SEEngapore for a roaring good time!

10:02 PM

Hai hampa....
Tengah watpa tu? Tengah planning nak jalan-jalan hujung tahun ni ke? Or plan nak bawak anak-anak ke mana-mana masa cuti hujung tahun nanti? Apa kata korang terjah ke Singapore. Sebenarnya dalam banyak-banyak neighbourhood country, Singapore adalah antara negara yang aku tak pernah sampai lagi. Hukhuk.
Teringin jugak tapi harus lah plan betul-betul kan nak ke mana kalau di Singapore. Kalau hampa nak tau banyak gila attraction dekat Singapore sekarang ni....sebab tu la orang kata SEEING is BELIEVING...SEEngapore,for a roaring good time gitu haaa.
Jom tengok tempat-tempat menarik yang hampa harus terjah kalau ke Singapore...
1. Universal Studio Singapore


Pretty sure this is among the top list must visit in Singapore kan....aku pun kalau ke Singapore nanti memang 1st spot is here. Well biasa lah, tak Singapore la kalau tak ke Universal Studio nya kan.
2. Marina Bay Sands


Fuh..pernah tengok dekat Discovery Channel untuk pembinaan Marina Bay Sands ni betul-betul kagum dengan cara kerja dan technology yang diorang pakai untuk dirikan Mega Building macam ni. Macam-macam cabaran antaranya kawasan pembinaan yang berselut dan sebagainya. And of course kalau aku pi, ni antara dalam bucket list di sana. Marina Bays Sands ni terdiri daripada resort dan pusat membeli-belah dengan terusan mengalir melaluinya. Selain daripada itu, terdapat jugak Artscience Museum dan Marina Bay Sands Skypark dan terdapat infinity pool di Marina Bay Sands Skypark di mana hanya tetamu hotel sahaja dibenarkan untuk mandi dan menikmati pemandangan seluruh Singapore dari atas ini.
3. Gardens By The Bay


Kalau sekali tengok mesti akan teringat pada cerita Avatar! This is what this gardens remind me to. Selain daripada tumbuhan yang menarik dan menyegarkan, terdapat juga air terjun yang tersembunyi di dalam ni yang berada di dalam Cloud Forest Dome. Menarik kan? Ada unsur-unsur futuritik dan nature under one roof. The architects and engineers of this mega project should received a major credit for this amazing building concept! 
4. Singapore Flyers


Dikenali juga as Singapore Ferris Wheel, korang yang tak menginap di Marina Bay Sands boleh la tengok pemandangan keseluruhan Singapore dari sini. This giant ferris wheel  stands 165m and mempunyai diameter sebesar 150m menjadikannya the world tallest Giant Observation Wheel. Wowwww.....
5. Merlion Park.


Kalau dah ke Singapore tak lengkap kan kalau yak bergambar dengan Merlion Park ni. Located at the heart of Singapore, One Fullerton near Singapore Central Bussiness District (CBD). Must say this is the most favourite spot for the tourist in Singapore kannnn. 
6. Orchard Road.



Well known spot for the shopaholics. I must say this is the best spot for the shopaholics. Lucky me, I'm not that shopaholic. Hahhahaha....
7. Chinatown, Little India and Arab Road


Ni antara tarikan di Singapore. Kalau sempat jangan lupa singgah ke sini. And of course dekat sini boleh cari more street food kan.
Dan yang paling penting kalau nak ke SEEngapore for the roaring good time ni hampa mesti la nak kena beli tiket flight ke sana kan. But don't worry, now dengan Traveloka hampa boleh book ticket ke Singapore dengan RM50 flat rate discount untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia ke Singapore. Cara dia mudah saja, hampa kena buat tempahan menggunakan Traveloka melalui laman web atau applikasi dengan kupon GOSG. 
Dan untuk pengetahuan hampa, hampa boleh book hotel dengan 20% off di Singapore. Untuk membuat tempahan dan discount untuk ke Singapore ni korang jangan lupa check out Traveloka Promotion ke SEEngapore di laman web atau app Traveloka. Gila lah kalau tak grab promo macam ni kan. Dapat jimat banyak kot.

