Ramadan Buffet di Sarkies, Eastern & Oriental Hotel Review

9:11 AM

Assalamualaikum...

Seperti yang pernah aku cerita dekat Fb aku dulu.. Antara buffet Ramadan yang aku suka dekat Penang ni adalah di Sarkies, Eastern & Oriental Hotel ni. So menjelang puasa mesti aku akan Tanya awai2 dekat husband aku.  Tahun ni ada bajet utk buffet E&O tak. Kahkah. Nampak tak permainan dia tuuuu.

Tapi tu lah kan macam tak percaya dis year I got the chance to review their Ramadan Buffet yang bertemakan Selera Kampung.

Seperti yang semua tau, antara signature dish dekat E&O Hotel ni adalah itik panggang dia. Aku memang obsessed dengan itik panggang dia. Kalau buka puasa tu.. Amik nasi skit.  Lepas tu mintak itik panggang dia lebih skit. Pastu feeling-feeling makan nasi itik uiiii. Sedap nyaaa.

Ehhh panjang nau intro dia. Hampa jomlah tengok apa yang dihidangkan di Sarkies  Eastern & Oriental Hotel ni. Untuk pengetahuan hampa, everyday rotation menu adalah tak sama kecuali untuk certain signature dish macam Itik Panggang, pasta, kambing golek, Char Kueytiaw dll.

Apa pun jom lah tengok dulu juadah-juadah yang disediakan di Sarkies, Eastern & Oriental Hotel ni.





















Banyak kan juadah depa prepare sempena Ramadan Buffet kan. Aku pun serous Ra bang mata gila kot. 

Tapi terus terang cakap la aku memang takkan mampu nak rasa semua makan dekat sini. So basically aku akan amik yang rare and Must eat dekat sini. 

Jom tengok aku makan apa malam tu. 


Itik panggang dia as usual memang d best. Sashimi also fresh. Yes. I love sashimi. Literally I can eat sashimi everyday. Char kueytiaw dia also must eat one. Pastu popia dia pun sedapppp. The lamb grill semua tu pun sedap andddddddd the LAKSAAAA also DELICIOUS NAK MATIIIII.  Gravvy laksa tu penuh dengan isi ikan. Macam makan kuah isi ikan ja weiiiii. Rasa pedas masam semua cukup. The way I like my asam laksa to be. 



Harga:
RM166 nett (Adult) /RM83nett (kid)
Early bird discount at 20% with full payment to be made until 15th of May.




And berita baik for those yang nak buat bukak puasa secara private for office function for this Ramadan, Eastern And Oriental Hotel also will provide in a small group privately minimum with 30pax. But as usual advanced bookings are required as the limited space. So apa lagi.. Boleh la ajak boss-boss hampa untuk buat bukak posa dekat sini OK.

So sapa yang nak tau details pasai Ramadan Buffet dekat Sarkies yang bertemakan Selera Kampung ni...boleh la hubungi :

jesvinder.singh@eohotel.com

6042222174

Eastern & Oriental Hotel, 
10, Lebuh Faquhar, 
George Town, 
10200 George Town, 
Penang




You Might Also Like

0 comments