Adriana is now SIX

Pejam celik pejam celik. Tanggal 2 hb April hari tu genap la usia puteri sulung kesayangan kami Adriana Arissa. Tapi tepat pukul 12 malam boleh pulak dia muntah.
Memang start sehari sebelum tu nampak dah sign2 dia nak demam. Muka da merah.. Lepas tu kejap2 hacummmm.


Tak sangka pulak sambut birthday dia dengan muntah and demam. Dah plan awal beli kek untuk dia celebrate dekat sekolah tapi dah dia demam... Rest dulu la kat rumah elok2


Birthday girl tak lalu makan nasi.. So she requested to have pizza. So apa lagi order la dominos pizza.  Our fav pizza kan.  Then selit la beli kek  ni sekali kat dia. 



Sat ja dah 6 tahun anak kesayangan kami ni. Rasa mcm baru ja mengandung.. Pastu beranak dia.. Tengok dia besar ayam dekat Tesco. Nak pegang pun takut-takut haih. Miracle kan. Terima kasih Allah kepada segala nikmat yang Kau berikan kepada kami.


Tak cukup dengan Adriana ja demam. Aku pun sama naik demam panas hari yang sama. Nasib baik la ada mama aku or maktok diorang ni. So Ecah dapat la mama aku tengok-tengokkan sat.


Plan awai nak celebrate la dekat Adam's Kitchen tapi sebab dah dua orang demam. So kita cancel la plan. Postpone la celebrate kan.


Dalam demam-demam boleh dia tanya mama ngan papa taknak celebrate birthday kakak ka... Hahhahaha.


Esoknya dia dah ok kitaorang bagi la dia pi ke sekolah and celebrate her birthday with her friends.


  Tq cikgu sudi hantaq gambaq Adriana.


Malamnya celebrate dekat Bread History dekat RNR Juru tu.






Papa punya. 



Mama punya. Anak2 punya lupa nak tangkap gambaq. Maktok makan roti n kek ja. My mom mmg makan berat shari sekali saja. 



Thank u papa belanja kami semua makan. Semoga murah lagi rezeki papa. Aminnn


Untuk anak mama Adriana Arissa. Semoga membesar dengan sihat. Sentiasa dalam lindungan Allah dan semoga menjadi anak yang menyenangkan hati mama dan papa and jadi orang yang berguna kepada agama dan orang lain. 

6 Comments

  1. Happy Birthday Adriana moga sentiasa sihat ceria, rajin ke sekolah dan membesar sebagai anak soleha InsyaAllah

    ReplyDelete
  2. Alah siannya demam pulak. Hehe happy birthday dear. Semoga menjadi anak solehah kelak. Amin. Menu nampak sedap! Boleh try

    ReplyDelete
  3. Happy birthday Adriana, moga membesar dgn sihat dn berjaya dunia akhirat. Anak2 memang seronok kalau mak pak sambut birthday diaorg..lbh2 lagi kalau ada kawan2, masa anak sis kecik2 dulu cam tu arr..selalu nak buat party ajak kengkawan

    ReplyDelete
  4. Selamat hari jadi dik, semoga selalu happy2 and sihat. Mamanyer boleh pulak lupa ambik gambar makanan anak-anak..nak tengok gak diorang makan apa. Anything pun that cake looks so yummeh...

    ReplyDelete
  5. Happy birthday Adriana...mmg kita xperasan anak2 dah membesar, dah msk alam sekolah dan perlu lebih perhatian.

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Jadi Adriana. You are so adorable, semoga semua baik baik and selalu ceria tau.

    ReplyDelete

Post a Comment