The late post

11:08 AM

Hahhaha..

Ok lah... 

Dah nak masuk middle of January baru nak cakap pasal new year resolution kennn. Takpa lah.. Better late than never gitohhhh.

Macam biasa.. New year resolutions every year nak kurus.. Tapi tak kurus2... Mungkin kena puasa direct setahun baru nampak hasilnya kot? 🤣🤣🤣

Target tahun ni nak jadi better me, better daughter, better wife, and a better mom. Semua nak better dari before.

In order to have a better life... 

I should be less.... 

And more.... 

Malas nak set target yang besar-besar macam nak melancong ke mana-mana ka. Doa ja lah rezeki murah... Jalan terus.

Korang macam mana pulak new year resolutions untuk tahun ni? Walaupuj dha basi.. Aku tetap nak tanya... Ada ka macam aku ni tiap-tiap tahun impian nak kurus tapi tak kurus2 lagi? 😂😂😂

You Might Also Like

18 comments

  1. impian nak kurus tu dah move on haha..nak berubah menjadi lebih baik, lebih ke arah muslimah yang diberkati olehNYA..nak dikelilingi oleh positif vibes, elak buat dosa, gembirakan keluarga ayah ibu, mendoakan kebaikan orang lain, redha dengan ujian allah dan banyak lagi yang ke arah dekat pada Allah..insyallah sama2 kita berdoa untuk kebaikan bersama amin

    ReplyDelete
  2. New year resolution saya juga nak kurus . nak kurang 10kg. Ha 🤣 tapi saya rasa susah lar.

    ReplyDelete
  3. New year reso akak dah tentu- tentu nak sihat..nak lepas bebas dari hypertension ni which is agak mustahil kan..kalau boleh x nak dah makan ubat..pun x boleh gak kan..pas tu lepas PT3 nanti nak bawak Dania pi jalan- jalan Jakarta dan Langkawi..berdua je

    ReplyDelete
  4. great to hv new year resolution like this.. make sure we achieve it at the end of the year.. inspiring!

    ReplyDelete
  5. Haha...every new year i make resolutions but never achieve them too. This year i am very determined to achieve it.

    ReplyDelete
  6. i love all the LESS things, I pun patut start my azam... yes MOre eating great food now i just had kurma hahaha.. tapi anak anak I still stick with oat bread and nutella mak macam I kena rajin masak lah heheheh.. apa pun tahun ni azam baru nak hapuskan semua hutang sebab nak bebas dari hutang je ni heeeeee good luck to do the MORE things ya !

    ReplyDelete
  7. jangan malas set target besar2... the more you write it down.. the more you look at your goal and the more you believe, Insyallah mmg akan capai.... i've done it before and law of attraction really works..

    ReplyDelete
  8. Kita punya new year resolutions tulis dalam buku je. Nak bagitau orang takut semua tak tercapai plak nanti hahhahah. Jadi angan-angan jela kan. Tapi in shaa Allah, setakat 2 minggu ni tiap hari belek resolutions huhu.

    ReplyDelete
  9. Alamak new year resolution kite mcm sama je nk kurus. Tpi x buat pun. Malas betul nk berjogging . hahaha. Tak pe we still have another 11 months to fulfill this resolution! Lol

    ReplyDelete
  10. Sis pasti impian ramai orang nak kurus tapi tak kurus-kurus gak..hehehe. Sis lagi lah..bertambah naik gebu gebaz lagi adalah..hehehe. Tak apa, kita pasang impian untuk tahun depan pulak..:D

    ReplyDelete
  11. semoga kita semua menjadi lebih baik di tahun baru ini dan dikurniakan lebih banyak lagi rezeki. cuba tunaikan azam2 lama yg tak tertunai lagi dan cuba utk tunaikan azam baru juga. new year resolution kita berbeza lah kak Alia. sy nak berisi dari dulu lagi tp tak tertunai-tunai. hahaha

    ReplyDelete
  12. hahaha resolutions need to go together with a detailed plan, like those SMART, otherwise it would be hard to achieve. haha but one thing you are right, do more, talk less. haha anyway all the best!

    ReplyDelete
  13. Kita pun wak tiap2 tahun impian nak kurus hahahha. Tapi kekdahnya gitula tahapnya masih kekal di posisinbdn yg sama. Tp kita chill jer janji sihat dan happy

    ReplyDelete
  14. Hahhaha jom jom jom kite kurus sesame. Duk breastfeeding ni asyik makan non stop. Badan pun dah naik

    ReplyDelete
  15. setiap orang lain targetnya.. ada yang tak letak target langsung sebab takut tak dapat nak tunaikan.. hehe

    ReplyDelete
  16. ada satu azam je setiap tahun..sma je..selagi tak selesai tu la azam dia..hahahha...kalau dah selesai baru masuk azam lain..hehehhee..harap2 selesai la

    ReplyDelete
  17. Selagi January masih ada kira tahun baru lah kan .Mesti lah ada azam baru kan. Setiap org warming up dgn azam.

    ReplyDelete
  18. BC tiap2 tahun pasang azam nk gemok...tp tiap2 tahun gagal...10tahun dulu n skrg sama xde beza...BMI pn under weight...

    ReplyDelete