Product Review :ALTHEA X TITI KAMAL | Stay Fresh Body Sparkling Mist

11:20 PM




Cakap pasal wangian ni, perempuan mahupun lelaki mesti suka kan bau-bau wangi. Kalau suka yang busuk-busuk ty memang g something wrong somewhere ni. Ada la tu putus wayar kat mana-mana kan.


Untuk pengetahuan hampa semua Althea telah membuat satu body mist dan berkolobrasi dengan Titi Kamal, selebriti terkenal di Indonesia. Wah ni bukan calang-calang ni. Sapa kalau tengok Ada Apa Dengan Cinta mesti kenal sapa Titi Kamal ni kan.




Althea X Titi Kamal.


Paling best Stay Fresh Body Sparkling Mist ni menggunakan:

  • Damask rose water fragrance - mengekalkan kelembapan kulit dan mengharumkan kulit dengan wangian lembut. 
  • Orange flower extract - megekalkan kesegaran wangian. 
  • Elder flower extract- menyejukkan kulit dan memberi wangian yang lembut. 


Bahan-bahan yang digunakan dalam pembuatan Stay Fresh Body Sparkling Mist.





Cara penggunaan:

Lepas mandi, korang sembur la dekat nadi-nadi korang macam dekat pergelangan tangan, tengkuk n etc.



Here some points where you can spray your mist so that the scents will last longer.


Apa yang bestnya dengan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni adalah:
1. Size mudah dibawa ke mana-mana. Packaging 100ml ni senang nk selit dalam handbag.
2. Bau segar dan fresh.
3. Murah. Hanya RM35/100ml. Murah kan.

So korang yang nak try Althea Stay Fresh Sparkling Body Mist ni boleh la rujuk sini ya:


Facebook: Althea Malaysia

Instagram: Althea Korea


You Might Also Like

19 comments

  1. i like this product... using it for months.. so refreshing and nice... great mist of all

    ReplyDelete
  2. yeah I am using this too, I like the smell. It's travel size easy for travel use too, I like use it before going out. Now online shopping easy can just shop online and shipped from Korea to me :D

    ReplyDelete
  3. Stay Fresh Body Sparkling Mist has the sweetest packaging. Guess all ladies will surely like it. Thanks for your review. might consider buying it

    ReplyDelete
  4. Ramai juga kawan kawan yang dah try pakai wangian ni. Then banyak juga feedback kata sedap bauannya..
    Teringin nak try jgk.

    ReplyDelete
  5. Akak suka body mist. Selalu beli kat Bath & Body Works tu. Sekarang kat Althea pun ada. Bagus sangat!

    ReplyDelete
  6. Botol ni dah berpindah tangan ke tangan anak sis..hehehe. Minat pulak dia dengan bau mist ni..so sis bagi je lah kat dia, nanti mama beli lain

    ReplyDelete
  7. Saya suka betol beli.body mist. Nak nak yang bauan rose tu. Agak2 yg ni lelaki leh oakai x? Hehe

    ReplyDelete
  8. sekarang ni hari2 pakai body mist ni gi keja. Wangi tahan sampai balik

    ReplyDelete
  9. Kita suka bau dia kak.. Sebab bau dia mmg bau mist yg best... Tak mcm bau mist lain yg terlalu kuat... Kita dah siap beli lagi yg baru sbb dh abis. Haha

    ReplyDelete
  10. I like to collect body mists because i like to smell good all the time. This one looks good and the price is affordable too. Maybe i can buy one too.

    ReplyDelete
  11. entry keempat pasal althea minggu ni! hahahah ooh baru tau pasal produk ni. innovatif ya? mesti bagus untukk dicuba oleh kaum wanita

    ReplyDelete
  12. Dapat bayangkan bai haruman rose ni. Nak try la.. k dah la harganya murah!

    ReplyDelete
  13. Body mist kita dah nak habis.. baru place order semlm.. serius suka bau dia.. tiap kali lepas mandi mesti sembur pada badan sebab suka bau dia yg fresh.. bau pun tahan lama..

    ReplyDelete
  14. Cantiknya Titi Kamal... hehe. Body mist ni sesuai la kalau kita keluar seharian kan, nak bg refresh sikit lepas solat ke. Tak la rasa lemau je jalan seharian hehe

    ReplyDelete
  15. Wah ramai bagi feedback pasal ni. Best semua review dia. Maybe boleh jadi wishlist lepas ni. Packaging pun cantik

    ReplyDelete
  16. murah harga nyer.
    nice ni from althea.
    boleh beli kan anak2 dara :)

    ReplyDelete
  17. Yessss! I tried this and love it too. The scent is so fresh and not overpowering. Mine also finish already looks like i have buy another bottle.

    ReplyDelete
  18. Good pointers on where to use this mist right so that it will last longer. :)

    ReplyDelete