Aishah Arissa Birthday Celebration at Irama Dining

Assalamualaikum....

Tanggal 28 Nov Maka genap la usia Aishah Arissa 3 tahun. Kesian kan yang beranak hujung tahun ni... Baru masuk 3 tahun, lepas 2 bulan kena pi sekolah.. Kahkahhhhh


Eiiii macam tak puas lagi gomoi budak ni tengok dah besaq... 


Tengok dia duduk macam mana... Like a boss's OK... Ni masa birthday dia hari tu..... Shari lepas discharged dari kena influenza hari tu. 

Sebenarnya plan sempena birthday dia nak check in hotel. Nasib la pilih kt Agoda yang boleh cancel tu kan. Dalam pada duk demam on off sebelum kena admit tu aku decide nak cancel sebab duk nampak harapan stinggi gunung nak kena admit kan. Nasib awal2 dah cancel sebab plan nya nak check in sehari sebelum birthday dia. Huhu. Tapi xpa lah.. Dapat discharged pun dah satu Rahmat dah. 5 hari kena tahan kt Gleneagles rasa boringggg n lemau sangattttt. So syukur Alhamdulillah. Plannya awai2 nak masuk pulau sebab nak tengok tadika untuk dia tahun depan. Hahhahaha... Sekali lepas pi tengok tadika terus pi ke rumah baru... Saja letak barang skit2. 

And then apa lagi ajak la papa diorang ni tengok Frozen II n celebrate birthday dia ni. Pikiaq punya pikiaq nak celebrate kat mana.. Last2 kami decide nak celebrate dekat Irama Dining la kan sebab cita Frozen II kul 9.15 malam tiket dia. 

Sebab apa Irama Dining menjadi pilihan kami laki bini.. Dah tentu la sebab suasana dia yang best and makanan dia yang kompem2 sedap2 belaka tu... Aduhhhh.. Makanan dia memang xleh move on la sis.... 


Birthday girl dah hilang bam2 dia. 


Suka suasana dekat Irama Dining ni. Releks ja.. 


Tenkiu papa belanja kami semua makan. 



Jom la tengok kami order apa... 


Ni aku punya... Aku order yang dalam set tu. Tapi nasi aku request nak nasi ulam. Aku amik pais baramuda.. Sedap weh puas hati dengan set ni. 


Ni laki aku punya.. Dia order beef rendang. Sedap wehs.. Serius memang sedap. Tak sangka daging dia sebanyak and sebesaq tu kan. Daging pun lembut and juicy sangat rasa la segala rempah2 rendang tu. Sedap! 


Ni pulak yang adik ipaq aku order.. Dia order msak lemak tempoyak udang. Udang dia banyak OK n besaq2 pulak tu. And depa pakai udang laut na bukan udang bela tu OK.. So bagi aku kena la dengan harga dia.. Udang laut ni kalau hampa pi beli pun mau Sekilo duk ada rm65+. 


Sambai hijau petai. Saja aku order asing. Rasa dia tak pedas sangat. Kalau pedas lagi... Mesti lagi sedap la untuk aku yang gila pedas ni. 


Nyummehhhhh. 

Budak2 makan apa? Depa tu apa lagi.. Pasta.. Pasta... Tapi aku suap la jugak ecah dengan nasi aku kan... Sedap tengok dia makan. Dah ada selera balik dah. 

Lepas dah makan semua... Kami memang mintak lava kek untuk birthday Aishah. Beli yang besaq2 pun membaziaq ja.. Bukan habis makan pun kan. 


Birthday kek untuk Aishah dis year. 



Semoga Aishah membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah dan menenangkan hati mama dan papa... And semoga Aishah sentiasa dalam lindungan Allah SWT. Mama, papa n kakak semua Sayang sangat dekat Aishah Pot2. 


Lepas ja habis makan dekat Irama Dining... Kami pun terus gerak ke First Avenue untuk tengok Frozen II... Nanti kita review ehh pasal Frozen II






2 Comments

Post a Comment