Big Bad Wolf Kini Kembali Ke Penang!

JUALAN BUKU BIG BAD WOLF KEMBALI LAGI KE PULAU PINANG! Jualan Buku kegemaran rakyat Malaysia membuat persinggahan ketujuh dalam siri jelajahnya ke seluruh negara bagi memupuk minat membaca

BUKIT MERTAJAM, 18 JULAI 2019 – Susulan kejayaan besar Jualan Buku Big Bad Wolf di Gurney Paragon pada tahun la…

THE ASIAN MASH-UP' DI ROYALE CHULAN PENANG

Assalamualaikum hampa semuaaaa
Sehat ka dak tuuuuuu... Ada dak kat sini org2 Penang or hampa yang plan nak mai bercuti di Penang dalam masa terdekat ni?
Kalau ada apa kata hampa try pi Buffet dinner dekat Royale Chulan Penang yang best ni.



Bertemakan The Asian Mash Up, Royale Chulan Penang membawak…

Resipi : Sup Ayam Cendawan Ala Siam

Assalamualaikum

Holaaa... Kali ni nak cerita sikit pasal resipi sup ayam cendawan ala siam yang mudah gila ni...


Sebab tajuk dia cendawan.. Cendawan kena meriah noks

Untuk sup ni.. Korang akan nampak dia macam tomyam.. A light tomyam la kan... Adriana pun ingat tomyam tadi masa balik dari sekolah…

JJCM: Yong Tau Foo Balai Bomba Taiping

Alang2 dah update blog meh la kita sekali harung buat pecutan update cepat2 kan. So dari KL sebelum balik ke Penang lepas ja dari Subang kami terus pelan2 drive nak balik ke Penang.

Plan asal nak pit stop dekat Ipoh tapi tak jadi sebab anak2 dua2 tengah lena time tu. So aku cakap la kat laki aku why…

JJCM : Patin Tempoyak Temerloh & Adam Pedas Mokde ( Dapur Mokde Subang)

Assalamualaikum semua

Fuhhh bila anak2 tidur baru la mama depa ni Dan nak update blog OK.  Kali ni nak cerita pasal episod JJCM di Subang, kebetulan last week ada knduri sedara husband aku dekat Shah Alam kan.. So hari Ahad lepas check out tu memang plan la nak jumpa dengan Usu Budak2 ni dekat Suba…

Resipi : Kari Kepala Salmon

Assalamualaikum 
Kali ni nak cerita skit pasal last week ada beli barang dekat Tesco Online. Ada la aku brli salmon blocks  dengan kepala salmon. Yang salmon blocks tu aku beli 2 ketul dalam Rm15+. OK la bagi aku. Kalau salmon block ni biasa aku potong bagi kecik2 supaya senang kalau nak buat kari…

Food Review : Me'nate Steak Hub (Ampang)

Assalamualaikum.

Kali ni nak cerita pasal makan dekat Me'nate Steak Hub Ampang hari Sabtu malam baru2 ni. Oh before that lupa nak habaq kami pi KL sebab ada knduri sedara husband dekat Shah Alam. So Alang2 stay kl kan.. Why not having Me'nate kan...

So being Perak buih.. And being penangite…

Resipi : Homemade Steak ala Tennesse Steak TGI Friday

Assalamualaikum semuaaa
Kali ni nak share skit recipe Tennesse Steak ala2 yang dekat TGI Friday tapi aku olah sendiri la kan. 


For steak:


Aku beli potongan daging lembu yang biasa dekat Aeon Big tu. Harga takda la mahal sangat pun.



Ni guidelines kalau hampa nak beli beef untuk steak ka apa ka. Aku …