Anniversary and Mother's Day Celebration

Saja nak cerita dekat sini buat kena ngan supaya nanti bila down ka apa ka boleh tengok dekat all the memory lanes I jot down here kan.

Tahun ni anniversary perkahwinan kami special sikit sebab jatuh the same date dengan Mother's Day kan. So why not celebrate it together kan. 


Pagi2 Dapat ni dengan Feroro Rocher. It made my day a lot. Thanks papa😘


Untuk hari Ahad yang lepas kami memang dah plan untuk balik ke Alor Setar untuk ambil baju2 aku and anak2 dekat tailor. Dalam pukul 2 macam tu lepas zohor kami gerak balik ke Alor Setar. Dalam pukul 3+ mcm tu sampai dah Alor Setar.

Siap ambil baju semua memang dah plan nak ke Aman Central untuk ke Kaison. Sampai ke Aman Central terus ke Kaison untuk beli few decoration item dekat Kaison untuk guesthouse kami. 

Dalam pukul 4.30 mcm tu keluar dari Aman Central untuk gerak ke SP. Sebelum gerak ke SP kami dah kol siap2 untuk booking makan dekat Big Mouth. Dah banyak kali jugak kami makan dekat sini actually. So after wassap and confirm kan nak makan apa berbuka tu.. Kami terus gerak ke SP ikut Jalan lama. 

Nak ikut hiway kang awal sangat sampai kang. So ikut la Jalan lama.. Aku dengan Aishah dekat belakang siap terlena2 lagi. Hahhaha. Sedar2 duk dengaq Adriana duk borak2 apa ntah ngan papa dia. 

Kiranya Elok2 sampai SP tu dalam pukul 6.40pm macam tu. Lepak la dulu dalam kereta main fon apa semua dulu kan. Dalam pukul 7.10 mcm tu baru turun pi ke kedai.


Ordered 3 makanan. Time ni fried kueytiaw tak sampai lagi. 


The manja girl baru bangun tdoq. 


Aku ordered nasi goreng Bangkok utk aku. Laki aku ordered Barbarian platers ka apa ntah yg regular. Yang regular pun dah banyak gila tahap tepu nak habis kan. Tu pun kena tapau bawak balik. Ada ja dalam peti ais kat chiller tu. Bayangkan kalau order yg Big Mouth size tu. Oh ya dia ada size Regular or Big Mouth. Nasi goreng kueytiaw goreng pun sama ada Regular ada Big Mouth. 


Elok berbungkuih dengan cling wrap. 


Nasi goreng Bangkok. Komen aku.. I was expecting more than this. Ermn apa aku boleh kata.. Nasi goreng aku buat sedap lagiiii. 


While waiting patiently. 


Adriana's fried kueytiaw. Sedap tapi pedas. Kesian Budak2 nak makan ni. 


Husband's punya.. Ada ribs apa bagai. Aku memang xboleh la nak makan macam ni saja buka puasa kan. Harus ada nasi. Tapi Dapat makan nasi goreng pulak alaaa kasimmmmm. Tapi bersyukur la kan Dapat makan jugak kan. Compared dengan org kat Syria n Palestine sana tu. 


Overall the food is nice and OK here. But kalau boleh elakkan la macam makan nasi goreng yang goreng byk2 tu. I was expecting nasi goreng yg goreng skit2 tu with love gitu. Kalau tau order nasi goreng kampung ja kot. 

Apa pun... Tq husband sebab belanja makan untuk celebrate anniversary and Mother's Day. 

P/s :  tahun lepas celebrate his birthday and our anniversary dekat Perth.... Tahun ni takda plan for any overseas trip yet. Travelog Repeat Perth pun tak abih2 lagi walaupun dah setahun berlalu.. Aduiii









2 Comments

Post a Comment