Sweet Daily Make Up with Althea Make up

Anyone suka make up tapi kalau make up hari biasa taknak nampak over nauuuu? Yes i love make up on daily basis but afraid look like a clown for d sake of goin out to fetch my daughter from her school. Hahhahaha

Nak tau apa produk yang aku pakai untuk achieve this effortless make up look?

Taraaaaaa…

DAFTAR ANAK DARJAH 1 2020/2021

Sesiapa yang mempunyai anak yang lahir pada 2013 (berumur 6 tahun pada 2019), yang lahir pada 2014 (berumur 5 tahun pada 2019) atau yang lahir pada 1.1.2015 (berumur 4 tahun pada 1.1.2019) wajib ambil tahu!

Guideline nya begini :-

📌1) Anda adalah penduduk Semenanjung Malaysia. Sabah dan Sarawak ma…

Althea Pore Purifying Cleanser Serum

Sapa kat sini suka buat double cleansing lepas guna make up tebal-tebal tu? Korang mesti tau kepentingan double cleansing kan?
The first cleansing itself normally to wipe out all the make up from our face. And normally it comes in oil based. The second one normally using the normal cleanser.



Tapi k…

40 days dishwashing liquid dan Plash Foaming Hand Wash dari Afy Haniff

Hai kalau dah nama pun manusia ni kita memang takleh nak lari la kan daei kerja membasuh pinggan-mangkuk. Yang lelaki tak payah la nak cakap kerja membasuh ni kerja perempuan saja ya. Aku sekeh kangggg. Selalu part membasuh ni memang aku cerewet skit la kan. Ya lah nak basuh pinggan ni kena la betu…

SHELL OUT Best di Selera Tambun Penang

Hola...
Kali ni nak share satu lagi port baik untuk makan SHELL OUT ya kalau di Penang ni. Disamping harga terlajak murah.. Rasa pun OK Sedap!

Untuk pengetahuan hampa, Selera Tambun ni terletak di Tambun. Kalau dari KL (arah selatan), jangan lupa EXIT dekat TOL SIMPANG AMPAT. Sama la jugak kalau da…

Product Review :ALTHEA X TITI KAMAL | Stay Fresh Body Sparkling Mist

Cakap pasal wangian ni, perempuan mahupun lelaki mesti suka kan bau-bau wangi. Kalau suka yang busuk-busuk ty memang g something wrong somewhere ni. Ada la tu putus wayar kat mana-mana kan.


Untuk pengetahuan hampa semua Althea telah membuat satu body mist dan berkolobrasi dengan Titi Kamal, selebr…

Resipi : Ikan Sebelah Masak Asam

Hari tu masa upload gambaq masak asam ikan sebelah ni ada yg tanya macam mana buek nya kan. Actually nak buat dia kacang gila ok.. Sebabnya dia sama-sama level dengan masak kicap ja kacang dia. Hahahhaha
Kena pulak dengan ikan sebelah yang sedap tu Ya Allah.. Merecik sungguh la. Ada yang tak kenal i…

Nasi Ayam Nazir Cafe Penang

Orang Penang kalau sebut ja Nazir Cafe mesti akan cakap.. Hmmmm nasi ayam dia padu baq hanggggg!!!And yes... Aku kalau mai tang sini... Mesti tak order hat lain.. Mesti akan order nasi ayam dia ja. Haihhhh. Time type ni walaupun baru lepas makan, duk still terliur jugak. Aduiiii sedapnyaaaa!Mesti a…

Kuey Tiaw Thng Sedap di Penang

Kalau sebut Penang ni orang asyik cakap pasai nasi kandaq ja. So boringgggg...Ingat kat Penang ni xdak makanan lain ka.....hahaahhaSelain terkenal dengan char kuey tiaw.. Penang ada satu lagi Kuey Tiaw Thng atau orang luaq panggil kuey tiaw sup la. Apa yang special kuey tiaw thng ni kuah sup dia cr…