Movie Review : Maleficent 2 | Mistress of Evil



Disebabkan aku tak boleh pi tengok Joker sebab tak sesuai bawak anak2 kan... So aku kena juga ubati kekecewaan aku dengan tengok cerita Maleficent 2 : Mistress of Evil ni. Wajib kena pi sebab aku memang tertunggu2 nak tengok Angelina Jolie dalam cerita ni.

Tapi tak tau la bongek mana la pi share spoiler lepas sehari keluaq.. Perangai jangan nak pun*** sangat boleh dakkkk... Kalau ya pun nak glamer n nak orang reshare.. Hang tggu at least 2 minggu keluaq ka boleh dak syaitonnnn....haishhhh kan da makan makiii....heee geram pulak aku... Dah la cerita in details... Syaiton sangat... 


The evil mom or the evil mom in law? 


Walaupun dah tau secara details melalui spoiler tu... Aku tetap kagum dengan cerita Maleficent 2 : Mistress of Evil ni. Cerita dia tersangat lah cantik bagi aku... Sampai aku rasa nak sangat2 pi ke Moors tu... 


Jawline dia ni.. Tajam sungguh 

Macam biasa la Angelina Jolie ni kalau tak lawa bukan nama dia Angelina Jolie la kan. Cantikkk hooiii minah ni.. Girl crush tahap diabetes ni... Part paling sedih aku rasa part anak dia tak percaya dengan dia.. Ya lah.. Hampa tau kan macam mana Maleficent ni sikit punya Sayang dekat Aurora ni kan. 


Ni yang Maleficent 1st..part yang dia syuh2 suruh Aurora jangan ikut dia tu.. So chomels.. 


Aku siap pesan kat Adriana lagi.. Adriana kalau duk buat galak macam ni nanti mama tenyeh cabai kat kakak tau. 🤣🤣🤣
Geram aku tengok kegatalan Aurora dalam ni.... 


Battle of moms-sie...


Eiii punya jahat macam Firaun perangai. 


Tapi siot ja lah.. Sepanjang cerita ni main aku boleh tau apa nak jadi lepas ni.. Lepas ni.. Sebab apa.. Sebab spoiler terlondeh habis tu la... Kojaq sapa bagi spoiler terlondeh habis tu.. Eiii geram betui aku... 





Cantiknya Moors ni


Apa pun overall aku bagi cerita ni 5 bintang la sebab best gila... Cuma aku tak puaih hati Aurora tu awatttttttttt... Gataiiii sangatttt... Eiiiiii gerammmm... 

Apa pun.. Cerita ni bagi aku antara WAJIB tonton untuk 2019 ni... 

Now aku tak sabaq nak tengok Frozen 2 setelah tengok trailer dia sebelum tengok Maleficent 2 : Mistress of Evil tu... 

Pesanan aku kat yang suka duk buat2 spoiler terlondeh habihhhh tu.. Duk diam bolehhhh dakkkkkkkkkk





13 Comments

  1. Replies
    1. Kannnn.. Best gila kan Alin... Cantiknya lahai moors tu

      Delete
  2. lawanyaaa Princess tuuuuuuuu.. makin lawa !!
    baju nak cantik2 lagi isk..

    ReplyDelete
  3. Hahhah mek pun tahu dari spoiler tu gak. Dah dia cite sempoi so senang nak faham. Siap tulis lagi ending cam mano. Kahkah. Tkpela nanti tengok sebab nak tgk si angelina and si moors tu jela wlaupun dah tahu ending cam mane.

    ReplyDelete
  4. Memang best cerita malefiecient ni. Berbaloi tgk. Cantik jgk angelina jolie bila buka topeng tu. Nampak la ibu2 sikit. Part last tu kejutan betul la. Tak sangka2. Eh tk nk spoiler la. Nanti kena kutuk 😅

    ReplyDelete
  5. Angelina Jolie sgt2 cantik lagi2 bila dia baru bangun dari kena tembak tu. Rambut terurai. Erghhhh geram sbb cantik sgt. Aurora pun. Cantik gila dgn baju bunga2 tu. Ahhhhh semua lah cantik. Stress tengok org cantik hahahaha

    ReplyDelete
  6. ragu ragu sebenarnya dengan filem ni. sebab sequel dia mcm unnecessary. hehe. pastu disney banyak gila buat duit tahun ni. tapi so far review okay je. ramai cakap best.

    ReplyDelete
  7. Wah bestnya kak alia. Lia tak sempat tengok lagi lah. Nak juga tengok sendiri. Tak kira kena pi tengok ni

    ReplyDelete
  8. Tak tengok lagi aaaa bestnyaaaa. Ramai cakap Maleficent best. Tak sabar nak pergi tengok nanti

    ReplyDelete
  9. Hehe klo sy tak yah bace je spoiler tu. Sbb mmg akan ade punye la org nk bt spoiler movie. Sy tnggu keluar dkt netflix. Hihi

    ReplyDelete

Post a Comment