Althea Pore Purifying Cleanser Serum

Sapa kat sini suka buat double cleansing lepas guna make up tebal-tebal tu? Korang mesti tau kepentingan double cleansing kan?
The first cleansing itself normally to wipe out all the make up from our face. And normally it comes in oil based. The second one normally using the normal cleanser.



Tapi korang tau tak Althea has come with the latest one that combined this double cleansing into one formulation. Sounds amazing kan. So lets check out apa yang bestnya pas Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni;

* menanggalkan make up, kotoran dan minyak tanpa mengeringkan kulit.
* menstabilkan pH kulit untuk memastikan kesihatan kulit.
* serum like formula memudahkan penyerapan nutrient kepada kulit.


Antara bahan-bahan yang digunakan adalah :

* mint leaf extraction- menyejukkan dan menyegarkan kulit disamping melegakan  kerengsaan pada kulit.
* jojoba seed oil- melembabkan kulit yang kering tanpa menyebabkan kulit berminyak secara berlebihan.
* tea leaf etract - mempunya properties semula jadi seperti antibakteria membantu untuk purify kulit kita.


Cara penggunaan:

Basahkan kulit dan letakkan sedikit amount of Althea Pore Purifying Serum Cleanser di kulit muka. Urut perlahan-lahan dalam urutan membulat dalam 5 hingga 10 saat sebelum bilas dengan air.






Harga : RM33/150ml


Korang kalau nak dapatkan boleh la dapatkan di :
Website

Instagram


18 Comments

  1. Akak guna ni...dan bukan akak jer..anak dara akak pun si Dania tu paw akak nyer pore purifying gak..best katanya..selain boleh menanggalkan mekap ianya sangat bagus sebagai cleanser..sesuai untuk semua jenis kulit kan...

    ReplyDelete
  2. serius macam best giler pore purifiying Althea nih..nnt nak cuba jugak la sbb tgk mcm banyak good review

    ReplyDelete
  3. me too using this when wanna remove makeup. I like it but need careful when use near eye area. I like this easy pour to use. Makeup important but don't forget we need to remove them after that.

    ReplyDelete
  4. Senang giler cuci makeup guna Althea Pore Cleanser Serum ni.. baru-baru ni nak cuci kesan lipstick pada bibir sikit punya susah, sekali cuci dengan Pore Cleanser Serum ni terus hilang kesan lipstick tu.. terbaik lah

    ReplyDelete
  5. Ni kalau jenis yang tak make up boleh pakai ke? Sebab die cleanser + serum kan? Kira bukan untuk cuci make up je tapi sebagai serum sekali

    ReplyDelete
  6. Wah mudah la ya ada produk ni nak cuci make up. Tak perlu nak sental sental teruk sangat dah.

    ReplyDelete
  7. Althea selalu dtg dgn product yg 2 in 1, very convenient kat pemakai. SBb tu Althea ni banyaka peminat kan. Senang nak guna.

    ReplyDelete
  8. Senang lepas ni kalau yg suka makeup tu nk cuci. Nmpk clean sgt dan boleh protect muka pada masa yg sama. Leh syorkn kt kawan2 perempuan ni. hehehe

    ReplyDelete
  9. Memang best serum pore purifying ni. Bukan baisa2 ni. .Semua makeup tanggal bila pakai ni. Memang bersih sebersihnya tau. .Lepas tu cuci muak kita. .Lagi bersih. .

    ReplyDelete
  10. Jarang bermekap. Ehh, barang mekap pun takde kat umah. Haha
    Tapi betul, orang kata kalau kita guna mekap ni, kita kena sediakan pembersih dia yang betul. Supaya kotoran tu dapat dibersihkan dengan mudah.

    ReplyDelete
  11. Mimi siap standby pore purifying ni satu kat pejabat satu kat rumah .Memang sejenis yang bermekap so benda ni memang kena ada. Suka pakai sebab mekap tanggal dengan mudah. Tak payah dah nak pakai micellar water bak remove mekap .Ni dah cukup

    ReplyDelete
  12. Memang sekarang akk pakai ni je dah..senang keja, lps buang makeup guna ni..basuh muka pun guna ni gak. Kalau gi travrl bawak ni je..tak yah dah bawak 2 barang, senang sikit

    ReplyDelete
  13. Best produk ni. Ramai yang dah cuba dan guna semua bagi komen positif. Memang kena standby satu kat rumah

    ReplyDelete
  14. I memang guna cleanser ni, bagus and effective to remove makeup plus gentle on the skin. I m thinking should I stock up coz i memang pakai makeup very often.

    ReplyDelete
  15. so far memang produk Althe bagus sangat dan rmai yang akata sesuai dengan kulit diorang ,...cleanser ni pun bagus yer..nanti nak cubalah

    ReplyDelete
  16. This is my second favourite cleanser after my lumispa... Memang senang untuk bersihkan segala benda from the face...

    ReplyDelete
  17. Rawlins memang suka guna nie - after effect dia memang best sebab melembutkan kulit Rawlins dan yang paling best adalah kulit mulus je lepas tu. Clean je kulit after cleansing

    ReplyDelete
  18. Macam best aja Alia akak nengok, nak try lah jugak

    ReplyDelete

Post a Comment