Food Review : Koew tiaw Kerang Traffic Light Corner, Penang

Assalamualaikum

Sebab hari ni aku ke ceri beri-an ditambah pulak dengan muntah dan sakit kepala yg teruk amat sangat. Maka dengan ini keja aku melingkau di atas katil ja lah kejanya...

So sebab boring and tak torahhh dah nak buat apa.. Dengan ini aku nak cerita kan satu port baik untuk makan Koew t…

Interesting Recycle Programme by L'occitane

Assalamualaikum.

Pernah tak hampa terpikiaq apa yang akan jadi dengan setiap waste yang kita buang dari rumah kita tu? Yes memang akan pi kat landfill tapi ada dak hampa terpikiaq how much each of us have been makin waste in a year? 50kg per year wei... Perhaps we don't have the answer kan. And…

Food Review : Burger & Lobster Genting Highland

Assalamualaikum hampa semua. 
Kali ni nak cerita pasal Burger & Lobster, Genting Highland. Dah lama gila pi. Tapi dari tak cerita langsung.. Baik aku jot down here and simpan buat kenangan kan. Kalau tak silap ni cerita tahun lepas bulan 8 or 9 macam tu la. Fuhh lama dah kan. Tapi xpa la bette…

LS Mart Juru, Penang Murah gila!

OK la kali ni aku nak cerita pasal satu mart kecik yang baru buka.. Kira betul2 dekat rumah aku ni... Satu block away ja cerita dia. Apa yang Bestnya mart ni adalah dia tak besar mana tapi cukup best untuk aku buat groceries shopping.



Paling aku teruja sayur2 and buah2 dia semua best2. I can get my…

Big Bad Wolf Kini Kembali Ke Penang!

JUALAN BUKU BIG BAD WOLF KEMBALI LAGI KE PULAU PINANG! Jualan Buku kegemaran rakyat Malaysia membuat persinggahan ketujuh dalam siri jelajahnya ke seluruh negara bagi memupuk minat membaca

BUKIT MERTAJAM, 18 JULAI 2019 – Susulan kejayaan besar Jualan Buku Big Bad Wolf di Gurney Paragon pada tahun la…

THE ASIAN MASH-UP' DI ROYALE CHULAN PENANG

Assalamualaikum hampa semuaaaa
Sehat ka dak tuuuuuu... Ada dak kat sini org2 Penang or hampa yang plan nak mai bercuti di Penang dalam masa terdekat ni?
Kalau ada apa kata hampa try pi Buffet dinner dekat Royale Chulan Penang yang best ni.



Bertemakan The Asian Mash Up, Royale Chulan Penang membawak…