Food Review : 96 Teko Perda, Penang

8:31 AM

Kali ni nak cerita satu lagi port makan dekat Penang ni. Tapi ni area seberang la ya bukan pulau. Ala2 kafe hipstur jugak.

Biasa kalau tak tau nak masak apa and baloq liat... Aku akan ajak husband aku makan dekat luaq. So kebetulan memang dari hari tu nak try sini tapi dia tutup pulak time tu kan. 

So masa kami nak makan luar tu kebetulan kedai ni bukak... So apa lagi.. Moh la kita try.. Sedap ke idokkk. 

Jom la tengok apa yang patut. 

Sedap nampak red velvet ni😍


Teringin nak rasa scones dia tu. Next timr boleh cuba la

Environment. 

Main course

Sandwiches dia banyak choice. I lioke. 

Waitin for d food. 

Seronok la dapat choc cake kan

Mine. Chicken cordon bleu. Sedap jugak

Husband sandwich. Boleh pilih roti nak macam mana. Ada banyak choices. Dia pilih croissant sebab bini dia suka croissant. Sedap lembut ja croissant dia tu. 

Aglio olio pasta. Sedap but a but oily. Other than dat sedap dah. 

Ordered pizza for Adriana but end up dia tak makan sebab pizza ni pedas for her. 

Next time kalau makan kat sini lagi nak try menu lain pulak. And for sure nk try coffee dia. Nampak macam best ja. 

Oklah.. Hampa yang tak tau nak lepak mana boleh la try pi makan dekat sini na. 

96 Teko

Prominence, G-11, 

Condominium, 

Bandar Baru Perda, 14000 Bukit Mertajam, Penang

You Might Also Like

21 comments

  1. Eh kat Perda je. Dekat dah ni boleh la nak try. Nampak mcm sedap je pasta dia. Harga pun nampak affordable la jugak. Takde la mahal sgt eh. Nanti nak ajak husband try la hehe

    ReplyDelete
  2. banyak betul cafe-cafe hispter di utara ni ek, kalau ada kesempatan memang kak lily nak jugak buat cafe hopping di Penang ni, seronok tengok menu-menu makanannyalah sedap -sedap belaka

    ReplyDelete
  3. sedapnya nampak kek dia.nanti hantar adik dekat uitm penang nak singgah sini la

    ReplyDelete
  4. Sedapnya. Kenapa ramai review food dekat penang ni? Jeles tau sbb thn lps pergi penang juga tp tk sempat nak explore tmpt² sedap ntk makan. Pergi sehari je waktu tu. Next time kena pergi ni. Sandwich dan pizza dia kemain wow lagi!

    ReplyDelete
  5. Wahh nampak sedap semua makana yang ditunjukkan. harapnya rasa pun sesedap rupalah.

    Dekorasi kafe pun nampak macam kafe hipster je ni. Memang sesuai la kalau nak bergambar

    ReplyDelete
  6. Nasib akak tengah pantang menjaga pemakanan lagi..sekarang kena banyak amik menu ikan je..well makanan tu semua nampak sedap dan harga pun sangat- sangat berpatutan..bukan main happy lagi si Adriana tu dapat kek choc ye..

    ReplyDelete
  7. Pergh menu menu dia semua menggugat deria rasa kot. Especially dessert dia. Environtment pun selesa dan bersih. Cordon bleu ke nama menu tu kak?

    ReplyDelete
  8. Amboiiii entry dia ..awal awal dok tepek gambaq red velvet .Bikin air liur leleh ja oii .. Lama dah tak datang Penang. Banyak juga tempat menarik di Penang yang Mimi kena datang dan rasa semua makanan yang disediakan .Nampak sedap sedap belaka

    ReplyDelete
  9. canti jugak setup kedai ni yer... red velvet nampak mengancam... kadang2 hipsturr cafe nih rupa jer cantik but food out... so yang ini kira okaylah yer..

    ReplyDelete
  10. geram plak tengok red velvet cupcake tu.hehe.. ena memang suka cafe hipster sebab utama nak amek gambar. haha. yang penting menu kena sedap. barulah suai dengan cafe. kadang indah kabar dari rupa.

    ReplyDelete
  11. That red velvet cake looks amazing, now I'm wondering if it's moist, I'll be heading over to Penang shortly, think I'll drop by and grab one myself if I have the time.

    ReplyDelete
  12. Cantik tempat ni..tengok makanan dia pun not bad. Kalau dekat memang sis dah terjah dah ni..terlioq tengok chicken tu, sangat2 menyelerakan.yum yum

    ReplyDelete
  13. Uniknya nama kedai. Hehe. Tapi dekorasi dan susun atur kedai macam menarik. Menunya pun mesti best kan?

    ReplyDelete
  14. The spread of food looks amazing. The red velvet cakes remind me of Christmas. :) It is really a great place for family to hangout and enjoy good food.

    ReplyDelete
  15. Sedapnya makanan-makanan kat sini. Ni lagi satu kena letak dalam bucket list. Kalau ke sana, nak singgah try la nanti. Chicken golden bleu tu nampak mengancam sungguh. Yummeh

    ReplyDelete
  16. i teruja tengok cupkek velvet tu nampak so yummeh seriouslah rm5 je la tu hee! dekorasi pun ringkas dan nampak selesa... rasa nak bawa husband and kids pergi sini tetiba tau

    ReplyDelete
  17. oh i never been there! the name sounds a bit special! haha but food looks good and place looks comfy too!

    How to deal with markets ups and downs?

    ReplyDelete
  18. Allahu sedap2nya tengok makanan ni hahah kak min sejenis suka makan tgk makanan pun dah puas ati

    ReplyDelete
  19. Pergjhhh ritu pasal penang, ni kat Perda lak. Dulu masa belajar dekat Politenik Seberang Perak takdak lagi pun Kedai makan ni. Rindu aihhhhh nak jenjalan kat Perda.

    ReplyDelete
  20. Perghhhhh.... Red velvet dia menggoda sungguh nafsu kita yang ber usaha tuk diet ni. Huwaaaaaa.... Tetiba rasa nak pi cari kejap lagi. Save bookmark dulu cafe hipstur ni. Thanks sharing

    ReplyDelete
  21. Makanan kat cafe ni buat sy air liur terliuh ni, banyak "ingredients" dan nampak sedaaappppnya. Lapar dah...

    ReplyDelete