Hi Tea di Winter Warmers Queensbay

9:09 PM

Kalau dekat Penang ni tak la banyak sangat mall. Selalunya time weekend kami akan masuk ke island untuk jalan-jalan belah sana. So boleh atur la mall mana. Selalunya yang jadi port Gurney Plaza or Gurney Paragon. Queensbay ni ok la. Tapi kadang-kadang sesak and maybe sebab masa aku bujang dulu and masa aku duk kat pulau dulu jarak rumah aku dengan Queensbay ni sejengkal ja. Balik keja lepas Queensbay..weekend lepak Queensbay so bila dah kawen aku jarang lepak sini. Tapi sekali sekala masuk sini best jugak sebab ada Jusco n etc kan.

Tapi Winter Warmers dekat sini aku tak pernah masuk lepak lagi. Kalau kat Autocity dengan Gurney Plaza tu selalu la kan. Yang ni pun masuk lepas pusing-pusing kami anak beranak kat Queensbay ni lalu dekat wing yang jarang lalu tu so kami decide la nak bawak budak-budak for hi tea. Ecehhh..hi tea gitu.
Dah puas pusing kan...Toys R Us pun da dapat da apa yang nak. So bagi la mama n papa pun nak menikmati hi tea dengan anak-anak.
To be frank aku tak pernah try lagi hi tea kat sini. Selalunya kalau lepak Winter Warmers kami akan makan meal yang berat-berat ja. Haa kali ni nak try pencuci-pencuci mulut dia pulak.
Sementara nak tunggu semua sampai  kan..mula la da start buat perangai kan...mau tak mau terpaksa la keluarkan apa yang mama beli kat depa kat Toys R Us.


Apa tengok-tengok? Nak ajak gaduh la tu suruh bukak playdoh set yang beli tu kan.


Ni beli untuk si adik.


Ni untuk si kakak. Beli yang kecik-kecik sudah. Tak kuasa nal beli yang besar-besar.




Si kakak nak kek..so mama pilih la cheese cake roses. Sedap wei! Bau n rasa roses!


Waffle apa ntah. Si papa order satu set denamgan air, jimat banyak.


Feeling feeling British you alls. Minum tehhhh dengan dessert. Kau ada?


Scones of course la aku yang order sebab aku suka scones. Not bad!


Terbaik la semua dessert dekat sini. Memang thumbs up lah.


Decoration pun cun. Cosy ja kat dalam ni.


Cun kan. So me kot.
Total untuk semua yang kami makan ni rasanya tak sampai RM50..which bagi aku ok la not bad at all. Semua pun rasa sedap. Tempat pun nice n cosy and not so crowded.
So orang-orang Penang yang suka makan dessert boleh la try lepak Winter Warmers ni sama ada kat Autocity, Queensbay or Gurney Plaza. Serius dessert depa sedap-sedap kot. And of course la they have great range of teas too.

You Might Also Like

19 comments

  1. wah hitea dia..hehehe..best hujung minggu jalan-jalan kan..amik masa dengan keluarga..tengok kek dengan waffle tu , terus rasa nak pergi cari nanti..hahhaa..pastu buat air teh dekat rumah..hehehe..

    ReplyDelete
  2. Syok nya relax hi-tea di queensbay.. looks like it's a great environment to hv hi-tea and the food looks delicious!

    ReplyDelete
  3. Bestnya tempat hi-twa ni yang penting cozy dan menarik jadi seronok la nak ber hi-tea dengan family kan

    ReplyDelete
  4. Nampak selesa je tempat ni nak ber Hi Tea dgn family. Kek ros pun ada...saya pernah merasa kek yg ada bunga ros tu. Bunga ros tu boleh dimakan jugak....

    ReplyDelete
  5. tudiaaaa...environment menarik..cozy je...sejuk je tengok kaler2 pastel..best la..nampak sedap semua makanan tu..terus akak teringin

    ReplyDelete
  6. nampak cozy je. kalau tau awal aritu leh pergi dah hrmmm thank you sebab suggest!

    ReplyDelete
  7. wah...cantiknya hidangan tu...nak makan pun sayang kan..sejuk je mata tengok warna kat cafe ni..harga pun murah...berbaloi sangat ni..

    ReplyDelete
  8. wow. hi tea mcm kat cameron highlands lah, alia.
    dgn ciskek nyer... english tea nyer... stroberi jer aida x nampak atas meja hi hi hi hi...
    sesekali gini, memang marveles.
    dessert time :)

    ReplyDelete
  9. Sedapnya hightea tu hehehe lama tak makan macam ni sambil borak-borak dan santai-santai hehehe bestnya seronok rasa kalau dapat pergi tempat macam ni bila lagi sapa nak ajak yer...

    ReplyDelete
  10. Sesekali ber hi tea gan keluarga kat luar best jugak kan. Asyik makan cekodok kat umah sesekali nak gak makan kek2 sedap cam ni..hehehe.

    ReplyDelete
  11. Nice. The cakes look yummy. Is this place available around klang valley or its in penang only?

    ReplyDelete
  12. Winter warmer memang port lepak gak kat Penang .Dah pernah gi cawangan qbay mall n Gurney plaza . Autocity xpernah lagi. Makan kat snaa memang best n sedap .Banyak pilihan .

    ReplyDelete
  13. Whoaa...kek tu nampk sedap. Emi jarang la nak hi tea bagai ni, hehe. Sesekali hi tea dengan family syok jugak.

    ReplyDelete
  14. wow hi tea ni nampak esklusif dan ada kelas gitu..seronok bila dapat bawa anak2...minum2 sambil borak..tengok kek tu tempting giler....ni tiba2 teringin nak berhi-tea hehe

    ReplyDelete
  15. amboinya ber hi0tea yer. curlassss kak Alia !! Hi-tea nie sy suka kalau free je. kalau nak pergi sendiri, alamak tak kenyang lah pulak. hahahhaa. btw, cantik pulak teko tu. rasa macam nak ada satu

    ReplyDelete
  16. Benda pertama yang nampak teko dia.. Cantikkkk. Mana nak cari set teko macam tu ekk..hehe. Btw makanan dia pun nampak menarik esp waffle tu. berbaloi rasanya sebab sekali dengan air kan.

    ReplyDelete
  17. Rasanya AM dah lama xsinggah ke Queenbay bila blk kg.. menu tue mmg tertarik n nampak sedap.. nnti AM blk kg, AM nak singgah dgn anak2 bawa diaorg mkn dessert

    ReplyDelete
  18. Nampak menarik! hehehe. Syaza plan nak pergi Penang bulan 3 tahun depan. Niatnya nak pergi foodhunting. Kih3. Boleh cuba ni. Thanks for sharing!

    Meh visit blog Syaza
    JOM JANA DUIT DENGAN ADHANCE (Klik Di SINI)

    ReplyDelete