Althea Petal Velvet Sunaway

5:47 PM

Haiiii hampaa semua. Pejam celik pejam celik dah tengah bulan 11 kan...pastu bulan 12...pastu dah nak masuk 2019. Wah cepatnya masa berlalu kan. So dah plan ke mana-mana ka cuti bulan 12 nanti. Biasanya kalau orang yang bkerja tu bulan 12 tu selalunya time kena clear leave kan takut dah tak boleh carry foward ke depan. Hahahha. Tak kurang jugak yang takdak leave macam aku dulu-dulu tetap jugak amik unpaid leave untuk retreat diri hujung-hujung tahun sebelum nak start all over the whole new year kan. Hahhaha. Kemain sangat.

So korang da plan ka nak bercuti ke mana? Aku bercuti dekat-dekat ja awal bulan 12 nanti. Tapi tempat aku nak pi ni dah pernah share dah kat blog sebelum-sebelum ni. Tempatnya panas terik..tepi pantai yang indah. So seharusnya sun bathing is the must gitu. Tapi tu la bila cakap pasal sun bathing nanti ramai orang takut burn. 

Aku ok ja sebab aku tak risau sangat pasal sun burn ka apa sebab aku awal-awal lagi dah ada precaution and prevention "tool" gitu haa. Tak lain tak bukan, dengan the new ALTHEA PETAL VELVET SUNAWAY ni...aku dah tak perlu risau muka terbakar and merah ok.

Credit to Althea

Sebab Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah SPF50, PA+++ . So there is no reason for me to hide from the sun. Afterall tak guna kalau pi bercuti tepi pantai tapi takleh menikmati pemandangan cantik tepi pantai kan.

Looks cute in thia cute pouch rite?

Antara sebab kenapa aku suka Althea Petal Velvet Sunaway ni sebabnya, BAU dia. Bau dia bau bunga damask rose kot. Serius WANGI! selalukan bau sunblock ni kan satu macam punya busuk. Which i totally hate it! Tapi dengan Althea Petal Velvet Sunaway ni aku suka sangat bau dia. Ahhh tak sabarnya nak tempek banyak-banyak nanti. 

Bau bunga rose damask! Sapa tak suka kan!

Another best part is produk ni mempunyai hyaluronic acid yang mampu menghalang dehydration pada kulit kita. Ehhh mesti la suka kan. Dah terdedah dengan cahaya terik pun kulit tak kering and rentung. Best ke tak best tu? Selain dari tu dalam formulation produk ni ada gak letak geranium oil to give a radiant boost to our skin dan juga untuk heal acne! Ahh gila combo terbaik ni. 

Credit to Althea.


Selalu biasanya kalau kita pakai sunblock kan..kita akan notice our skin akan appear macam white-ish layer gitu kan. But dengan Althea Petal Velvet Sunaway ni takdak tau. Sebabnya Althea ni takguna chemical based UV filter sebab tu la takdak white-ish coating layering dekat our skin gitu. Ni pun antara sebab kenapa aku pilih Althea Petal Velvet Sunaway ni. 

Credit to Althea. This one selalu terjadi kan kalau pakai another brand of sunscreen/ sunblock.

Mari kita test dekat skin aku sendiri.

Taraaa. No white-ish appearance kan. 


And kalau hampa nak tau, Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah poduk dari Althea sendiri dan dihasilkan di Korea. Well Korean cosmetics and skincare ni harap maklum dah kan the whole world da recognised their expertise in these two. 

So kalau hampa-hampa nak beli Althea Petal Velvet Sunaway ni hampa jangan lupa dapatkan di Althea. Harga dia cuma RM43, tapu lani depa tengah buat offer in SET beli Petal Velvet Sunaway ni dengan Petal Velvet Powder cuma RM53.10 ok. Kalau tak Petal Velvet Sunaway ni saja dah RM43, Petal Velvet Powder pulak RM16/RM17. Dah boleh jimat dekat situ.

