    ReplyDelete
  2. Wah..seronoknya g Cameron Highland. Kami last ke sana tahun 2013

    ReplyDelete
  3. Alhamduliillah dah sihat dah. Welcome back!

    ReplyDelete

Post a Comment