Althea Milk Peel Cream Mask Review

10:42 AM

Haluuu pulissss... Ehhh halu hampa2 semua. Nak tanya... Ada yang suka pakai mask tak kat sini? Pernah tak pakai mask berasaskan susu? Kalau tak pernah, hampa kena teruskan membaca di sini.



Untuk pengetahuan hampa semua, Althea da mengeluarkan mask depa sendiri yang bernama Althea Milk Peel Cream Mask. Mask yang berasaskan protein susu dan clay ni sangat unik kalau hampa nak tau. Paling penting kandungan AHA dan  BHA dalam tu boleh merawat kulit muka kita sekali especially dalam remove dead skin kita.
Antara salah satu sebab kenapa aku suka mask ni sebab clay yang ada dalam mask ni akan bertukar tekstur jadi macam whipped cream. Haa kagum ke tak kagum. Macam penuh whipped cream gitu after a while pakai. Ok, dan kandungan protein susu dalam mask ni membantu mengekalkan kelembapan dan memulihkan kulit kita dari dalam gitu.


Haaa sapa yang sesuai untuk pakai ni? Fyi, semua lapisan jenis kulit pun boleh pakai ya hampa semua. Selain melembabkan kulit dan membantu memulihkan kulit dari dalam, Althea Milk Peel Cream Mask ni juga boleh mengecilkan ruang pori kita. Haaa suka ka tak suka? Untuk orang yang ruang pori besar macam aku ni especially kat lart hidung tu memang kena istiqamah la ya pakai baru nak nampak kesan. Nak cantik kena rajin keyword dia gitewww.
Cara pakai pun mudah ja:
1. Basahkan muka sikit then apply Milk Peel Cream Mask ni.
2. Then urut muka and tunggu dalam 60 seconds or 1minute macam tu. Time ni texture akan berubah jadi macam bubble skit tau. Dont worry and terkejut pulak tau.
3. Then after one minute, rinse off dengan water. Taraaaa hasil dia kulit yang gebuuu.

Nak lebih ni mai tengok video kami buat pasai pakai mask ni na.





Paling suka lepas pakai ni kulit rasa moist sangat. Thumbs up Althea!

Hampa kalau nak beli jangan lupa dapatkan di www.althea.kr tau. Yang xdak apps Althea cepat-cepat download kat playstore or apple store.. Okeh!
Akhir kata... Nak cantik kena rajin. Okei baiiii

You Might Also Like

21 comments

  1. first time tengok mask lagu ni. Macam syok ja pakai

    ReplyDelete
  2. tak pernah jumpa mask yg turn to bubbles hehe

    https://messarah.blogspot.com/2018/11/cara-jimat-beli-tiket-flight-airasia.html

    ReplyDelete
  3. Love sangat.. bila dia start berbuih atas kulit.. mmg rasa geli-geli tapi best sebenarnya. Boleh membersihkan kulit sel-sel mati yg dah lama duk menempek kat muka ni.. klau habis mmg nak repeattt

    ReplyDelete
  4. Mask ni kira tarik macam tu je ke lepas pakai atau kena basuh ?

    Macam best je sebab berasaskan susu
    Sesuai utk kulit berminyak gak ni kan akak?

    ReplyDelete
  5. Best part untuk mask ni ialah part dari clay jadi buih buih lembut tu. Dah lah bau semerbak macam sabun baby. Suka sangat.

    ReplyDelete
  6. bagusnya Althea ni banyak betul produk yang dorang ada sampai tak terkira. dengar khabar produknya sememangnya bagus ya? Baguslah! heheh bila Althea nak buat produk lelaki pula ya?

    ReplyDelete
  7. Ramai kengkawan dah try produk baru dari Althea ni. Kebanyakkan bagi feedback yang positif. Kita pulak yang teruja nak guna. Hehehe
    Sebab kita tak pernah pakai mask jenis macam tu.

    ReplyDelete
  8. Comelnya mask dari Althea ni. Ingt mask cuma yang jenis topeng je. Rupanya ad jenis buih mcm ni. Boleh la nk try kan. Comel pon comel. Kecil je sng nk bawa kemana2

    ReplyDelete
  9. Tak tahu kenapa macam jadi trend bila review produk untuk kulit mesti test kat atas tapak tangan hehehehe sorry kita tak tahu sebab orang lelaki tak guna sangat produk kecantikan ini. Tapi nampak ramai yang kata produk ni bagus ok lah .....

    ReplyDelete
  10. Suka dengan tekstur peel mask nie. Foamy dan nampak creamy. Rasa mcm nak makan. Hahahhaa. First time rasanya jumpa mask dlm bentuk foamy mcm nie. Dan hasilnya pon memberangsangkan kata pengguna2. No wonderlah ramai yg beri feedback positif.

    ReplyDelete
  11. Bau best. Texture pun elok untuk kulit. Very light. Overall I love Althea Milk Peel Cream Mask too. No joke kulit cerah serta merta.

    ReplyDelete
  12. bestkan produk ni..sangat ringgan kalau pakai kat muka memang terasa lembut lepas selesai cuci muka..botol dia pun cantik...mmg rekomen saper yg nak pakai mask

    ReplyDelete
  13. ah the product packaging so cute and so sweet la. I wish to try them out too. it seems promising and It is really affordable wo.

    ReplyDelete
  14. tak pernah pakai mask bagai ni..haha..selalu dok tengok bini je pakai..nway, brand Althea ni memang femes skang ni kan..kat mana-mana ada pengguna dok citer psl brand ni

    ReplyDelete
  15. My skin is really dry lately, think I need this Milk Peel from Althea to help me moisturize my skin!

    ReplyDelete
  16. memang best pakai ni..mula2 terfikir juga macam mne kan dia keluar buih tu..memnag magic..geli2 je masa buih tu keluar..hehee..tapi lepas pakai ni muak nad jadi segar, lembut macam tu..produk althea memnag sesuai dengan kulit muka nad

    ReplyDelete
  17. Terkejut gak sebab jadi whipped cream kat muka tapi Rawlins suka gila urutan-urutan kecil yang berlaku. Nikmat je.

    ReplyDelete
  18. Kita pun ada jugak benda alah ni. Bestkan sebab dia macam rasa buih2 kat muka gitu. Hehe

    ReplyDelete
  19. Nad pun pakai jugak mask ni Alia. Ya Allah memang in love sangat! First bubble mask yang Nad pernah pakai. So excited! Lembut kulit jadinya heheh.

    ReplyDelete
  20. Mask susu ni bagus juga. Jarang ada mask yang peel off utk susu. Nanti nak cuba. Ruby memang suka kumpul stock mask. Hehe

    ReplyDelete
  21. Wah..bestnya mask mcm ni,kak belum pernah cuba mask camni...tgk video pun rasa nk tray

    ReplyDelete