And dont worry Althea tengah baik hati buat free shipping untuk semua product dari Althea Exclusive. Jangan lupa guna code PBSHIP.

And untuk Petal Velvet Powder tu korang boleh pilih nak yang mana 1. Ada 3 jenis yang berbeza tau. 

From left to right: warm beige | pink lavender | transculent.

1. Petal Velvet Powder - Transculent / RM16

2. Petal Velvet Powder - Warm Beige / RM16

3. Petal Velvet Powder - Pink Lavender ( Limited Edition) /RM17


The colors.

The finishing after applying to skin.

Benefits of using Althea Petal Velvet Powder are: 

Credit to Althea.


So hampa cepat-cepat la dapatkan Althea most wanted products ni tau, Petal Velvet Sunaway and Powder. Boleh dapatkan di:


 Althea Website 


And hampa jangan lupa download apps Althea dekat Playstore for Adroid user untuk ios user hampa pun boleh download jugak ok. Tapi sory aku lupa ios panggil apa. Kahkah. Orang xpernah ios gini la dia. 

 


You Might Also Like

13 comments

  1. TB pun suka Petal Velvet Sunaway tu.. sebab ia meresap dalam kulit .. so takde tinggalkan kesan melekit kat wajah.. tapi TB suka bagi betul-betul kering dulu pastu baru letak bedak kat muka.. baru kemas dan rata je bedak tu

    ReplyDelete
  2. bf sha suka yang ini! sebelum ni ada bagi dia sunblock kan, pastu pakai jadi kelabu kahkahkah mmg idok le dia nak pakai dah, bila pakai yang ni dia suka sebab ringan dan tak kelabu hihi

    ReplyDelete
  3. Kita pun dah pakai sunscreen Petal Velvet Sunaway. Best sangat sebab tekstur dia lembut dan ringan. Paling penting tak nampak macam pakai sunscreen pun.

    ReplyDelete
  4. Murah kan powder die tu. Saya memang suka jenis bedak macam ni. Rasa lebih ringan dan halus kalau tepek dekat bedak. Nak nak lagi dalam cuaca panas dekat malaysia ni.

    ReplyDelete
  5. comelnya tangan kak alia macam babyyyy.... i suka sebab bukan je bahan berkualiti tapi packaging comel harga pun sangat affordable habis !

    ReplyDelete
  6. suka betul laa tgk packaging Sunaway Petal Velvet ni, simple yet sweet je nampak hehe. product ni pon nmpk mcm best jugak ek, siap ada dgn powder etc lagi tu mmg nice laa satu set hehe

    ReplyDelete
  7. Bagus la bila pakai takde effect ala ala putih semacam tu. Suka yang natural ajer. Nak try cari la produk ni. Nampak menarik.

    ReplyDelete
  8. yeah I love this range to use too. Easy and suitable for my skin too. I like online shopping at Althea, so easy with Internet access now.

    ReplyDelete
  9. Product ni memang best, saya suka anak dara saya pon suka...produk best x melekit semua teruja nak cantik macam orang korea. he he he

    ReplyDelete
  10. Memang jatuh cinta betul dengan sunscreen althea nie. Tak bercapuk dan nmpk sekata dgn kulit. Xsukalah kalau guna sunscreen then kulit jd ada lapisan putih. Rasa kelakar sgt. Nanti nk beli lah satu produk althea nie

    ReplyDelete
  11. Kita suka gila tekstur loose powder dia.. Sunaway dia pon best guna... Xde white cast pon lps guna... Dah guna hampir sebulan ni, berbaloi la... Sesuai dgn skin ..

    ReplyDelete
  12. I just got mine today and I can't wait to try it out. I hope the texture of the sunscreen is not too sticky thou.

    ReplyDelete
  13. Ramai2 kawan bercerita tentang sunscreen althea ni. Suka sangat tengok packaging dia, warna tu suka sangat.

    ReplyDelete