Susu Fernleaf UHT terbaik dari ladang New Zealand

11:04 AM



Sebut ja susu Fernleaf UHT mesti semua kita tau kan. Tak perlu susah-susah nak google info, Fernleaf UHT ni antara well known bradn yang dah lama bertapak di Malaysia ni. Dari zaman kami kecik lagi sedar-sedar memang dah ada Fernleaf UHT ni. So tak hairanlah bila banyak kaum ibu yang prefer untuk consume Fernleaf UHT ni sebab kita memang dah percaya dengan "branding" nya.


Ada ke yang tak kenal susu Fernleaf UHT ni?


Selain terkenal kerana branding nya yang da established di dunia kira-kira 140 tahun, susu Fernleaf UHT juga kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh kita.


Susu Fernleaf UHT juga mempunyai nutrien penting seperti protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D.




Tapi tau tak korang yang susu Fernleaf UHT ni dihasilkan 100% di New Zealand, yang mana lembu-lembu tenusu dia bebas meragut rumput di padang rumput yang tanahnya subur, kadar hujan yang baik dan juga cahaya matahari yang banyak dan sekaligus menjadikannya tempat terbaik di dunia untuk menghasilkan susu. Perghhh terbayang-bayang la pulak padang rumput kat New Zealand nun jauh di sana.


Credit : Harian Metro


So apa yang special sangat dengan susu Fernleaf UHT ni? Kan dah cakap tadi, lembu-lembu tenusu dia bebas meragut rumput yang berkualiti tinggi. Ehh jangan tak tau ya, kebanyakkan lembu tenusu dibekalkan dengan pellet rumput kering pun ada tau. So yang tu paham-paham lah kan kualiti dia macam mana kan...

Dan yang paling bestnya 90%  masa lembu tenusu di ladang Fernleaf ni digunakan untuk meragut rumput secara wild and free gituuu pada hari yang cerah. Well kalau nak tau dengan full sun exposure, secara tak langsung lembu tenusu Fernleaf ni mendapat kandugan vitamin D yang lebih tinggi dan lebih sihat berbanding dengan lembu tenusu yang terkurung dalam kandang. Kalau korang nak tau, vitamin D ni penting tau untuk tulang-tulang kita selain bagus untuk kesihatan jantung, autoimun, stroke , cancer dan sebagainya.



Dihasilkan Secara Semulajadi.

 Yang paling penting sekali korang kena tahu pasal susu Fernleaf UHT ni adalah lembu tenusu Fernleaf ni dihasilkan secara semulajadi tanpa menggunakan any "milkbooster" untuk lembu tenusu Fernleaf. Amazing kan dengan rumput yang berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih, lembu tenusu Fernleaf ni happily to produce the milk naturally. Macam mak-mak menyusu la kalau heppy ja, makan makanan berkhasiat,minum cukup semua..nanti terhasil lah susu badan yang berkualiti untuk anak kan. Haa macam ni la jugak kan.


Full cream pilihan ku!


Pakar Tenusu

Dengan berbekalkan pengalaman selama 140 tahun dalam perladangan tenusu, Fernleaf tekad untuk memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringjat pengeluaran susu bermula dari A To Z (bermula dari air yang bersih, rumput segar sehingga lah ke ready stock untuk diedarkan kepada pengguna).

Pek Mudah Dibawa dan On The Go.

Susu Fernleaf UHT dihasilkan dalam tiga perisa iaitu, full cream, low fat dan juga chocolate. Selain itu, terdapat dua saiz berbeza iaitu 1Liter dan 200ml. Untuk yang On The Go, sesuai la nak beli yang 200ml tu kan.


Credit to Dewimalaysia


Pilihan Saya dan Keluarga!

Aku ni ada satu perangai bila sebut ja pasal susu ni kan akan jadi telan ailio sebab duk terliur terbayang-bayang kesedapan Susu Fernleaf UHT ni lalu kat tekak especially yang full cream tu. Adudu. Sedapnya!


