Mimosa Cabin City Stroller Review | compact and lite travel stroller ever

Credit to Mothercare. 

Saja nak share pasal stroller mimosa compact ni. Plan asal nak beli pockit sebab nak travel ke Perth last year. Sebab ya la nak yang of course la cabin friendly kan. Bila tengok dekat Mothercare last year memang cakap kat laki den.. Pejam mata la beli Pockit ni. Dah la nak travel pastu nak kena beli stroller compact yang cabin friendly pulak kan. Adudu...


So kebetulan masa nak pi pejam mata beli Pockit ni tiberrr ada 1 stroller ni dekat Mothercare Gurney Plaza... Nama dia Mimosa ni lah haaa. Time duk bukak tutup.. Bukak tutup Pockit ni konon2 nak last try sebelum nak kena pejam mata bayaq kan.. Tiberr sales girl ni try bukak tutup Mimosa ni dekat satu customer ni. Aku pun macam terkagum. Ahhh sudahhhhhhh... Amenda ni.. Stroller ni macam lagi senang dari Pockit kot bukak katup lipat nya ni. Size wise lebih kurang ja bila dilipatnya. Ahhh sudahhhh....


Haaa kagum dak.. One hand handle ja. 
Kagum kan.. Aku Perak buih teruih time tu. Kalau Pockit susah skit ya time nak compact kan dia tu.. 

Pastuuuu tanya sales girl tu ada offer jugak ke.. Dia kata ada kak... Tak ingat berapa percent.. Tpi rasanya 30% dan sekaligus aku suruh dia kira tinggal berapa after less. Discuss sat dengan orang yang nak kena byaq... So kami pun decide la nak amik yang ni sebab yang ni lagi senang bukak katup and size dia 28cm*20cm*50cm ja after kena lipat.


Haluihhh gila.. Buh dalam boot keta aku yg haluih tu pun x akan space noks. 



Compact kan. Size pockit after kena lipat pun lebih kurang ja 20*34*42cm...lagipun ntah aku paling tak kenan tang Pockit tu kat cap dia tu.. Nampak macam cap ayam😜😜😜Time tu la.. Pockit punya cap kat atas tu mcm yg Jenih lepiaq tu.. Serious tak kenan.. Lani dah kluaq style lain dah kannn...


Pic from Google. 

Compare fold size between mimosa n GB pockit


D  downsides of this stroller are x boleh recline.. So means 6m ke atas baru boleh guna.. N up to 15kg ja.. Maybe boleh la sampai 17-18kg kot... Kira halal la tu. Kalau anak jenis gedebab jangan la beli🤣🤣🤣

Dia punya compact tu senang gila nak bawak naik cabin pun. Tengok ecah pun selesa noks. 


Siap lenaaa haaaa. 


Maktok sebelah pegang tongkat sebelah tolak ecah pun tarak hal lah.. 


Anak aku dua2 orang memang suka naik stroller ni. So aku dah beli satu asing untuk kakak dia. Kakak dia still boleh naik stroller ni since badan dia tak la besaq mana ya. 

Oh ya lani Mimosa dah ada Cabin City + yang mana boleh full recline and boleh pakai dari nb sampai la 20kg. Aku kalau mngandung lagi memang nak cari la satu Mimosa Cabin City Plus tu. Senang wei. Apa pun memang tak mnyesal la beli Mimosa Stroller Cabin City ni sebab easy handling lepas tu senang nak bukak tutup. Handling smooth.. Nak bukak tutup pun smooth lepas tu size pun compact ya xda bulky and kena try hard nak compact kan dia ya. 

So overall, my rating is:

5 star 




0 Comments