Irama Dining, Sajian Makanan Melayu yang Sedap di Penang

Assalamualaikum....



Kali ni nak cerita sikit pasal port makan baik punya. Untuk yang suka makan makanan Melayu Tradisional boleh la mai makan tang sini. Berkonsepkan fine dining.. Aku tersangat lah suka ya Restoran ni. Selain terletak di Bangunan yang heritage... Gaya dekorasi dia pun menarik hati aku ni. 

Terletak opposite to Padang Kota Lama, dalam Bangunan Penang Chinese of Chambers (PCC), hampa boleh tengok senibina classic dekat Bangunan ni. 

Jom kita tengok apa yang ada dekat dalam Irama Dining ni. 



Dia duk kat Tingkat 1..ada lift so hampa takyah risau kena kerabat tangga ka apa ka. 



Cantiknyaaa ... 


Teringat masa raya aku buh batik lepas dekat Meja aku. Sebab nak ada feeling2 raya n kemalayuan skit. Ahaa


Ni kat luaq. Cun sangat nak lepak dengan family n kawan2. 


Ni ada lagi kat rooftop tapi aku malas la nak kerabat pi tengok kan. Tapi yang pasti memang best la kat luaq ni pun. Kat dalam luaq pun cosy ja. 


Tukang bayaq duk pilih menu


Tukang bayaq dengan anak kesayangan dia Juon. 


Juon dah besaq.. Suka tengok Gambaq perempuannnnnn tu.. Macam Ning Baizura pun ada kannn. 



Geram aku tengok menu ni. Tapi sebab kami baru ja melantak nasi lemak masa picnic kt Batu Ferrighi petang tu.. Maka tak amik la set tu kan. 


Tuan tanah yang jelitawan. Ehhh.



Lama x mnum ginger ale ni. 




Itik salai kari masaman! Kes aku tengok Jumie upload gmbaq itik salai ni aku jadi tak ketahuan.. Hampehhhh bergelora Perut aku tengok ni tau. 


Sedap nak mammmm.. Gu dia dengan nasi beringinnnn.. Perghhh sedap oiii. 


Pulut nyoq dengan rendang kerang.. Signature depa. Sedap gak. 



Pizza laki aku order.. Orang nak mai makan makanan Melayu.. Dia makan pizza plak... Tapi sedap la pizza ni pun



Ni pun anak ksyana dia Juon pilih nak makan pasta.. Dapat la marinara seafood. Udang besaq.. Bukan udang bela tu.. Udang hat mahal tu 3 ketoi besaq tau.. Squid pun bykkk. Rasa pun sedap. 




Last but not least.. Churros! 
Sedap caramel dip dia tu... 

Overall:
5.0/5.0

Personally aku rasa makanan2 dia best. Walaupun aku takdak la rasa semua kan. Deco also nice aku suka. Lepas tu dengan duk bukak lagu2 irama Malaysia. Rasa kena sangat dengan konsep dia. Will I repeat here again? Of course I will. Why not kan.. Good food.. Good place.. For sure akan repeat. 

So kepada hampa2 yang nak cari tempat yang makan best.. Lepak best dengan family or kwan2.. Aku memang rekemen la hampa mai try tang ni... For sure tak menyesal punya lah. 






Irama Dining, 

Tingkat 2, No 2,
Penang Street, 
Georgetown, 
10200
Penang

Tel : 012-914 0908




Operation Hours : 11.00am - 1.00am








8 Comments

  1. semua sedappp... nk p mkn kena book dak?

    ReplyDelete
  2. Wah kalau dah bagi 5* sure sedap giler ni. Tempat pun cantik sangat. Boleh masuk list bila ke Penang hujung thn ni. Nk try itik salai kari masaman tu.

    ReplyDelete
  3. Woww. Bestnye makanan. Selalu gi penang tak tau nak makan mana. Tenkiu share

    ReplyDelete
  4. InsaAllah kalau ada masa nanti boleh lah sis terjah restoran ni kalau sis ke Penang. Dah lama sangat tak kesana, rindu dengan makanan2 sedap kat sana

    ReplyDelete
  5. Ish murahnya harga set dia!Semua nampak sedap l kak alia.Nanti nak masukkan dalam list kalau nak g penang hahaha

    ReplyDelete
  6. Pizza tu nampak sedap. Makan bersama keluarga merupakan bonding time yang khas untuk ahli-ahli keluarga semua. Mouse mommy pun suka bawa famili jalan2 cari makan.

    ReplyDelete
  7. makanan dia semua nampak sedap dan menyelerakan. tempat ni nampak begitu selesa. kalau buat reunion kengkawan boleh lah datang ke sini.

    ReplyDelete

Post a Comment