Swimming Activities with kiddos at Setia SPICE Aquatic Centre Penang

It was so long and overdue story actually. Fuhhh. As i mentioned before I was busy like a bee making a honeycomb.  Hahhaha

Rasa this was somewhere around February or early March we went there. Selalu sangat our main activities lepak dekat mall kan. So my husband and I decided to have some water activities with the kids.

At first I suggest to go picnic by the beach but my husband of course la rejected it since the hot weather in our country kan. Don't cari pasal he said to me. Kesian anak-anak. Ya lah.  Ya lah.

So it pops out of my mind to have this swimming activity with the kids at Setia SPICE Aquatic Centre. Tempat stil baru. And of course la cantik kan.

And mama diorang pun sebenarnya dah gian gila nak swimming kot. So why not kan. Mama kenot tahan la. Dah lama gila gian kot. Dengan facility kolam renang dia. Fuhhh memang best la nak berkuak lentang bagai kan.






Fuhhh managed to swim here and buat 3 rounds. Wehuuu. Lepas tu sengal gila kaki and tangan semua. 


And paling best sebab ada kids area. Kat sini macam best jugak la kids punya pool ni. Ada slides la waterjet yang tembak-tembak tu la. Macam-macam la jugak. Cumanya Adriana tu penakut-penakut jugak. And Aishah pun kecil lagikan.  So no chance for them to play with the slides one. 






Best tak? Dia ada part yang covered macam bawah bumbung tau. Ada tak. So aku duduk yang side cover bawah bumbung ja sebab aku taknak kena panas. Air pun sejuk ja oi. 


My kiddos. 


With Aishah pot pot


The brave Aishah. Tak tau takut minah ni. 



Testing my Huawei Mate 20 .  Kata water resistant kennn. 

Harga pulak for me ok la kan. Istead of nak kena check in hotel sebab nak mandi pool kan. Worth la d money kot. 


Ok la harga dia untuk aku dari check in hotel or pi mall lagi perabih duit. 

Sekarang ni pun I still plan to do something with my kiddos that dont involve much money. Ya lah..kalau pi mall kompem2  dua tiga ratus will finish just like that 😂😂😂
Overall my kids enjoy this activities. Will plan to repeat it soon. Dalam kereta Aishah terus lena ok. 

For those yang tak tau nak buat apa aktiviti masa cuti sekolah ni dengan anak2.. U guys boleh la bawak anak-anak hampa ke Setia SPICE Aquatic Centre Penang ni. Best pun best kot. 







22 Comments

  1. Bestnya. harga pun murah.. tapi jauh sangat la pula kena pergi sampai ke Penang.

    ReplyDelete
  2. wow.. looks like it's a great place to swim, with reasonable price as well... yeah yeah... time for some splish splashing time!

    ReplyDelete
  3. Wahh nt sy plan nak anta anak pegi swimming vlass gak nt

    ReplyDelete
  4. boleh tahan besar dan luas jugak pool tu. ha elok sangat ajar anak-anak ilmu berenang ni. selain dapat release stress dapat la bersenam sekali. eh BBL sendiri dah lama tak pergi berenang

    ReplyDelete
  5. Best kan bawak anak-anak gi swimming, mak pun leh tumpang sekaki. Anak sis memang suka swimming..selalu gak le ajak gi swimming, tapi mak dia je le kadang2 malas bebenor nak gi swimming pool yang ramai orang ni, segan tak pandai sangat swimming..hhehe

    ReplyDelete
  6. Amboi, spectator pun ada jugak harga kena bayor. Bukan biashe biashe tempat ni hahahaha. Tapi serius kalau bawak budak budak pergi main kolam ni, memang lama lah bertapa dalam tu tak nak keluar. Sampai lah dieorang sendiri lentok tidur penat

    ReplyDelete
  7. Bagus bawa budak budak berenang dekat sini .Memang seronok dan nampak enjoy. Kalau dah daoat air budak budak ni memang mandi tak ingat dunia. Hehehe.. .boleh tahan juga harganya .

    ReplyDelete
  8. besar, luas dan bersih...tak pernah pergi yang kat penang tapi yang shah alam ada dtg join 2-3 kali memangg best..cuma kalau weekend mmg sgt crowded tu yang malas nak stresss...tapi main air mmg aktiviti best taime cuti sekolah

    ReplyDelete
  9. Wah bestnya tempat dia. .menarik sangat ni. .Tempat mandi manda. .siapa yang tak suka..seronokla anak-anak kalai bawk sini. Mau taknak balik ni. Cantik, besar dan luas tempat dia

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. ada sekali tu je lah mai sini..anak2 tamo mandi kat kids pool..air cetek sgt..semua nak mandi kat kolam besaq tu..situ kena pakai proper swimsuit kan..

    ReplyDelete
  12. Glad to know that this place will be fun-filled for kids and the whole family. Besides having fun you get to exercise by swimming as well.

    ReplyDelete
  13. Weeee bestnya main air. Harganya pun taklah mahal. Suka pulak kita yang menengoknya. Kalau la ada kat KL, mesti emi pergi jugak ni.

    ReplyDelete
  14. Bestnya aktiviti berenang bersama family. Nampak keselesaan swimming pool nya. Ruang nya besar, luas. Oh my, cantik laaa gambar dari Huawei Mate 20.

    ReplyDelete
  15. Wah syira baru tau ni pasal tempat ni. Macam best ja panas2 berendam. Harga masuk pun murah sangat

    ReplyDelete
  16. Bagus tau ajar anak2 berenang dr kecil. Lgpun bila ada aktiviti camni leh sama2 parents join so lebih eratkan hubungan

    ReplyDelete
  17. macam dah mahal kan harga swimming pool masa dulu dulu i pergi pool rasa cam rm3 entah lah tapi ni la patut kena buat archery, swimming sebab dah nak akhir zaman ni memang kena asah kemahiran berenang dah.... patut buat ni thanks for sharing huhuhuh.. yang iklan u banner atas besar sangat susah I nak baca dan tengok gambar :(

    ReplyDelete
  18. Seronok anak-anak ye dapat bermain air dalam kolam renang.. harraz pun suka air.. adoi kalau dapat berendam.. nak lama-lama.. boleh la pi sini kalau plan nak bawak anak jalan luar

    ReplyDelete
  19. I need to go for swimming lessons also, this place looks very well upkeep and professional.

    ReplyDelete
  20. Seronok sekali sekala bwk anak berenang kan?blh ajar dorang berenang

    ReplyDelete
  21. Acara sebegini bukan sahaja menjimatkan, malah menyihatkan dan merapatkan hubungan kekeluargaan kan. Lagipun berenang adalah senaman yang terbaik untuk keseluruhan badan.

    ReplyDelete
  22. akak dari Seberang kan ? pegi ke Spice eh ? jauh gak tapii tengok tempat tu menarik. ngam hooo la berbaloi nak pegi kuak lentang sana. ok je rege dia tu. kat swimming pool public jalan betek tu dah RM5.. bumbung xdak. tah skrng kot naik harga heehe..

    ReplyDelete

Post a Comment