LS Mart Juru, Penang Murah gila!

OK la kali ni aku nak cerita pasal satu mart kecik yang baru buka.. Kira betul2 dekat rumah aku ni... Satu block away ja cerita dia. Apa yang Bestnya mart ni adalah dia tak besar mana tapi cukup best untuk aku buat groceries shopping.



Paling aku teruja sayur2 and buah2 dia semua best2. I can get my fav fruits supplies non stop lepas ni... Passion fruit!

Jom meh aku nak tayang skit.


Ikan keli rm4+ Sekilo.. Apa ka gilanyaπŸ˜…



Ikan puyu pun ada. Sedap wei. 


Temenung frozen


Ni habuan nak bancuh buat coq udang OK apa. 

Jom tengok Barang2 lain pulak


Walaupun xbesaq.. Tpi aku suka sebab dia mcm memahami kehendak aku.. Kahkahhh 



Passion fruit aku ni Sekilo rm9 ja. 


Jom lah tengok harga sayur dia yang jurah2 ni

Pak choy 4 kupang ja banyak niii. Hahhaha


Tomato punya banyak 2 ringgit. 


Ni pun banyak kot.. Kedai aceh mau 2 ringgit. 


Ni pun banyak OK aku amik


Finally ada yg juai da kopek siap.. Senang reja akuuu


8 biji rm5. 


Ni ikan jenahak dia pun murah Sekilo rm26 ja.. Dapat la sekoq rm19+



Paling penting passion fruit aku murah noksss.... 


Esok rasa mcm nak buat asam pedas jenahak. 😍😍😍

Best gila sebab da ada yg dekat dengan rumah aku and aku xpayah nak pi jauh2 dah. Selesa la nak beli dalam ni.. Best sebab tak crowded sangat.. Susunan pun nice. 

Cuma satu ja yang tak best sebab aku dah nak pindah dah dri Juru ni ha.. Uwaaa... Sedihhh... 





4 Comments

  1. Syoknya nak shopping barang basah tu ada tempat yang dekat dengan rumah.
    Pastu pilihan pun banyak.
    Harga pun murah.
    Memang bahagia la rasanya kan..
    Beruntung sangat..

    ReplyDelete
  2. The fish looks really fresh and good! Best for Asam pedas no =) Looks yummy to just think about it!

    ReplyDelete
  3. wah... now Juru also have such low cost convenience store for users... untunglah Alia.. hehehe... when go back there i can buy some groceries for my family.

    ReplyDelete
  4. Hahhahaha ya Allah, sorry rasa nak tergelak jap baca ayat last tu. Sebab baca the whole entry, boleh nampak Alia punya excited on the store macam mana. Sekali dah nak pindah dari Juru pulak. Dulu Nad memang tak ambil tahu langsung lah harga barangan basah ni. Dah lepas kawin ni baru lah berjinak-jinak nak beli barang masak. Kalau dapat harga murah camni memang kita borong banyak dulu.

    ReplyDelete

Post a Comment