Untuk membuat tempahan melalui Traveloka, antara syarat-syarat yang hampa kena alert adalah:

  1.  Promosi RM50 hanya sah untuk penerbangan pergi-balik dari mana-mana lapangan terbang di Malaysia dalam satu booking ID sahaja
  2. Pilih penerbangan dan gunakan kupon kod    " GOSG" sewaktu pembayaran.
  3. Pilih hotel yang mempunyai diskaun 20% dari harga asal dalam senarai hotel yang terlibat.
  4. Tempoh tempahan adalah dari 1 September hingga 30 September 2018
  5. Tempoh perjalanan: ANYTIME korang! ANYTIME!
Antara sebab kenapa aku suka tempah melalui Traveloka adalah disebabkan:
  • Traveloka adalah pakar dalam perjalanan dan percutian. Means that, hampa bukan kata boleh rancang itinerary hampa dengan booking ticket flight(melalui lost penerbangan yang Traveloka sediakan) saja tapi boleh jugak book hotel sepanjang percutian hampa nanti. So kalau nak pi bercuti ke Singapore jangan lupa tempah dengan Traveloka tau.
  • Traveloka ni dikira sebagai one stop travel app yang menawarkan kemudahan perjalanan dan percutian hampa ke Singapore. 
  • Tak payah nak pening-pening booking flight kat app lain..booking hotel kat app lain. Kan dah senang keja hampaaaa....
So tunggu apa lagi, jom kita grab promo SEEngapore For  A Roaring Good Time ni!

You Might Also Like

19 comments

  1. Dah lama sebenarnya plan nak ke Singapore sebab husband teringin nak ke sana. Tapi banyak je halangan. Tahun ni halangan dia sebab saya pregnant. Tak larat langsung nak travel. Hehehhe. Rugi betul sebab traveloka punya voucher berbaloi

    ReplyDelete
  2. bestnya pergi singapore.teringin nak pergi tapi belum ada rezeki.insyaAllah doakan kami boleh pergi singapore jugak taw.salah satu bucket list utk travel hehehe

    http://ibupantang.com

    ReplyDelete
  3. Teringin juga nak cuti-cuti ke Singapore. Banyak tempat-tempat menarik dan cantik. Last pergi Singapore tahun 2013 dulu. I tu pon company trip.

    ReplyDelete
  4. banyak temapt cantik kan dekat singapore..nad sellau tengok kawan pergi..semua tempat best..sesuai untuk anak-anak dan orang besar

    ReplyDelete
  5. bagus dapat jalan jalan pergi negara orang dan dapat tengok sendiri apa yang baik kita bawa balik dan amalkan

    ReplyDelete
  6. Almost 20 years tak jejak ke sana.. Hahaha.. Last pegi dgn kwn2 dr singapore je... Skrg mcm2 menarik kat sana.. Hopefully dpt ke sana lagi lps ni smbil buat reunion dgn kwn2 dr singapore.. Hahaha

    ReplyDelete
  7. Sekarang ni dah sampai hujung tahun, ramai yang plan nak pergi jalan jalan. singa pura macam mahal sangat belanjanya

    ReplyDelete
  8. Traveloka ni macam tau-tau je ada plan nak ke sana. Tapi bukanlah sekarang nak perginya. Harapnya satu hari nanti dapat jejak kaki ke sana.

    ReplyDelete
  9. Tawaran traveloka memang menarik sangat!! Promosi cuma rm50 penerbangan pegi balik di mana2 lapangan terbang di Malaysia.. boleh pakat bawa family ramai2 serang singapore nie..

    ReplyDelete
  10. Wah semua tempat best best ni..lepas ni nak ke Seengapore, wajib tempah guna Traveloka la kan

    ReplyDelete
  11. Ramai juga ya yang promo ni. Tahniah traveloka sebab maju ke hadapan dan banyak bagi diskaun hahaa

    ReplyDelete
  12. Kebetulan sangat nak pergi ke sana hujung bulan nie maka boleh la saving dengan offer ini. Boleh shoppinge xtra hahaha

    ReplyDelete
  13. Traveloka nie mcm tahu2 je kita tgh survey2 nk bercuti kan. Terus buat promosi pergi singapore. Okay cepat pilih tarikh !!

    ReplyDelete
  14. best kan traveloka ni..macam2 promosi dia ada...teringinla nak join yang promosi singapore ni macam menarik

    ReplyDelete
  15. Banyak promosi untuk galakkan orang orang di malaysia ni keluar berbelanja dan pergi bercuti. untunglah ada kerja yang stabil

    ReplyDelete
  16. Memang selalu AS booking hotel melalui traveloka pun. But this time, lagi better. Traveloka dah sediakan semua. Tak yah pening kepala nak fikir dah.

    ReplyDelete
  17. Sis baru balik dr singapore tp x da peluang gi tmpat menarik kat sana..gi sana just gi makan2 sb bLik hari je. Mayb next time blh gi lagi guna traveloka

    ReplyDelete
  18. Wah banyak juga tempat-tempat menarik yang Ika tak tahu.Selain universal studio ada lagi tempat best. Boleh la rancang percutian hujung tahun ni.

    ReplyDelete
  19. Mmg plan nak rwpeat ke singapore.. last pergi 2009 dan xsempat jln pun sbb kerja

    ReplyDelete