Wall decoration

Haa sapa yang selalau follow ig aku.. Mesti tau.. Aku ni sejenis yang obsessed dengan house decoration. Suka sangat. Sejenis suka nak deco2. 
Susahkan nak cakap dekat orang yang tak minat sama dengan kita ni. Kang macam2dia cakap.. Membazir la. Anak2 tak kacau boleh la.. Hellooo.. Kalau dah nama pun budak.. Xdak maknanya dia xkacau. So nak taknak dari dia celik2 mata tu ajar dia tak boleh sentuh nad kacau barang-barang deco mama ni.
Kalau dah dari kecik dia nampak menda-menda ni xda la dia culture shocked pi rumah org yg deco tangan gatai2nak kacai kan. Yang penting kena biasakan dia. So xdak la nanti raya2 keluar cerita pergi beraya rumah orang anak2 pecahkan itu la ini la kan. Kita yang tua ni kena ajaq depa dari kecik2.
So kali ni nak cerita pasal wall decoration pulak. Aku memang jenis tak boleh tengok wall tu kosong. Sejenis nanti ahhh kosong nyaaaaaa... Xsukaaaaa. Hahahha. Kalau orang lain rasa serabut.. Takpa lah.. Umah aku kannn.. Bukan rumah ko.. Aku tak kacau pun rumah hangggg.. Hahhahaha
So meh la kita tengok dulu wall decor aku.

Ni dekat dalam bilik aku. 







Ni dah letak macam2 dah.. Foundation la.. Semua ada🤪





Ni dekat area table aku. Saja nak nampak gegirl sikit kan. 




Ok yang ni pulak dekat living room aku. 





Memang cat kaler grey ni as featured wall. Then dekat area sini pun tak tau la apa konsepnya. 





View from the other side. 






Ni pun dekat living hall. And yess. I love indoor plants too. Suka sebab dapat provide fresh air to me n my family. 

Banyak barang-barang beli from kaison, Kmart Aus and dari Instagram : scandi_scandu

Sekarang ni tengah merangka-rangka pulak wall decor utk guesthouse /homestay aku dekat Batu Kawan tu. Haihhh. Pening nak cari idea ni. 🤪🤪🤪

14 Comments

  1. Cantik nya pandai susun barang dan kemas rumah hehehehe kita ni rumah masih kosong lagi tak tahu nak letak hiasan apa wakakakkaka Jelous tengok orang yang kreatif buat hiasan rumah sendiri jimat dan juga cantik baru puas hati......

    ReplyDelete
  2. Menarik idea decoration macam ni... kalau sy ada masa nak juga buat deco macam ni... cantik sangat :)

    ReplyDelete
  3. Liez pun suka nak deco rumah tapi buat masa sekrg masuk rumah baru xbuat apa2 pun lagi.. budget tak berapa nak ada.. then nak cat rumah dulu. Mmg masa anak2 kecik diaorg akan usik. Tapi klau dah bgth xboleh usik mesti dia smp besar faham.. bila tgk ruma alia mcm semangat nak start deco rumah..

    ReplyDelete
  4. Cantik nya, pandai awak deco. Kita suka tapi geng tak berapa nak bagi pasang deko gitu. Lagipun dengan anak 5 orang ni risau tak terkemas nak kena rajin kemas lap, risau habuk. So rumah kita plain jer, barang pun tak banyak. sangat minimalis. Huhuhu. Anyway, good tips dan good sharing

    ReplyDelete
  5. Kalau duduk rumah sendiri, syok mendeco rumah. Duduk umah kauters ni terhad. Serba serbi nak kena jaga.
    Kadang xsabar nak duduk umah sendiri, sebab boleh deco sepuasnya..
    Cantiklah sis alia deco. Simple je. Kalau kita ni lambat nak.datang idea. Haha

    ReplyDelete
  6. Warna dinding grey tu lawa.. Suka juga deco-deco ni, suka beli brg dekat kaison. .Hehehhe. .rumh nad ni cuma belum dicat je. .sebb dh lama rumah ni. .Dinding pun nampak lma dah

    ReplyDelete
  7. pandainya deko rumah. lagi-lagi beli barang kat kaison. murah & cantik semua barang kan. bila masuk rumah cantik baru semangat nak kemas rumah kan.

    ReplyDelete
  8. menarik juga kalau ada yang gantung2 tu. sekarang ni dah banyak juga deco lawa lawa. kaison pun banyak

    ReplyDelete
  9. Bagi emi, emi tak rasa membazir langsung spend money untuk dekorasi rumah. Serious tak membazir. Kita deko pun untuk keselesaan kita jugak. Biar hati pun tenang je duk rumah. Emosi pun stable..

    ReplyDelete
  10. Creative ideas in home decor. Mouse mommy try to avoid hanging stuffs within the house region as in my kids tend to find ways to reaching the hanging items. Dangerous and it might be fall down after sometime.

    ReplyDelete
  11. Best juga, i m planning to decorate my new reading room, I think i can get some ideas from here. Thanks

    ReplyDelete
  12. Lawa juga deko rumah kak Alia. Lia pun tengah cari idea nak deko dalam rumah ni. Nak kasi ada mood skit balik rumah rasa tenang.

    ReplyDelete
  13. paling suka aktiviti mendeko macam ni, boleh jadi semangat berkobar ja masuk rumah dan happy tengok rumah kemas kan sis.

    ReplyDelete
  14. memang betul minat ni. hahaha kalo tayang wall rumah CT mesti akak gelak. keke.. ada jam n cermin je seketul =P

    ReplyDelete

Post a Comment