Christmas Eve Countdown Buffet at The Wembley Hotel Penang

8:00 AM

Hai hampa..pejam celik pejam celik dah cuti sekolah kan. Sat ja da nak masuk bulan 12. Ya Allah sat ja rasa kan. Macam baru ja masuk 2018. Then tetiba here we go dah masuk hujung tahun. Pfttt. Tapi takpa...as long as masa masa yang berlalu kita isi dengan menda-menda berfaedah dengan yang tersayang kira ok lah kan.
So what's your planning for this whole end year holidays? I bet some of us will take this oppurtunity to refresh and retreat themselves before starting the whole new year at 2019 right? If you happen to come to Penang somewhere around Christmas, I would like to suggest you guys to try a Christmas Buffet from The Wembley St Giles Premier Hotel in Penang.
Untuk memeriahkan countdown to Christmas, The Wembley St Giles Premier Hotel telah menyediakan "international cuisine". With the theme of Mystical White Wonderland, there are lavish buffet sprrad at the Wembley's Cafe with Roast Turket with Sage, Giblet Gravy, Roasted Chestnut etc. Can you imagine how delicious are the buffet spread. Ok lah tak nak cakap banyak, jom la aku jamu mata korang dengan buffet spread yang best gila dekat sini ok.

Untuk menyemarakkan perayaan Christmas, Christmas carollers of The Boy's Brigade akan menyayikan lagu-lagu sempena perayaan Christmas di lobi hotel dan di Wembley's Cafe bermula dari pukul 7.30 malam.
Berikut harga bagi Chritmas Buffet mengikut hari dan tema:

White Neverland Christmas Buffet Dinner
23 December 2018 (Sunday)
6.30pm - 9.45pm
RM117 nett (Adult)
RM58 nett (Child)
RM82 nett (Senior Citizen)

Mystical White Wonderland Eve Dinner
24 December 2018 (Monday)
6.30pm - 9.45pm
RM140 nett (Adult)
RM70 nett (Child)

Christmas Day Buffet Lunch
25 December 2018 (Tuesday)
12.00pm - 3pm
RM67 nett (Adult)
RM33 nett (Child)
RM47 nett (Senior Citizen)

Christmas Day Buffet Dinner
25 December 2018 (Tuesday)
6.30pm - 9.45pm
RM117 nett (Adult)
RM58 nett (Child)
RM82 nett (Senior Citizen)


Antara signature dishes yang ditawarkan di Wembley's Cafe adalah Slipper Lobster, Snow Crab Leg, Roasted Turkey with Cranberry  Sauce and Glazed Sweet Potatoes, Brussel Sprouts, Pecan Pie, Sashimi , Meringue Tart etc.
Ok lah apa pun tak mau cakap banyak-banyak, jom jamu mata hampa tengok hidangan-hidangan yang disediakan di Wembley's Cafe ni.

Rasa macam Mystical sangat dengan lampu-lampu ni kan.

Serius sebab banyak sangat hidangan rasa rambang mata tak tau nak makan yang mana satu. Hahahah.
Look at all those wonderful desserts. Ah sedapnya uolls.










Colorful right? Cant decide which one to choose.


Siakap tu sedap kot! Ahh semua sedap la.


Terliur tengok  cheesey mussels tu. Sedap nya.




Meatball la kepah la lamb la salmon la. Banyak choice kot.


Sedap! My fav especially those smoked duck!


Varieties of sushi!


Moi fav sashimi. I ate the tuna and salmon like nobody business ok.


My husband favourite, idako!


The sate taste so good!

Mai tengok apa aku amik untuk suami and anak-anak.


Lots of sahimis and oysters for me and my husband. Love food we call this😍😍😍


My favourite, the cheesy mussel. Sedap kot.


Took this idako for my husband.

Here come the best part, save d best for the last. The dessert part. Yahuuu





I personally dont really like macaron sebab terlalu manis. But HELLOOOOO, macaron dekat sini sedap kot and tak manis sangat. The filling also good. Sedap gila kot. I can eat more than 2 kot. Kalau tak separuh pun payah nak habis.
Banyak kan makan. Semua sedap-sedap. Aiyooo payah nak diet macam ni sebab buffet sedap-sedap kan.


Thank you Wembley for inviting me.
Korang yang tak tau nak wat apa cuti time Christmas nanti boleh la try buffet dekat sini ya. Aku dengan suami aku memang jenis food hunting kalau time-time festive season ni. Time makan ni la kita create memories tau dengan yang tersayang Tapi hampa jangan lupa book tau.

St Giles Wembley Hotel Penang
183, Jalan Magazine, George Town, 10300 George Town, Pulau Pinang

For reservation, call 04-259 8123
Email wcafe.swpg@stgiles-hotels.com

You Might Also Like

10 comments

  1. Adoiii ngences je lah tengok entri ni. Sooo banyak japanese food. Geram je tengok sushi dengan sashimi yang nampak sangat fresh. Berbaloi-baloi ^_^

    ReplyDelete
  2. nampak sedapnya kesemua menu-menu ni ek, tergoda dibuatnya tau. hauhauahuah

    ReplyDelete
  3. waa bestnyaa dpt pergi try christmas buffet mcm tuu! aduduu geram betul tengok segala mknn yg ada dan deco kat sana tu, cantik2 belaka dan meriah happy betul tgk haha! ni klau dekat confirm rasa nk serbu terus ni nnt tp jauh pulak kat penang nuu heheh 😁

    ReplyDelete
  4. Wah macam2 hidangan ditawarkan sempena krismas. Meriah betul. Paling suka dengan dessert dia semua sedap dan menyelerakan

    ReplyDelete
  5. Wah, buffet krismas pun ada sushi. syok yer alia dapat invitation buffet krismas! Cantik la deco makanan dan cafe kat hotel ni. Trip ke penang next month boleh la singgah sini.

    ReplyDelete
  6. My god semua menunya best-best belaka. Kalau macam ni punya menu memang rugi sangat la sape plan nak diet tu hehe.Festive season memang best layan makan dan jalan-jalan wei :)

    ReplyDelete
  7. Wohooo bestnya menu2 dia, terus lapar la nampak mknn tu

    ReplyDelete
  8. Wow what a feast!! Lobster, snow crab leg, sushi, sashimi, cheese mussels! The price is not bad considering the variety and quality of food they serve there

    ReplyDelete
  9. muhibbah betul menu2 yg ada kat situ ...dari western hingga ke tradisional ...menarik sangat , at least pengunjung lain dapat rasa pelbagai variaty makanan walaupun tak celeb christmas .....buffet terbaik, nanti boleh try

    ReplyDelete
  10. ya ampun, dia punya dessert memang best laaa. kalau bawak family datang sini pon okay. boleh makan sampai kenyang. hehehe harga pon not bad hehe

    ReplyDelete