Jamu Tun Teja.. Khazanah Istana and Not Your Average Jamu

11:36 AM

Salam semua.
Nak cerita sikit pasal jamu yang aku ambil.. Tak lain tak bukan Jamu Tun Teja. Aku dah ambil lebih kurang 1 tahun jugak la.



Satu sebab aku ambil untuk perbetulkan period aku yang ting tong lepas beranak ke Aishah dulu, lepas tu selalu cepat lemau dsb.

Tingtong dalam maksud aku bukan period aku tak datang ya. Period aku datang ja tapi kejap bulan ni banyak overflow, next month macam ehh sikit nau.. Next month overflow balik... Next tu pulak ciputtt ja... And period pain pun kadang ada kadang tak... Serious aku tak suka macam tu. Sebab dulu-dulu period aku takda la overflow this month next month macam apa ja.

Bila pi dekat klinik desa and tanya nurse diorang cakap biasa la tu hormon kan..  Tapi being me mesti rasa mcm tak boleh dohhh. Macam-macam jamu aku try. Ada yang panas dengan badan aku. Ada yang biasaaa jekkk efek dia.

Sampai la aku buat keputusan untuk try Jamu Tun Teja ni. Memang of course la price wise masa mula-mula nak try tu macam mmmm.. Mahal nyaa. Tapi bila ramai bagi feedback cakap best. So why not kan try.....


Antara benefit dan khasiat Jamu Tun Teja adalah:


  • Mengetatkan kembali otot-otot rahim yang longgar.
  • Mencantikkan kulit.
  • Mengecutkan peranakan wanita.
  • Kitaran haid menjadi lebih teratur dan mengecutkan cyst.
  • Menyuburkan rahim.
  • Memberikan tenaga
  • Menguatkan sistem peranakan.
  • Menganjalkan payudara dan punggung yang jatuh.
  • Mengempiskan perut sekaligus mengurangkan berat badan.
  • Milkbooster bagi ibu yang sedang menyusukan bayi.

Antara kandungan bahan-bahan yang terkandung dalam Jamu Tun Teja adalah:


Sesuai dengan tagline..khazanah Istana gituuuu. 


Bahan-bahan yang digunakan memang premium. So no wonder lah harga dia pun level-level jamu premium. 

Sapa yang sesuai makan Jamu Tun Teja ni? 

  • Remaja
  • Wanita yang sudah berkahwin
  • Ibu berpantang
  • Perempuan yang berkerjaya
  • Surirumah
  • Pelajar
  • Ibu yang sedang menyusukan bayi
  • Wanita yang aktif bersukan


Aku suka jamu ni sebab nampak sophisticated sangat. Macam kalau dengar Jamu tu macam kuno kan tapi dis Jamu have it own class noks. 


Review based on apa aku rasa kesian Jamu Tun Teja ni dekat diri aku. 

Kan aku cakap aku ada time period aku mai bulan ni banyak gila.. Bulan depan macam 3 hari macam tu dah nak habis kan. So bila mcm bulan yang mai sikit tu aku akan jadi kegusaran nak amik had as besar sebab aku tak kompiden period aku betul-betul dah habis ka belum. So bila aku ambil ni bila period aku macam dah habis tu, secara tak langsung aku rasa the remaining yang tak keluar habis tu mula keluar balik sikit. So bila macam tu aku stop jamu and make sure period aku betul-betul habis sebelum angkat hadas besar. Payah an jadi perempuan niii. Jangan buat main wei hal2 macam ni sebab ni melibatkan hadas besar and sah solat kita atau tak kan. 



Lagi satu yang aku suka pasal Jamu Tun Teja ni adalah sebab dia punya packaging yang on the go. Senang kot nak bawak travel ka balik kampung ka apa ka. Takdak la nak kena using botol pil bagai kan. Masa travel jauh2 memang aku tak tinggal la cerita dia. Memang bagi aku energy untuk tak melepet sepanjang masa travel tu. Senang nak bawak kan. Selit dalam handbag pun tarak hal lahhhh. 

Ang paling aku rasa best bila kulit aku akan moist ka bila aku ambil Jamu Tun Teja ni secara konsisten. Serious talk memang la kdang2 tu break out sebab period bagai kan tapi kulit akan cepat juga recover dari all those nasty jerawat. 


Ni naked face aku tanpa solekan na. Serious kalau hampa amalkan kulit nanti jadi heloks tau. Aku ni kdang2 lupa.. Pakai la kan. Nak elok ka apa2 ka key dia kena konsisten ya anak2. Jangan cakap makjem tak payung hampa na. 

And bila ambil Jamu Tun Teja ni satu menda yang paling best bila badan tak rasa lemau-lemau. Kalau dak ka nanti ada ja dia punya lemau and angin Semacam tu. Jadi mak2 ni paham la tenaga mudah drained. So mau tak mau kena la juga top up supplement macam ni kan. Kalau mak reja lemau ja mula la nek emo kan. So a happy mom will lead to a happy family gituhhh. Pasal milk booster tu, aku sampai sekarang Aishah dah 2 tahun 6 m masih lagi menyusu ya even malam ja. Kagum gak ingat dia tak kuat menyusu macam dulu.. Susu dah takda ka apa ka. Still ada ok🤪🤪🤪


So bagi hampa yang nak mendapatkan Dan mencuba Jamu Tun Teja, jangan lupa Dapat kan dari Jamu Tun Teja Penang



Atau hampa boleh wassap di
0133363775

Atau click SINI untuk terus hubungi depa.


Not your average Jamu😘😘😘

You Might Also Like

2 comments

  1. one year is a long time wowww. singgah sni kejap klik klik ads hehe

    ReplyDelete
  2. peh.. lama dah jenama ni kat pasaran kan.. dari sehari ke sehari nak try tapi tu lah.. bila sebut jamu, tetiba macam tak berani.. hahahaha~ kite klik iklan juga ya !!

    ReplyDelete