Have u tried drink up ur Fernleaf UHT milk the way i do?



Untuk anak-anak, dah tentu susu pilihan depa dua orang tu adalah susu coklat. Bebudak dengan coklat macam kan semut dapat gula.  Tak cukup satu kotal 200ml tu ok! Nasib harga susu Fernleaf UHT ni mampu milik.


Her choice definitely this chocolate milk by Fernleaf!


Untuk hampa yang nak tau info lanjut pasal susu Fernleaf UHT ni boleh la rujuk di sini;

Website:

http://www.greatness.my/en/home


Facebook:

https://www.facebook.com/fernleafmalaysia/



You Might Also Like

18 comments

  1. Sedap Kan! Sy mmg fall in love bila trust minum Susu fernleaf ni.terbaik!!

    ReplyDelete
  2. Saya mmg suka susu Fernleaf. Suka minum sarapan pagi dengan careal. Susu fernleaf ni pun bagus untuk badan kita. huhuhu

    ReplyDelete
  3. Memang susu pilihan sis sekeluarga ni. Rasa dia tu yang sis suka..lemak berkrim gitu. Anak sis pulak suka coklat so memang kena ada perisa coklat juga kat rumah..kenkadang sis cilok gak dia punya..hahaha

    ReplyDelete
  4. Anak akak ajar akak buay eskrem..dia bekukan beberapa kotak..then esok tranfer dlm mangkuk or cawan...eh..eh...sedap gak la..susu choc fernleaf mmg best

    ReplyDelete
  5. Susu Uht fernleaf.. Mmmmmmmmmm sedappp!!
    Serius, ingatkan susu dia rasa tak best. Rupanya bila dah minum sekotak nak lagi. Hehe

    ReplyDelete
  6. Memang terbaik susu fernleaf uht nie. Saya paling suka flavor cokelat. Seriously sedap. Mesti kne sentiasa ada stok kt rumah nie

    ReplyDelete
  7. Tu laselama ni tau minum je, tak tau dia 100% susu lembu..hehee..ni dah tau memang akan minum susu ni jela..takde bahan campuran lain..memang terbaik

    ReplyDelete
  8. I baru borong 6 pek semalam susu fernleaf UHT ni sebab ANAK i suka gila rasa fresh milk ni walaupun ber UHT... SEBAB sedap tetap rasa macam baru keluar dari nenen lembu MOOOOOO. memang rekomen lah untuk semua orang lagi pun banyak khasiat juga susu ni ehehhee

    ReplyDelete
  9. Haaa...ramai dah yg minum susu fernleaf,kak dari dulu lg minum susu fernleaf,skrg dah fernleaf UHT sng sikit nk minum

    ReplyDelete
  10. Susu Fernleaf memang pilihan keluarga dari lia baby sampai dewasa ni. Sekarang suka sangta dengan susu UHT dari Fernleaf. Perisa coklat my current favorite.

    ReplyDelete
  11. Amboi, macam roller coaster dah straw tu ehhh. Harap si peminum tak pening la hahah. Susu Fernleaf susu oversea gituuu.

    ReplyDelete
  12. kte paling suka susu coklat tu..best. hehe..apa pun good luck..

    ReplyDelete
  13. I can't live without susu milk and I'm glad Fernleaf is packed with benefits can't wait to switch to this and.try it out.

    ReplyDelete
  14. Best susu fernleaft ni. Saya sendiri pun suka. Memang bagus produk tenusu dr new zealand

    ReplyDelete
  15. Bella suka susu chocolate Fernleaf ni. Low Fat nya pulak 2nd best, especially sbb sekarang ni kena makan dan minum benda2 yang kurang gula dan fat. Hehe.. Good luck on the contest ya!

    ReplyDelete
  16. ray rasanya x pernah try susu fernleaf bcuz i've always been a fan of dutchlady. i do wanna try fernleaf pulak

    ReplyDelete
  17. sedap susu ni! tiap hari pi cari kat kedai tapi takjumpa jumnpa :3

    ReplyDelete