Nasi Ayam Nazir Cafe Penang

Orang Penang kalau sebut ja Nazir Cafe mesti akan cakap.. Hmmmm nasi ayam dia padu baq hanggggg!!!

And yes... Aku kalau mai tang sini... Mesti tak order hat lain.. Mesti akan order nasi ayam dia ja. Haihhhh. Time type ni walaupun baru lepas makan, duk still terliur jugak. Aduiiii sedapnyaaaa!

Mesti akan order nasi ayam special.. Nasi lebih.. Ayam lebihhhh...

Ya. Kena order nasi lebih.. Ayam lebih ya. Kalau tak order lebih... Memang habis suap dekat anak ja ya. 


Serius sedap gila kot nasi ayam dia ni. Apa yang best kat nasi ayam ni adalah sambai n kicap dia tu. Tu yang membuatkan dia padu baq hanggggg. 

Kira kalau nak makan nasi ayam ja kami laki bini mesti akan mai ke sini. Tapi tu la kalau mai sini time lunch and dinner ka harap bersabaq lah ya. Sebab mesti full and sesak. Satu sebab susunan meja yang dekat-dekat buat rasa crowded la.

Tapi serve depa semua kt situ cepat la. Tu yang baguih. Satu lagi aku nak pesan kat yang nak pi makan kat situ.. Lepas makan kat situ cepat2 la mangkit kalau nampak orang duk tunggu nak duduk makan. Hampa duk berasa nak feeling2 bercinta candle light bagai kat dalam tu. Toyaaa sungguh.. Pang sedaih baru tau.

Nak romantik2 tengok muka hang aku.. Depan2 duk wassap 1 sama lain.. Baik hampa pi tang lain. Semak betui tengok yang jenis2 inconsiderate ni. Haihhh. Ti kena pang nayaa.

Credit to Penang Kini... 

Katanya Mat Dan pun dah sampai sini. Hampa kalau mai Penang.. And nasi kandaq is not ur kind of food sebab aku tau ada sesetengah tu rasis tak makan kat kedai mamak. Coiiii. Meh ka makan sini meh... 

Nazir Cafe 
Sunshine Square, 1, Jalan Mayang Pasir, Bandar Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang


12 Comments

  1. Ermmm memnyelerakannn...
    Mabeles sangat pandang pertama nasi ayam tu..

    ReplyDelete
  2. dulu nazir nasi ayam ni duk ada kat komtar..sllu makan situ..kat bayan baru tu baru sekali je makan..sllu kalau mkn situ kami duk order bihun sup..mmg sedap nak mati..

    ReplyDelete
  3. Nasi Ayam ni kegemaran anak. Memang suka sangat2 dia dengan nasi ayam ni. Kalau datang sini boleh la try cuba. Sedap ke tak....

    ReplyDelete
  4. Haih...semua kegearan ramai ni..bila plak SA nak rasa ni...kalau sempat bulan depan nak pi Perlis bleh la singgah Penang jap buat JJCM...

    ReplyDelete
  5. Uiittt sedap tengok nasi ayam dia. Dah lah tengah lapo ni..nampak gaya kena buat lagi nasi ayam utk lunch ni..hehehe.
    Boleh lah nanti sis singgah sini kalau ke Penang

    ReplyDelete
  6. nasi ayam ni makanan yg mudah dan ramai yg minat.
    terutama anak2, kan.
    anak2 aida takkan pernah menolak lah nasi ayam.
    but tu la. aida tak brape suka ke kedai yg ramai / viral.
    sehinggakan nak kena makan cecepat. kita perlu kot menikmati makanan kita and enjoy it peacefully.
    when it is subjected to bangun awal sebab ramai menunggu, tu is bukan kriteria aida.
    samada aida jadi sedikit zalim sebab bangkit lambat... or aida refuse to makan situ.
    gi makan tempat lain lah :) ha ha ha ah ha... dah le Izzat sejenis makan lambat.
    sian plak dia nak kena paksa cepat, kan :) ha ha ha...

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya . next week khai turun penang leh la try hehe. btw pukul bape dia buka and setiap hari ke>

    ReplyDelete
  8. Pergh tengok kuah ayam tu pekat betul. .Banyak pulak tu.. .Mesti sedap giler. .Kita memg sukaa makan nasi ayam. .Nyumm. .Nyum. .

    ReplyDelete
  9. Penang memang syurga makanan. So, kena la include Nasi Ayam Nazir lepas ni. Servis pantas tu memang bonus la kalau buka kedai nasi ayam. Kalau lambat, memang orang taknak mai dah.

    ReplyDelete
  10. Lama tak makan nasi ayam style cam ni. I suka baca blog you introduce more place to eat in Penang please. I love to check the place if I am in Penang.

    ReplyDelete
  11. 1st time dengar pasal nasi ayam nazir ni. Hehe nak gi jauh sangat la plak hehe..mesti sedap sebab mat dan pun dah sampai

    ReplyDelete
  12. Haiyooooooo sedapnya nasi ayam dia tu. Agak-agak sama tak nasi ayam dekat kedai pak yob tip top bangsar tu, kuah dekat ayam dia tu nampak meriah :D

    ReplyDelete

Post a Comment